De beste apps om op je Samsung Galaxy Watch te installeren

Article
donderdag, 27 februari 2020 om 12:42
screenshot 2019 12 27 at 170449f1577462725
Met een applicatie-bibliotheek met meer dan zesduizend apps zijn de mogelijkheden eindeloos voor de Samsung Galaxy Watch. Maar wat zijn de beste apps die je voor het apparaat kan downloaden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Spotify

Dat de applicatie voor de meestgebruikte muziekdienst in deze lijst staat, zal waarschijnlijk niet als een grote verrassing komen. De app is bovendien beschikbaar voor zo’n beetje alle smartwatches, niet alleen de catalogus van Samsung.
Toch is de Spotify app op de Samsung Galaxy Watch wat specialer dan de rest. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt namelijk al lang samen met de streamingdienst, wat goed te zien is aan de mogelijkheden van de app. Zo heb je volledige controle over je muziek en kan je zoeken door de complete bibliotheek van Spotify. Maar daar houdt het niet bij op, als je namelijk een abonnement hebt op Spotify Premium kun je zelfs offline naar je opgeslagen playlists luisteren. Zonder dat je daarvoor je smartphone nodig hebt! Dat is een zeer handige functie die we niet vaak zien op smartwatches.

Here WeGo

Je weet even de weg niet, je bent of zoek naar een bepaalde locatie of je speurt simpelweg naar een leuke plek om te lunchen. Het is voor ons een tweede natuur geworden om vervolgens meteen Google Maps of Apple Maps op te starten. Voor de Samsung Galaxy Watch zijn die twee applicaties alleen niet beschikbaar.
Gelukkig zijn er andere apps die in het gapende gat zijn gesprongen, waaronder Here WeGo. De applicatie geef je een handig overzicht van de omgeving en wijst je op een duidelijke manier de weg naar je locatie. Dankzij de ingebouwde GPS is Here WeGo ook niet afhankelijk van de aanwezigheid van je smartphone.
twitter logo small 1920f1582734354

Twitter Trends

Vandaag de dag kunnen we niet meer leven zonder sociale media. Instagram, Facebook en Twitter houden ons de hele dag bezig, maar het is soms ook een beetje vervelend om constant je smartphone uit je broekzak te moeten halen.
Met de Twitter Trends app voor de Samsung Galaxy Watch is dan in ieder geval niet meer nodig voor de dienst met het blauwe vogeltje. Op je smartwatch kan je je lijst met actuele tweets bekijken, zoeken naar hashtags of trends en natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelfs tweets de wereld in te sturen. Een app die niet te missen is voor de fervente twitteraars onder ons.

Gear Voice Memo

Dankzij de ingebouwde microfoon en speaker in de verschillende versies van de Samsung Galaxy Watch kan je zelfs telefoongesprekken voeren op je pols. De microfoon is alleen ook te gebruiken voor andere mogelijkheden.
Met de applicatie Gear Voice Memo, die door Samsung zelf is ontwikkeld, kan je namelijk zelfs memo’s opnemen. Schiet je plotseling iets te binnen wat je niet mag vergeten, dan kan je snel een opname maken. Bovendien krijg je automatisch het bestand en een transcriptie naar je telefoon gestuurd, zodat je het niet eens zelf hoeft uit te typen.
screenshot 2020 02 26 at 171919f1582734003

Facer

Een mechanisch horloge heeft maar één watchface, maar met smartwatches heb je dat probleem gelukkig niet. Bij de meeste versies heb je de keuze uit allerlei verschillende wijzerplaten. Dat is ook het geval bij de Samsung Galaxy Watch, waarbij je ook nog eens de mogelijkheid hebt om watchfaces uit de Tizen Store te downloaden.
Ben je zelfs daar niet tevreden mee en wil je zelf de complete vrijheid hebben om je eigen watchface in elkaar te zetten, dan is Facer de perfecte optie. In deze applicatie kan je zelf gaan knutselen en heb je tegelijkertijd toegang tot de wijzerplaten die andere gebruikers hebben gemaakt. Van klassieke chronografen tot aan funky moderne displays, de keuze is enorm.

Find My Car

Het is je vast wel een keer overkomen dat je iets te lang op zoek bent geweest naar je auto in die grote parkeergarage. Dat kan al helemaal makkelijk gebeuren wanneer je in een onopvallende wagen rijdt. Gelukkig is dat verleden tijd met Find My Car.
Met deze applicatie voor de Samsung Galaxy Watch kan je in een handomdraai de precieze locatie van je auto vastleggen via de ingebouwde GPS. Wanneer je vervolgens weer op zoek moet gaan naar je juiste plek, wijst de app je route. Nooit meer doelloos ronddwalen op een parkeerplaats dus.
analogue 2846297 1920f1582734131

Camera Controller

De camera’s die tegenwoordig in smartphones zitten, kunnen al bijna direct de concurrentie aan met professionele camera’s. We grijpen dan ook snel naar onze telefoon om ergens een foto van te maken. Met de Samsung Galaxy Watch is zelfs dat niet nodig, want het horloge heeft een eigen ingebouwde camera.
Om toegang te krijgen tot de functionaliteiten moet je eerst de app Camera Controller downloaden. Ook deze applicatie is van Samsung zelf. Vervolgens kan je met je horloge foto’s maken, wat voornamelijk handig is voor selfies. Wil je namelijk een foto ergens anders van maken, dan moet je misschien je pols in een onnatuurlijke positie houden.

Flipboard

Veel mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder hun dagelijkse portie aan nieuws. Anderen willen zelfs op elke moment van de dag op de hoogte gehouden worden. Het is alleen niet altijd mogelijk om nieuwsapps te checken op je smartphone.
Flipboard op je Samsung Galaxy Watch is daar de ideale oplossing voor. De app houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en je kan zelfs bepalen welke onderwerpen je wil zien. Wil je bijvoorbeeld niks missen van het sportnieuws, maar zit je niet te wachten op de laatste roddels uit Hollywood, dan kan je dat simpelweg instellen.
Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws