5 redenen waarom de Uncharted games zo goed zijn

Article
vrijdag, 02 oktober 2015 om 9:55
xgn google image
In de Uncharted The Nathan Drake Collection die volgende week verschijnt kan iedereen wederom aan de slag met Nathan Drake en zijn knallende avonturen. Wat maakt de Uncharted games eigenlijk zo goed? Ter gelegenheid van de Nathan Drake Collection hebben we de 5 redenen waarom de Uncharted games zo goed zijn voor je op een rij gezet.
In Uncharted speel je met Nathan Drake, een avonturier wiens karakter wel iets wegheeft van Harrison Ford. Vaak gekleed in een eenvoudige spijkerbroek en T-shirt, spreekt Nathan tot de verbeelding als gemiddelde man die waanzinnige avonturen beleeft in de Uncharted games.
Nathan Drake doet denken aan een mannelijke versie van Tomb Raider. Wij hebben 5 redenen waarom deze games zo goed zijn en waarom ook jij ze zou moeten spelen, vooral als je in het bezit bent van een PlayStation 4.

5. Charismatische karakters en goed verhaal

Hoewel alle drie de Uncharted games ieder een eigen verhaal hebben, komen enkele karakters zoals Elena en Sully in alle drie de games voor. Op deze manier leer je als speler ook de karakters kennen gedurende de games en leef je met ze mee. Ook het verhaal spreekt tot de verbeelding. Zo ga je in het eerste deel bijvoorbeeld op zoek naar een schat van Francis Drake en leidt het stelen van een lamp uit een museum in deel twee tot een waanzinnig avontuur.
Hoewel Drake in eerste instantie doet denken aan een mannelijke Lara Croft, leer je hem gedurende de games waarderen. Er zijn vast karakters bij die je persoonlijk iets minder liggen, maar ieder karakter heeft zo zijn of haar eigen persoonlijkheid. Vooral door de cutscenes in de games leer je de karakters kennen en hun persoonlijkheden. Bovendien zitten de cutscenes vol met actie, spannende gebeurtenissen en zien ze er fantastisch uit.
79340

4. Grafische pracht en praal

Een andere reden waarom Uncharted zo’n goede gameserie is heeft te maken met de graphics. Grafisch zijn de games namelijk heel erg mooi. Hoewel de eerste Uncharted bijvoorbeeld er tegenwoordig in verhouding misschien wat gedateerd uitziet, zijn het tweede deel en het derde deel daarentegen prachtig om te zien. De omgeving komt tot leven en loop mooi vloeiend over je scherm. Uncharted 4 A Thief’s End wordt waarschijnlijk zelfs nog mooier en haast levensecht.
In de Nathan Drake Collection zijn de drie games op grafisch gebied zelfs nog mooier om te zien. De drie games zijn allemaal te spelen in Full HD kwaliteit en wordt alles afgespeeld met 60 Hz refreshrate. Ook is er speciaal een fotomodus toegevoegd aan de Nathan Drake Collection: met de fotomodus kun je op ieder gewenst moment de game op pauze zetten en zo foto’s maken van je favoriete momenten. Op deze manier kun je nog meer genieten van de grafische pracht en praal die de Nathan Drake Collection te bieden heeft.
79341

3. Exotische locaties

Op de vorige pagina hebben we de grafische kant besproken van Uncharted. In het verlengde van de grafische pracht en praal liggen de exotische locaties die je bezoekt in de Uncharted games. Zo doorzoek je oude Inca-achtige gebouwen in Zuid-Amerika tijdens Drake’s Fortune en brengt Among Thieves je naar de Himalaya en Nepal. Deze exotische locaties geven je echt het idee dat je een soort Indiana Jones bent terwijl je allerlei oude tempels en gebouwen doorzoekt.
Van de jungle in Zuid-Amerika tot de Himalaya en de woestijn in het Midden-Oosten, je komt er allemaal in Uncharted. De afwisselende en exotische omgevingen zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Er is altijd wel wat moois te zien in de omgeving. In de Nathan Drake Collection is de diepte van omgevingen ook beter uitgewerkt, waardoor je helemaal mooie panorama’s krijgt in de opgepoetste versie van de Uncharted games.
Voor de mooie exotische omgevingen is de nieuwe fotomodus natuurlijk ook uitermate geschikt. Maak foto’s op de beste momenten en mocht je echt een hele mooie foto hebben gemaakt, kun je deze misschien gebruiken als wallpaper.
79342

2. Over de top actie

De Uncharted games zijn echte actie-avontuur games, en dat je merk je gelijk. Hoewel er in de games ruimte is voor het oplossen van puzzels en beklimmen van obstakels, ligt de nadruk vooral op de actie. De actie in de Uncharted games is vrij over de top en supertof om naar te kijken. Of je nu aan het spelen bent of je bekijkt een van de cutscenes, je zit constant op het puntje van je stoel.
Een van de meest legendarische momenten van de games is bijvoorbeeld het stuk dat je allerlei bad guys moet verslaan op een rijdende trein in de eerste Uncharted. Ook het zwaaien aan de vlaggenstokken op vele tientallen meters hoogte en het moment dat de trein bijna in een ravijn stort in Uncharted 2 zijn onvergetelijke momenten.
Naast de genoemde momenten zijn er nog veel meer noemenswaardige momenten te vinden in de Uncharted games. Om spoilers te voorkomen, moet je echt zelf met de games aan de slag gaan want het is het meer dan waard.
79343

1. Afwisselende gameplay

Op de vorige pagina werd het al kort genoemd, maar misschien wel de belangrijkste reden waarom Uncharted zo goed is heeft te maken met de afwisselende gameplay. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt en moet doen tijdens Uncharted. Hierbij is de afwisseling dusdanig groot dat geen moment hetzelfde aanvoelt. Zo is er dus naast de actiemomenten ook genoeg tijd voor een puzzel- of een platformelement hier en daar in de Uncharted games.
Zo ben je op het ene moment een schietgevecht in oude ruines aan het houden met vijanden en op het andere moment hang je aan een krat die uit een vliegtuig hangt op een gigantische hoogte. Ook word je op een bepaald moment achtervolgd als je op een jetski zit, terwijl je enkele ogenblikken later alweer allemaal gebouwen beklimt terwijl de vijand je op je hielen zit. Je rijdt daarnaast in het derde deel een stuk met een paard door de brandende woestijn. Over de top actie en afwisseling qua gameplay zijn dus gegarandeerd.
De Nathan Drake Collection is de ideale manier om de avonturen van Drake (nog eens) te beleven. De games zorgen voor een flink aantal uur speelplezier. Verander wel je systeemtaal naar Engels als je de Nathan Drake Collection gaat spelen, omdat de game anders automatisch Nederlandstalig wordt ingesteld als je PlayStation 4 staat ingesteld op Nederlands. Als je opmerkingen als “vuile klootzak” of “ik ben kleddernat” wel kunt waarderen, kun je je systeemtaal gewoon op Nederlands houden natuurlijk.
De Uncharted The Nathan Drake Collection is vanaf 7 oktober exclusief verkrijgbaar voor de PlayStation 4.

Populair Nieuws