De 5 populairste games voor streaming in 2020

Article
zondag, 01 november 2020 om 13:00
among us hackf1615214389
2020 was een beetje een vreemd jaar voor gamers. Veel spellen werden uitgesteld wegens de pandemie en daarom kregen we dit jaar minder dan gehoopt. Maar vanwege diezelfde pandemie zaten we allemaal een stuk meer thuis op de bank en dus ook meer te gamen en ook een heleboel meer streams te kijken. Een aantal spellen werden echt opgeblazen in 2020, waar een aantal spellen hun troon behielden. Vandaag gaan wij langs vijf spellen die dit jaar heel erg veel gestreamd werden.

League of Legends

Al jaren is ‘LOL’ een van de grootste spellen ter wereld. Niet alleen heeft het de meeste spelers, maar ook heeft deze game voor op de PC al jarenlang enorm veel kijkers. League of Legends is dan ook niet alleen een spel dat veel gespeeld wordt door entertainers, maar ook de Esports zijn enorm groot. Het spel dat al op 27 oktober 2009 uitkwam groeide over de jaren ontzettend en werd steeds weer geüpdatet en nieuwer gemaakt. Hierdoor is het spel na die lange tijd nog altijd ontzettend populair. League of Legends zal nog een lange tijd hoog in de rankings staan van meest gestreamde games. Riot, de makers van het spel, zijn zelfs alleen maar bezig met uitbreidingen in plaats van afbouwen.

Fall Guys

Hoewel Fall Guys nu niet meer zoveel gestreamd wordt, werd het spel door 2020 heen enorm veel bekeken en gespeeld. Fall Guys kwam ineens uit de lucht vallen en was vrijwel meteen enorm populair bij PlayStation en PC gamers De vermakelijke game is erg leuk om te spelen met je vrienden en alle mensen die je online tegenkomt. De populariteit van Fall Guys zakte al snel een beetje, maar nog steeds wordt het spel veel gespeeld en bekeken en dat is helemaal niet gek. Fall Guys zal over de rest van 2020 waarschijnlijk niet meer bekeken worden dan nu, maar het spel zal zeker nog wel even gespeeld worden voordat iedereen het vergeet.
fall guysf1652742379

Minecraft

Minecraft is altijd al een populair spel geweest natuurlijk. Net als League of Legends is deze game, die leuk is voor jong en oud, al jaren bovenin de lijst van meest bekeken games te vinden. Wat alleen opvallend is aan Minecraft is dat het in de laatste jaren beetje bij beetje weg begon te zakken, maar in 2019 plotseling weer een grote opleving kreeg. Veel mensen begonnen opnieuw Minecraft te spelen en de game werd ineens weer razend populair. Dit was vooral te danken aan de mensen tussen 16 en 22, die opgroeide met het spel. Ineens leek er een grote nostalgische golf te komen, waardoor iedereen plots weer zin kreeg om Minecraft te spelen en dus ook te streamen. Dit heeft zich doorgezet en Minecraft is en zal ook nog een tijdje een erg populaire game blijven.

Fortnite

Fortnite is momenteel niet het meest geliefde spel, maar niemand van ons kan ontkennen dat we het, of het nou nu of even geleden is, erg leuk hebben gehad met deze Battle Royale. Fortnite krijgt erg veel commentaar online, maar is nog steeds een van de meest gespeelde en bekeken spellen die er is en dat is zeker niet zonder reden. Epic Games had met Fortnite een echt schot in de roos, nadat de game in juli 2017 uitkwam duurde het niet lang voordat de hele wereld het spel speelde. Het is een spel dat veel skill en oefening nodig om met het niveau van tegenwoordig mee te kunnen, aangezien veel mensen al veel tijd in het spel stopten.

Among Us

Natuurlijk kon dit spel dat zowel op de PC als op je telefoon gespeeld kan worden al helemaal niet missen uit deze lijst. Among Us blies kortgeleden helemaal op en nam eigenlijk de flow van Fall Guys volledig over. Niet alleen wordt het spel nu al enorm veel gespeeld, maar er komen alleen maar meer mensen bij. Er gaan over het hele internet memes over de game rond. Dit spel is leuk om online tegen anderen te spelen, maar Among Us met vrienden is pas echt geweldig. Het kan zorgen voor verhitte discussies en memorabele momenten. Het is dan ook helemaal niet gek dat de streams van de game heel erg veel bekeken worden.
Welk spel missen jullie in deze lijst? En van welke games kijken jullie het vaakst streams? Laat het ons weten!