De 5 Nintendo Direct hoogtepunten

  Aankondigingen, aankondigingen en nog eens aankondigingen! Dit kan maar één ding betekenen: een nieuwe Nintendo Direct! Met alle nieuwe informatie die vrijgekomen is zie je af en toe door de bomen het bos niet meer, en daarom hebben wij deze handige special voor jullie gemaakt. Dit zijn de 5 hoogtepunten van de laatste Nintendo Direct!

  5. Nieuwe puzzelgames voor de Nintendo 3DS

  Het wordt een goed jaar voor puzzelgame-fans met een Nintendo 3DS, want er zijn een aantal nieuwe hersenkrakers voor de handheld aangekondigd. Eerst komt de free-to play titel Pokémon Shuffle naar de 3DS. Pokémon Shuffle is een game waar je 3 op een rij moet zien te krijgen om punten te scoren, een systeem dat lijkt op Pokémon Battle Trozei. Er kan gekozen worden uit verschillende Pokémon en zelfs Mega Evoluties zullen beschikbaar zijn.

  De andere games zijn twee Puzzle & Dragons titels, ook voor de Nintendo 3DS. In deze titels loop je een map met levels door en versla je vijanden door met ze te puzzelen. Je schuift jezelf naar de overwinning aan de hand van verschillende elementen. Ook komt er een speciale Mario versie van Puzzle & Dragons, die samen met de ander Puzzle & Dragons game in één pakket gebundeld zitten.

  Pokémon Shuffle komt in februari uit, en Puzzle & Dragons komt in mei naar de 3DS.

  4. Nieuwe Amiibo figuren

  De Amiibo van Nintendo zijn nog steeds razend populair, dus er zijn natuurlijk weer een aantal nieuwe figuurtjes aangekondigd. Zo komen er in de Super Smash Bros. serie Amiibo van van Charizard, Wario, Ness, Pac-Man, Robin en Lucina uit én is er een nieuwe serie Amiibo figuren aangekondigd die los staan van de Super Smash Bros. Amiibo.

  Deze nieuwe Amiibo gaan de Mario serie heten. In deze serie komen Amiibo van Mario, Peach, Toad, Yoshi, Luigi en Bowser. Deze Amiibo zullen onder andere werken met Captain Toad: Treasure Tracker en Mario Party 10. Als je de Amiibo in Mario Party 10 activeert kun je spelen op een speciaal spelbord van dat specifieke karakter. Ook kan je vooraf speciale items aan je amiibo geven.

  3. New Nintendo 3DS release eindelijk bevestigd

  Onze Japanse en Australische gamer-collega's kunnen al sinds vorig jaar genieten van de New Nintendo 3DS, een verbeterde versie van de originele Nintendo 3DS met onder andere een verbeterd 3D effect en een betere CPU. Nadat het een tijdje stil was rond de handheld onthulde Nintendo vandaag dan eindelijk de releasdatum van de handheld: 13 februari.

  De New 3DS zal een betere 3D functie dan zijn voorgangers hebben. Door de snellere CPU heeft de handheld kortere laadtijden en zullen sommige games zoals Xenoblade Chronicles alleen maar te spelen zijn op de New Nintendo 3DS. Amiibo ondersteuning zal ingebouwd zitten in de handheld en er zal naast een extra analoogstick een ZR en ZL knop aan de handheld toegevoegd worden. Het scherm van de New Nintendo 3DS is 1,2 keer zo groot is als die van de originele 3DS.

  Oude Nintendo 3DS en DS games zullen gewoon speelbaar zijn op de New 3DS en je kan het uiterlijk van de handheld aanpassen met frontjes. Twaalf sets van deze frontjs zullen bij de launch beschikbaar zijn, waarvan de thema's onder andere Mario en Yoshi zijn. Oplaadstations voor de New 3DS zullen niet inbegrepen zitten.

  Tevens komen er speciale New Nintendo 3DS consoles van Monster Hunter 4 Ultimate en The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D.

  2. Meer details over Wii U games

  Met al dat (New) Nintendo 3DS nieuws kan de Wii U natuurlijk niet achter blijven, en Nintendo zorgde gelukkig voor alles in de nieuwste Nintendo Direct. Als eerste deed Nintendo meer uit de doeken over hun third-person shooter Splatoon. Zo kan je met het geld dat je in Splatoon verdient nieuwe wapens en uitrusting kopen, evenals hoedjes, kleding en schoenen. Er zijn drie soorten wapens: main weapons, die de grond kleuren en aanvallen, secondary wapens die support leveren en vijanden tegenhouden en spaciale wapens die krachtige schoten hebben die opgeladen kunnen worden.

  Ook werd Project Treasure aangekondigd, een nieuwe gratis co-op actiegame van Tekken producer Katsuhiro Harada. Verder is er nog weinig over de titel bekend. We kregen ook nieuwe beelden van Xenoblade Chronicles X te zien. Helaas geen beelden van The Legend of Zelda of Star Fox, maar toch een aantal goede aankondigingen!

  1. The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D release onthuld

  Eén van de meest geanticipeerde titels voor de Nintendo 3DS is zonder twijfel The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D, en Nintendo onthulde vandaag eindelijk de releasedatum voor deze game: 13 februari. Ook werd een speciale gouden New Nintendo 3DS console aangekondigd met een Majora's Mask opdruk. We kunnen hier op de redactie niet wachten!

  Wat vond jij de beste aankondiging van de Nintendo Direct? Laat het ons weten in de comments!

  Mario Party 10

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.