De top 5 meest ondergewaardeerde actiefilms

Article
zondag, 15 oktober 2023 om 12:00
schermafbeelding 2023 09 26 om 135444f1699023057
De komende films zitten boordevol opwindende actiescènes, maar ze werden niet echt mainstream. Er worden zoveel films uitgebracht dat het gemakkelijk is om er eentje over het hoofd te zien. Soms worden ze niet direct gewaardeerd omdat ze niet voldoen aan de huidige trends of omdat het publiek er gewoon niet enthousiast over was. Wat de reden ook mag zijn, deze actiefilms verdienen zeker een tweede kans!

5. Blade II

Blade II markeert de terugkeer van het personage Blade, de mens-vampier hybride gespeeld door Wesley Snipes. Hij zet zijn strijd voort om de mensheid te beschermen tegen vampirische overheersing, terwijl een nieuwe, angstaanjagende vampierensoort, de Reapers genaamd, opduikt. Deze Reapers voeden zich met zowel mensen als vampiers en Blade moet onverwacht samenwerken met zijn voormalige vijanden om een grotere bedreiging het hoofd te bieden.
"Blade II" wordt vaak gezien als het vergeten middelste kind van de Blade-franchise. Het wordt niet zo vaak herinnerd als de eerste Blade-film, maar ook niet met dezelfde afkeer als Blade: Trinity. Voor degenen die deze film hebben gemist, verdient hij zeker een tweede kans. De indrukwekkende choreografie en de stijlvolle vechtscènes zijn een klasse apart en verdienen meer lof, terwijl het ook leuk is om te zien hoe Blade op een kalme en zelfverzekerde manier samenwerkt met mensen die zijn opgeleid om hem te doden.
schermafbeelding 2023 09 26 om 153247f1695735209

4. Nobody

Bob Odenkirk, bekend van Better Call Saul en Breaking Bad, speelt de hoofdrol in Nobody. De film volgt het leven van Hutch Mansell, een ogenschijnlijk alledaagse echtgenoot en vader wiens leven een gewelddadige wending neemt na een woninginbraak. Hutch begint aan een gewelddadige zoektocht om te herstellen wat verloren is gegaan en zijn verborgen verleden komt aan het licht.
Hoewel de film positieve reacties kreeg van fans, werd hij vaak onterecht beschouwd als een kopie van John Wick. Veel van hetzelfde talent dat betrokken was bij John Wick werkte ook aan deze film, wat zeker geen negatief punt is. Actiethrillers zijn er in overvloed, maar Nobody behoudt dezelfde intense en boeiende vechtscènes als de John Wick-franchise maar voegt een innovatieve toon toe die degenen die deze film hebben overgeslagen, zeker missen.
schermafbeelding 2023 09 26 om 152343f1695734665

3. From Dusk Till Dawn

From Dusk Till Dawn begint als een actiefilm, maar verandert langzaam in een vampierhorrorfilm naarmate het verhaal vordert. Deze film uit 1996, geregisseerd door Robert Rodriguez, volgt een crimineel broederpaar dat een familie gijzelt om de grens naar Mexico over te steken.
Hun reis leidt tot een onverwachte wending wanneer het paar terechtkomt in een saloon die wordt bezocht door vampiers, met alle gruwelijke gevolgen van dien. Deze film combineert op een bijzondere manier krankzinnige actie met B-filmhorrorelementen. Hoewel het uiteindelijk een horrorfilm wordt, zit de film vol met onderschatte actie en geweld.

2. 300

Zack Snyders imposante Griekse epos heeft bij de release veel gespreksstof opgeleverd, zowel positief als negatief. Hoewel de kritische ontvangst gemengd was, werd de actie en de visuele pracht van de film over het algemeen geprezen. Toch verdient Gerard Butler als Leonidas meer erkenning voor zijn hoofdrol.
Het gaat niet alleen om zijn indrukwekkende fysieke verschijning die hij heeft opgebouwd voor de rol. Wat hem echt onderscheidt, is zijn Shakespeareaanse diepgang in de vertolking. Het hebben van enorme spiermassa is één ding, maar het is van weinig waarde als je niet geloofwaardig kunt overkomen in het uitbeelden van kracht en de hyper-mannelijke uitstraling van een strijdlustige krijger niet kunt belichamen.
Gelukkig slaagde Butler hier glansrijk in. Hij straalt vastberadenheid, overtuiging en woede uit, en zijn aanwezigheid op het scherm als een moedige en inspirerende leider van zijn leger tegen een overweldigende vijand is overtuigend.

1. Oldboy

De eerste plaats in deze ranglijst is zonder twijfel voor Oldboy. Hoewel deze onorthodoxe actiefilm niet zo bekend is als hij zou moeten zijn, wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke Koreaanse films ooit gemaakt en een uitstekend startpunt voor nieuwkomers in de wereld van de Koreaanse cinema.
Het verhaal draait om een man die plotseling wordt ontvoerd en bijna 20 jaar lang gevangen wordt gehouden, nadat hij de geboorte van zijn dochter heeft gemist. Deze gewelddadige thriller is geschreven en geregisseerd door Park Chan-Wook. Terwijl hij gevangenzit, ontdekt hij dat zijn vrouw is vermoord en dat hij wordt beschouwd als de hoofdverdachte van de moord. Elke dag wordt hij bedwelmd met slaapgas en elke poging om zijn leven te beëindigen, wordt 's nachts tenietgedaan.
Nadat hij eindelijk wordt vrijgelaten, moet hij, met de hulp van een meisje genaamd Mi-Do, de puzzelstukjes van zijn gevangenschap ontrafelen. De plotwendingen en verrassingen in deze film blijven op je afkomen als een achtbaan en het verhaal wordt alleen maar beter naarmate de tijd verstrijkt. Vooral het gevecht in de hal is om je vingers bij af te likken.