De 5 meest bizarre FIFA glitches

  FIFA kennen we natuurlijk allemaal, het is de bekendste footie op de markt en heeft wereldwijd een gigantische hoeveelheid spelers. Net als elke andere game komen er ook bij FIFA wel een foutjes voor die soms voor hilarische momenten zorgen. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de meest opvallen een lachwekkende glitches die het spel kent.

  We pakken de glitches zo breed mogelijk en kijken naar rare dingen die er op het veld gebeuren. Glitches zijn meestal enorm vervelend, maar soms zijn ze dermate erg dat het leuke momenten oplevert en je meer plezier oplevert dan een regulier potje FIFA.

  5. Skippy-voetbal

  Ooit een voetbal gezien die zo groot is? Wij ook niet. Bij deze glitch uit FIFA 14 werd de bal gigantisch veel groter. Deze glitch is op het eerste gezicht erg leuk om mee te spelen, maar helaas beperkt de glitch zich niet alleen tot het formaat van de bal.

  Zo kun je geen fatsoenlijke trappen of voorzetten meer van de wreef van je voet krijgen. Nog vervelender is dat je bij een corner direct vanaf de hoekvlak kunt scoren. Desondanks is het toch een grappige mod die zeker een plaatsje in de top 5 krijgt.

  4. De FIFA horror-glitch

  Een volgende gltich lijkt regelrechts uit The Grudge te komen, maar dan de Afrikaanse versie. Door een foutje en een oplettende persoon kunnen wij nu genieten van een filmpje waarin we Taiwo van Nigeria zijn gezicht op een macabere manier zien oprekken. Vergeleken met de vorige glitch belemmert deze glitch je niet in de game, maar door de bijzondere aanblik van zijn gezicht heeft de glitch een terechte plekt in deze top 5 verdiend.

  3. Grote handen!

  De volgende glitch heeft, net als nummer 5, ook te maken met een plotseling veranderende grootte van iets. Dit keer krijgen alle spelers op het veld gigantische handen. Je zou denken dat alle keepers hierna niet meer te passeren zijn, maar niets is minder waar. In het filmpje zie je een speler scoren en dat de gigantische schedelbrekers van handen geen invloed hebben op de prestaties van de keeper.

  In tegenstelling tot de gigantische bal blijft bij deze glitch wel alles nog werken en wanneer je 22 spelers sprintend over het veld ziet rennen met gigantische handen langs hun lijf, dan zorgt dit op zijn minst voor een kleine lach op je gezicht. Vandaar dat deze glitch een plekje in deze lijst verdient.

  2. Sneijder voetbal

  De volgende glitch laat je op twee verschillende manieren spelen met je team. Het ene effect zorgt ervoor dat je spelers nog groter zijn dan Peter Crouch, en de het andere effect is dat je spelers het formaat van Wesley Sneijder hebben. Ondanks deze verandering in formaat wil dit niet zeggen dat de spelers er fysiek op voor- of achteruit gaan.

  Wanneer je met de grote spelers speelt merk je dat het lijkt alsof ze zand in de motor hebben. Ze zijn niet vooruit te branden en de snelheid van het spel binnen de lijnen blijft hetzelfde als voorheen. Hetzelfde geldt voor de spelers die het formaat van Wesley krijgen. Het is een glitch waar, in tegenstelling tot de glitch met de gigantische bal, goed mee te spelen valt.

  1. Zoenende spelers

  De volgende glitch heeft te maken met de fysics van FIFA. Soms gaat er nog wel eens iets fout bij wanneer spelers tegen elkaar aanlopen of op de grond liggen. Het effect is vervolgens hilarisch. Zo heb je spelers die elkaar nog erger berijden dan een stel apen. Als klap op de vuurpijl gaan ze gewoon een potje tongen!

  FIFA 15

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.