De 5 leukste simulatiegames

Article
maandag, 21 juli 2014 om 23:00
xgn google image
Simulatiegames zijn helemaal hip tegenwoordig. Van spellen waarin je als steen speelt, tot simulatorgames waarin het allemaal draait om gras. Maar wat zijn nu de leukste simulatiegames die je uren plezier zullen geven? We focussen hier dus niet op serieuze (vlieg)simulatiespellen, maar echt puur op de leuke games!
Simulatorgames zijn een heuse rage geworden, maar in elk absurd concept zijn pareltjes te vinden. Daarbij zijn er natuurlijk ook oude klassieke simulatiegames die nog steeds erg leuk zijn om te spelen na al die jaren. Welke simulator vind jij het leukst om te spelen? Wij presenteren hier in ieder geval onze top 5!

5. Purrkour

In Purrkour laat jij je innerlijke kat los. En die kat, die blijkt ook nog eens een klootzak te zijn. Markeer jouw territorium (niks het huis van de baasjes, het is jouw huis!) door schilderijen te vernietigen, vazen te breken en dozen als de jouwe te claimen.
Het leukste nog: de makers van deze game hebben het spel gratis online gezet. De Hollander in ons vindt dat erg fijn.
14445

4. Surgeon Simulator 2013

In Surgeon Simulator hou jij een scalpel in handen. Een soort virtuele Dokter Bibber eigenlijk en heel leuk om te spelen. Soms is de game wel frustrerend, maar hé, het is wel een educatief spel, want zo leer je ook nog eens waar alle organen zitten. Surgeon Simulator is ook nog eens heerlijk over de top met duistere humor, wat een hele leuke bonus is.
14446

3. The Sims

Sommige delen van The Sims zijn minder geslaagd als de andere, maar hoe je het ook wendt of keert: je vindt altijd wel een manier om je tijd op een leuke manier te doden met deze levenssimulator. Stiekem is het leukste aan The Sims eigenlijk wel het bouwen van huizen. Of het martelen van je Sims met klassieke trucjes, zoals de zwembad ladder weghalen tot de onschuldige Sim verdrinkt. Voor God spelen is nu eenmaal erg vermakelijk.
14447

2. Zoo Tycoon en Rollercoaster Tycoon

Beide Tycoon spellen zijn inmiddels klassiekers en hebben eigenlijk geen uitleg nodig waarom ze zo leuk zijn. Net als bij The Sims is er ook nog eens genoeg potentie voor sadisme: in Rollercoaster Tycoon kan je onder andere de achtbaan laten ontsporen, en in Zoo Tycoon kun je de hekken van de roofdieren weghalen. Beide spellen hebben inmiddels HD updates gekregen, maar toch zijn de oudere spellen nog speelbaar ten top, zelfs met de verouderde graphics.
14448

1. Goat Simulator

Goat Simulator is misschien wel de meest bizarre simulator uit dit lijstje, maar daarmee eigenlijk ook wel de leukste. In Goat Simulator richt jij als geit zoveel mogelijk chaos en verderf aan. Een hoger doel heeft het spel eigenlijk niet. Dit varieert van rondvliegen met een jetpack, tot mensen meeslepen met je tong, tot een oppermachtige duivel geit worden. De slappe lach is overmijdelijk.

Populair Nieuws