De 5 games die de Wii U een instant succes kunnen maken

Article
zaterdag, 02 juni 2012 om 17:00
xgn google image
Vorig jaar werd de Wii U aangekondigd en daarna werd het stil. Een beetje te stil. Vooral qua games bleef het een lange tijd stil, terwijl een goede line-up juist is wat van de Wii U een groot succes kan maken. Afgelopen week doken er steeds meer aankondigingen op van games die voor de nieuwe console van Nintendo zullen verschijnen. Echte eruitspringende toppers zaten er echter niet bij, vandaar dat wij zelf even hebben nagedacht over welke games van de Wii U een instant succes kunnen maken.
Qua first-party titels vertrouwen wij Nintendo en verwachten we sowieso een aantal mooie games. Ook van derde partijen als Ubisoft en Electronic Arts mogen we flink wat spellen verwachten, maar wij willen meer. En als we dan toch zelf mogen kiezen dan staan onderstaande titels bij ons bovenaan het verlanglijstje. Als Nintendo deze vijf games regelt voor de Wii U zullen wij een dansje doen en meteen een exemplaar van de console in huis halen.
5. Diablo III
Volgens anonieme bronnen zijn er bij ontwikkelaar Blizzard nog twee games in ontwikkeling voor 2012. Een van die games komt naar de Wii U. Blizzard heeft genoeg pareltjes in het repertoire om uit te kiezen en wij nemen Diablo III. Ja, World of Warcraft was ook een goede keuze geweest, maar toch zien wij meer in Diablo III. Die game is wat actueler en volgens onze recensie is Diablo III op de PC een echte dijk van een game. Om die reden zien wij de game dan ook graag verschijnen op de Wii U.
Blizzard heeft zelf trouwens al aangegeven Diablo III op de consoles uit te willen brengen. Welke consoles dat precies zijn heeft de ontwikkelaar daar nooit bij vermeld. Hoewel iedereen uitging van een release op de Xbox 360 en PlayStation 3, zien wij de game veel liever op de Wii U. De tablet-controller lijkt ons een ideale toevoeging voor een spel als Diablo III. Alle menuutjes die je door moet klikken, kunnen gemakkelijk worden overgezet naar de controller. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel ten opzichte van eventueel andere consoleversies. De Wii U wordt dan dé console voor Diablo III als je geen goede PC hebt. Een absolute topper die wij graag op de Wii U zien versschijnen.
4. Beyond Good & Evil 2
Wat zijn we toch al lang aan het wachten op het vervolg op Beyond Good & Evil. Het eerste deel verscheen in 2003 en in 2008 werd deel twee al onthuld. Ubisoft richtte zijn pijlen echter liever op Rayman Origins en Beyond Good & Evil 2 werd daarmee doorgeschoven naar een onbekende toekomst. Toch is er nog hoop voor de game. Keer op keer claimde Ubisoft dat BG&E2 niet meer op deze generatie consoles zou verschijnen. Met de Wii U wordt de volgende generatie ingeluid en wordt het eens tijd dat Ubisoft met meer informatie over BG&E2 komt.
De laatste weken doken er opeens allerlei screenshots en zelfs een video op die de omgevingen van dit spel in beeld brachten. Dat zal Ubisoft toch niet voor niets doen? Nee, Ubisoft werkt gewoon hard aan BG&E2 zodat we de game straks op de Wii U kunnen verwachten. En aangezien Sony en Microsoft nog even afwachten met de opvolgers van de PlayStation 3 en Xbox 360 heeft Nintendo het rijk voor zich alleen. Beyond Good & Evil 2 zal zeker wat stof doen opwaaien mocht deze op de Wii U verschijnen en zeker voor een piek in het aantal verkochte consoles veroorzaken.
3. Half-Life 3/Half-Life 2: Episode 3
Ja, we horen het jullie al denken: Alleen in je dromen. Maar zo vergezocht is dit idee helemaal niet. Valve heeft toegegeven de Wii U een leuk apparaatje te vinden en volgens geruchten zou het bedrijf de downloadservice Steam over willen zetten op de console van Nintendo. Als Valve en Nintendo echt samen zijn gaan werken om Steam over te zetten dan vloeit er wellicht nog iets moois uit die samenwerking. Iets als, laten we zeggen, Half-Life 3. Geen gamer die daar niet enthousiast van raakt. Natuurlijk zijn al die andere games van Valve ook van harte welkom op de Wii U, maar Half-Life 3 springt er toch wel bovenuit.
Daarnaast wordt het ook wel gewoon tijd voor een derde Half-Life. Vorige maand verschenen er weer geruchten dat we misschien iets te zien krijgen. En net als de afgelopen zes jaar staat Half-Life 3 weer hoog genoteerd in de lijstjes van meest geanticipeerde games voor de E3. Het heeft wel lang genoeg geduurd, Valve! Dus Gabe Newell, kom dinsdag maar even langs tijdens de persconferentie van Nintendo, net als in 2010 bij Sony met de aankondiging van Portal 2, en je wordt op handen weggedragen.
2. Pokémon MMORPG
Denk Skyrim met Pokémon. Spelers beginnen in Kanto en mogen zelf een eigen karakter aanmaken. Kies een Pokémon en je avontuur kan beginnen. Niet meer de camera van bovenaf, maar een echte role-playing game als Skyrim. Je wordt gedropt in een gigantische wereld waar je verschillende Pokémon tegenkomt. De gevechten zijn real-time en als je goed je best doet kun je de Pokémon vangen met een Pokébal. Je krachten kun je testen door tegen andere spelers te vechten. Heb je vertrouwen in jezelf en je Pokémon dan kun je aan toernooien meedoen om de beste van iedereen te worden.
Hoe cool zou dat zijn? Heel cool. Een third-person Pokémon RPG is iets waar verrassend veel gamers op zitten te wachten. Het idee is een groot fenomeen op het internet, maar Nintendo lijkt het helaas een minder goed idee te vinden. Of wil Ninty gewoon nog niets vrijgeven en heeft het een grote verrassing klaarstaan voor de E3? Wellicht dat de Wii het gewoon allemaal niet aankon en dat het idee van een Pokémon MMORPG daarom maar door is geschoven naar de Wii U? Laten we het hopen.
1. Grand Theft Auto V
We sluiten af met een van de grootste titels in de maak. Als je aan een aantal willekeurige gamers zou vragen van welke games ze meer willen zien tijdens de E3 dan krijg je heel vaak Grand Theft Auto V te horen. De GTA franchise is nu eenmaal ontzettend populair en dat is precies wat de Wii U kan gebruiken. Een echte klapper waarvan het internet de lucht in vliegt. Vooral nu Rockstar heeft laten weten zelf geen plannen te hebben zal de klap des te harder aankomen wanneer het GTA V logo in beeld komt tijdens de persconferentie van Nintendo.
Heel vreemd is de gedachte niet van GTA V op de Wii U. Qua games die niet van Nintendo zelf afkomen, is deze de eerste die ooit opdook om op de Wii U te verschijnen. Nog voor de onthulling van de Wii U afgelopen E3 ging er door de wandelgangen dat Rockstar ook aan een game voor de console werkte. Die game zou dan Grand Theft Auto V moeten zijn. Het zou Nintendo’s manier zijn om de hardcore gamers gerust te stellen dat er niet alleen casual games zullen verschijnen op wat toen nog de Wii 2 was.
Tot op de dag van vandaag blijven er geruchten de ronde gaan over GTA V. Geen enkele game wordt zo vaak genoemd met de Wii U zonder dat we een officiële bevestiging hebben. We zullen dus maar eindigen met een bekend spreekwoord waardoor alles duidelijk wordt: Waar rook is, is vuur.

Populair Nieuws

Laatste Reacties