De 5 Firstlook games die je moet checken

Article
vrijdag, 10 oktober 2014 om 21:20
xgn google image
Firstlook, het gaat bijna beginnen. Dit weekend zijn de hallen in de Jaarbeurs in Utrecht gewijd aan games en alles wat daarmee te maken heeft. Er zullen tientallen grote titels aanwezig zijn, van kleine indiegames tot grote najaarstoppers. Maar welke games moet je nou zien? Wij helpen je.
Al zeven jaar is Firstlook het grootste game-evenement van de Benelux. Veel grote uitgevers en ontwikkelaars zijn aanwezig op de beursvloer en brengen allemaal mooie dingen mee, waarvan een hoop speelbaar is. Om je een beetje uit de brand te helpen, geven we je hier vijf games die aanwezig én speelbaar zijn, en die je zeker moet checken.

Bloodborne

De nieuwe, genadeloze game van From Software is gewoon te spelen op de beurs. De PlayStation 4-exclusieve game komt volgend jaar pas uit, maar je kunt nu alvast kijken of hij niet te moeilijk voor je is; op de PlayStation-stand zul je zelf aan de slag kunnen met de demo.
Bloodborne speelt zich af in het duistere, sinistere dorp Yharnam dat een potentieel medicijn is tegen ziektes. Natuurlijk pakt dit anders uit: De hele stad is overspoelt met demonische wezens en jij moet hier zien te overleven. Wie Demon’s Souls en Dark Souls heeft gespeeld kent de moeilijkheidsgraad van de serie en dit zal in dit deel niet anders zijn. De gameplay is wel iets anders.
Waar je in de vorige delen het namelijk moest hebben van je bepantsering, ben je nu veel behendiger dan ooit. Je zult dus makkelijk kunnen ontwijken, om daarna snelle aanvallen uit te delen. Het nieuwe risk vs reward-systeem houdt in dat je leven kunt verdienen door op het juiste moment aan te vallen. Wapens zijn verschillende te gebruiken en je krijgt er een shotgun bij! De demo staat voor je klaar.
59706 1

Sunset Overdrive

Game Mania is ook aanwezig en brengt een paar Xbox One-games met zich mee. Zo ook het aankomende Sunset Overdrive, die speelbaar zal zijn op de stand die Game Mania deelt met Xbox. Deze Xbox One-titel verschijnt 31 oktober, dus op Firstlook heb je vast een demo!
Sunset Overdrive is een third-person openwereld actie game, gemaakt door Insomniac Games. Hierin speel je als medewerker van FizzCo (die je naar eigen smaak kunt aanpassen) en ga je samen met anderen de strijd aan tegen mutanten. Hierbij kun je tegen muren op klimmen, over kabels naar beneden glijden en meer van dit soort behendige dingen. Je krijgt meer Style Point wanneer je uitzinnige dingen doet, waardoor de gameplay in de buurt komt van Tony Hawk, maar dan met veel actie.

59707 1

Captain Toad: Treasure Tracker

Nintendo heeft neemt een uitgebreid assortiment games mee naar de beurs, waaronder Captain Toad: Treasure Tracker. En ja, deze nieuwe Wii U-titel is ook nog speelbaar ook.
Captain Toad: Treasure Tracker is gebaseerd op de reeks minigames uit Super Mario 3D World, die eerder voor de Wii U verscheen. In de game speel je uiteraard met Toad die kleinschalige levels moet doorlopen, op zoek naar de gouden ster. Hierbij kom je allerlei bekende karakters en omgevingen tegen uit het Mario-universum.
De game zit vol geheimen die jij allemaal kunt ontdekken. Zo kun je stenen, gras en muren verplaatsen om hier dingen achter en onder te vinden. Uiteraard word je gehinderd door bekende Mario-vijanden en neem je het af en toe op tegen een eindbaas. Nog niet overtuigd? Probeer het gewoon zelf op de Nintendo-stand.

59708 1

The Order 1886

Een tweede PlayStation 4-exclusieve game die Sony meebrengt naar Firstlook. Op het hoofdpodium wordt er zelfs aandacht aan besteed: Op zaterdag om 13.20u en op zondag om 13.50u staat er namelijk de game namelijk op de planning, maar je kunt ‘m ook gewoon spelen op de Sony-stand.
Ready At Dawn werkt aan deze grauwe game die zich afspeelt in een victoriaans London ten tijde van de industriële revolutie. Hierdoor heb je allerlei steampunk-achtige wapens tot je beschikking en word je geteisterd door een eeuwenoude vijand. Je speelt met Galahad, die lid is van een Ridderorde die de wereld al jaren behoed van het kwaad.
Het oogt grauw en grijs, combineert horror met shooter en doet denken aan Gears of War, maar dan anders. Veelbelovend is de game wel, dus als je alvast een voorproefje wilt hebben, weet je waar je het zoeken moet.

59709

Assassin's Creed Unity

Dinsdag werd bekend dat deze allernieuwste Assassin’s Creed aanwezig is op Firstlook. De game is speelbaar op de Ubisoft-stand, dus kun je zelf ervaren hoe het is om een sluipmoordenaar te spelen in Parijs dat op het punt staan uit te barsten in de Franse Revolutie.
Je krijgt namelijk Arno Dorian onder de knoppen. Zijn vader is al een sluipmoordenaar en dan weet je het al: zo vader, zo zoon. Niet helemaal: Nadat zijn vader dood is gegaan, wordt hij opgevoed door Tempeliers, en laten dat nou net de aartsvijanden van de Assassins zijn. De serie neemt dus een nieuwe wending aan met het verhaal, maar ook met de gameplay: je kunt nu met z’n vieren op pad gaan om moorden uit te voeren. Hoe dat is, kun je dus zelf op Firstlook ervaren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties