De 5 Beste Resident Evil Games

Article
zaterdag, 16 januari 2016 om 13:15
xgn google image
Binnenkort kunnen we aan de slag met de Resident Evil Origins Collection. Hierin gaan we terug naar het oorsprong van het virus wat Umbrella gemaakt heeft. Tijd voor ons om eens te kijken wat nou de 5 beste Resident Evil games zijn.
Er zijn door de jaren heen een hele berg Resident Evil games uitgekomen, waarvan de een beter was dan de ander. Vanaf Resident Evil 4 veranderde de franchise behoorlijk van gameplay. Hij ging van echte survival horror wat meer richting actiegerichte shooter.
Maar Resident Evil heeft nog meer genres aangedaan, zoals het lightgun shooter genre, wat we kennen uit House of the Dead en Virtua Cop. Uit al deze, met zombies en monsters geïnfesteerde, games hebben wij een selectie gemaakt van de 5 Beste Resident Evil Games.
De 5 Beste Resident Evil Games

5. Resident Evil Outbreak

In deze lijst beginnen we met de spinoff Resident Evil Outbreak. Deze game kwam in Europa uit in 2004 en bevatte de horror van het eerste deel, maar dan met coöperatieve gameplay. In deze game kon je met mensen van over de hele wereld samen gruwelen en puzzelen. En dat was voor het eerst in de franchise.
Resident Evil Outbreak volgt de evenementen van de uitbraak in Raccoon City. Het verhaal is verdeeld over vijf hoofdstukken waarin op verschillende plekken en met verschillende karakters gespeeld wordt. Spelers komen de klassieke zombies tegen, maar natuurlijk ook de gemuteerde bruten.
Tijdens de verschillende missies moeten spelers ook verschillende voorwerpen zoeken om zo een level volledig te kunnen voltooien en tevens kostuums en andere dingen vrij te spelen. Een erg toffe game die jammer genoeg maar drie jaar online gespeeld kon worden. In 2007 ging de stekker namelijk uit de servers.
84712

4. Resident Evil 5

Resident Evil 5 was een topper van een game. De game uit 2009 volgt Chris Redfield en Shiva Alomar terwijl ze in Kijuju op onderzoek gaan naar een gevaarlijk incident. Ze zijn namelijk onderdeel van het Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA).
Al snel komt het duo erachter dat de inwoners veranderd zijn in Majini volgens de bevolking. In realiteit zijn ze geïnfecteerd met het Uruboros virus, wat door Umbrella is en vanaf dat moment worden ze opgejaagd en bestookt. De game zit vol met enge gedeelten zoals het een goede survival horror-game betaamt, maar toch voelt het meer als shooter als een horror game.
De game is alleen te spelen, maar ook coöperatief met twee spelers. Sterker nog, de game draait compleet om samenwerken. Helaas is de A.I. in de game nog niet optimaal en daardoor is het alleen minder leuk. Wij beloonden de game desondanks met een dikke 8 in de recensie.
84713

3. Resident Evil 2

Na de gebeurtenissen in het landhuis uit Resident Evil was de toon gezet voor het survival horror genre. Capcom moest dus wel met een vervolg komen op deze game en wat is er dan beter dan in plaats van een landhuis een complete stad als setting te gebruiken.
Raccoon City raakt geïnfecteerd na de gebeurtenissen uit het eerste deel en het plot ontvouwt zich nog wat verder. Leon Kennedy en Claire Redfield moeten proberen te overleven in een stad vol zombies en ander gespuis en dat terwijl er steeds een gebrek aan munitie is en diverse puzzels voorbij komen.
Het tweede deel in de franchise is ook niet helemaal uitgespeeld als je het met een karakter hebt doorlopen. Daarna kun je namelijk hetzelfde level met een ander karakter doorlopen, wat weer hele andere gevolgen heeft. Een erg toffe feature die de spelduur aanzienlijk verlengt.
84715

2. Resident Evil 4

Na de eerste drie Resident Evil games en wat spinoffs kwam dan in 2007 eindelijk Resident Evil 4 uit. Dit is de zesde game in de franchise, maar de eerste game die het compleet anders aanpakt. Resident Evil is veranderd van een survival horror game in een game die meer op actie is gericht.
Niet alleen de aard van de game is veranderd, maar ook de vijanden zijn geen normale zombies meer. Het zijn door parasieten gecontroleerde mensen die slimmer en sneller zijn dan de zombies. Ze ontwijken aanvallen en vallen de speler gericht aan met wapens. Natuurlijk zijn ook weer de nodige monsters van de partij.
Resident Evil 4 volgt Leon Kennedy die intussen door de geheime dienst is gerekruteerd om de presidentsdochter Ashley te redden uit Spanje. Alleen blijkt daar dus de pleuris losgebroken te zijn door de Los Plagas parasiet.
84716

1. Resident Evil

De absolute topper in deze lijst van de 5 beste Resident Evil Games is toch wel het origineel. Resident Evil stamt uit 1996 en brengt spelers naar een landhuis waar iets mysterieus aan de hand is. Buiten het landhuis zijn lijken gevonden in het bos en de Raccoon S.T.A.R.S. bravo eenheid gaat op onderzoek uit.
Alleen dan verdwijnt ook de politie. Tijd voor het S.T.A.R.S. alpha team om polshoogte te nemen. Jill Valentine en Chris Redfield gaan het landhuis in en komen daar al heel snel in aanraking met zombies en gemuteerde dieren. Deze blijken later te zijn ontstaan na besmetting met het T-Virus, een experiment van Umbrella.
De game is zo tof omdat het echt horror neer wist te zetten. Langzaam door benauwende ruimtes bewegen, constant op je hoede. Daarbij heb je ook steeds een beperkte hoeveelheid munitie en weinig ruimte om voorwerpen mee te nemen.
Resident Evil was zo populair dat de game in 1998 een roman kreeg en er drie versies van verschenen zijn. In 2002 kreeg de game ook een remake voor de GameCube in 2002. En nu komt er dus een Resident Evil Origins Collection, waarin we onder andere terug gaan naar het landhuis. Deze is vanaf 22 januari te koop voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.