De 5 beste games in het najaar 2014

Article
zaterdag, 01 november 2014 om 12:23
xgn google image
Het warme weer vertrekt weer langzaam uit het land en maakt plaats voor regen, wind en ander guur weer. Maar als gamer zijnde is er binnen in het najaar altijd genoeg te beleven.

Assassin's Creed: Unity

Uit de stal van Ubisoft komt dit najaar weer een game in het Assassin's Creed universum, namelijk Unity. Deze game, in ontwikkeling bij Ubisoft Montreal, zal een vervolg zijn op Assassin's Creed IV: Black Flag, maar zal zich niet focussen op piraten. Nee, de game draait volledig om de Franse Revolutie.
Natuurlijk kent Unity een heel aantal bekende elementen uit de franchise zoals het sluipwerk en het beklimmen van bijna alle gebouwen, maar er zijn ook grote verschillen met zijn voorgangers te zien. Zo kun je tijdens missies ook gewoon doen wat je wil zonder daarmee direct te falen. Er is dus veel meer vrijheid in de missies ingebouwd.
Een ander groot verschil wat je in Assassin's Creed: Unity zult tegenkomen is de mogelijkheid om samen te spelen. Je kunt met een makker in de taverne afspreken om missies te voltooien. Je gaat dan samen een doelwit uitschakelen of een bepaalde locatie beroven. Hoe dan ook, je kunt dus samen de Franse stad Parijs verkennen.
Een andere nieuwe feature die Assassin's Creed: Unity je biedt is te vinden in je kleding. Jazeker, wat je aan doet heeft impact op je presteren. Kleren maken de man zeg maar. Je kleding zorgt ervoor dat je statistieken in de categorie Deadly, Resilient, Unseen of Agile stijgt.
Assassin's Creed: Unity doet dus een heleboel nieuwe dingen, naast de bestaande dingen die je al kende uit de franchise. En dat allemaal in de immens grote open wereld die Parijs heet. Een game waar je dit najaar dus mee vooruit kunt of je nu alleen speelt of samen met een makker.
Natuurlijk is het ook mogelijk om in je eentje te spelen in de singleplayer modus, waarin je het verhaal van Arno ontdekt. Op 11 november ligt de game in de schappen voor PlayStation 4, Xbox One en voor de PC.
60961 11

LittleBIGPlanet 3

Dit najaar kun je natuurlijk herfststukjes gaan maken met alle gevonden eikels, dennenappels en kastanjes, maar je kunt ook creatief bezig zijn op je PlayStation 4. Sackboy komt namelijk dit najaar, om precies te zijn op 29 november in de schappen terecht. Vanaf dan kun je niet alleen met Sackboy alleen spelen, maar ook met je vrienden aan de bak in de Co-op modus.
In LittleBIGPlanet 3 ga je namelijk de planeet Bunkum verbouwen en zoals we van LittleBIGPlanet gewend zijn, kun je weer eindeloos combineren om een level te creëren. De game is gebouwd op een compleet nieuwe engine, waardoor er zelfs nieuwe games gemaakt kunnen worden! Daarnaast is bouwen in 3D ook mogelijk nu.
Dat is echter nog niet alles. Nee, Sackboy heeft in dit deel een aantal vriendjes meegenomen. De eerste is een soort sokkenhondje genaamd Oddsock, die walljumps kan doen en razendsnel door een level rent. De tweede is een vogeltje genaamd Swoop.
Deze vliegenier kan vanzelfsprekend via de lucht een level doorkruisen, maar ook zijn vriendjes tillen. De derde en laatste makker die je in LittleBIGPlanet 3 tegenkomt is Toggle. Hij kan groot zijn, maar ook klein. De grote variant is zwaar en zinkt, maar ijzersterk en de kleine variant is ultralicht en loopt zelfs over water.
Natuurlijk is er ook een nieuwe vijand en dit is Newton. Een slechterik die de vorm van een gloeilamp heeft. Vernoemd naar Newtons wetten van de zwaartekracht zal hij het Sackboy en zijn vriendjes moeilijk maken.
Kort gezegd biedt LittleBIGPlanet 3 je een heleboel nieuwe features en mogelijkheden en daarmee is het een van de titels die dit najaar hoge ogen gooit. Met enige zekerheid een must have voor de creatieveling dit najaar. De game komt op 26 november naar zowel de PlayStation 3 als de PlayStation 4.
60962 10

Call of Duty: Advanced Warfare

De volgende game is een titel die dit najaar gegarandeerd in veel consoles terecht gaat komen. Met ieder jaar een nieuw deel in de franchise, wordt Call of Duty ook dit jaar weer voorzien van een nieuwe game. De titel is Advanced Warfare en dat is niet voor niks.
Er is namelijk een nieuw tijdperk begonnen, met frisse nieuwe consoles. En die kunnen veel meer dragen dan de vorige generatie. Een uitstekende gelegenheid om dus flink wat vernieuwingen aan te brengen aan de franchise.
Een van die vernieuwingen is de ontwikkelaar. Sledgehammer Games heeft zich namelijk bij Treyarch en Infinity Ward aan de lijst met ontwikkelaars geschaard en komt dit najaar met de eerste game. Deze partij brengt veel nieuws nar de franchise, te beginnen met een ietwat futuristische setting.
Zo heb je een exoskelet die je personage veel wendbaarder maakt en de gameplay in alle opzichten op de kop zet. Dit mechanische skelet is ook nog eens uit te rusten met extraatjes, waardoor het spelen nog interessanter wordt. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Nee, de game is op veel meer opzichten veranderd en aangevuld.
De multiplayer modi, het kloppende hart van de game, zijn ook veranderd en dat gaat dit najaar voor een hele frisse ervaring zorgen. Je kunt verticale oorlog verwachten, een nieuw Pick-13 systeem, scorestreaks en natuurlijk een verse lading aan wapens.
Cal of Duty: Advanced Warfare komt op 4 november uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC, PlayStation 4 en Xbox One.
60964 9

Super Smash Bros. Wii U

Dit najaar zal ook een verheerlijking met zich meebrengen voor de Wii U. Er komt namelijk een nieuw deel in de Super Smash Bros. Franchise naar de console en dat betekent dat de handschoenen weer uit mogen.
Nintendo staat doorgaans bekend met zijn lieflijke karakters en schattige games, maar eens in de zoveel tijd slaan alle stoppen daar door en dan is het knokken geblazen. In de verschillende, kenmerkende levels uit diverse games, gaan personages met elkaar op de vuist en ze halen alles uit de kast.
Nintendo haalt dit najaar mt Super Smash Bros. Wii U dan ook alles uit de kast en dat is erg goed te zien. Er zijn talloze nieuwe personages toegevoegd zoals Megaman uit de gelijknamige game en Shulk uit Xenoblade, maar ook nieuwe modi. Wat deze zijn is nog even geheim.
Andere nieuwe toevoegingen aan de franchise zijn het gebruik van je 3DS als zijnde controller en het gebruik van Amiibo- figuren. Dit zijn figuren die je op een portaal zet, waarna ze in de game te gebruiken zijn. Deze figuren zullen waarschijnlijk gelijk met de game uitkomen.
Nintendo heeft ook al in een Nintendo Direct uitzending aangegeven dat er met maar liefst acht personages tegen elkaar gevochten kan worden, dus dat wordt een flinke knokpartij dit najaar op de Wii U. De game komt op 5 december exclusief naar Nintendo's console.
60965 7

Dragon Age: Inquisition

De laatste game in deze special, maar zeker niet de minste is Dragon Age: Inquisition. Het was in het begin van het jaar al een van onze oogappels en wordt wellicht de beste RPG van het jaar.
De gebeurtenissen in de voorlopers van Inquisition hebben allemaal geleid naar dit punt en dat ga je merken. Alle keuzes die je hebt gemaakt in de games beïnvloeden de geschiedenis van deze game namelijk. Heb je iemand dood laten gaan? Dan zullen bepaalde gebeurtenissen net anders zijn verlopen.
Natuurlijk zal niet iedereen blij zijn met de keuzes die gemaakt zijn in de eerste delen. Juist voor die mensen wordt er een tool gemaakt die je alle keuzes opnieuw laat maken. Tenminste, de pc-gamers. Je moet er dus wel wat voor over hebben, aangezien iedere keuze opnieuw voorbij komt, maar dan heb je dit najaar wel het verhaal zoals jij dit voor ogen hebt.
Hoe dan ook, de game zal je uren en uren aan gameplay bieden. Electronic Arts heeft al aangegeven dat Dragon Age: Inquisition 200 uur aan content bevat als je alles speelt, maar dat de verhaallijn ongeveer 40 uur in beslag zal nemen. En in die uren ben je bezig om de 'Agents of Chaos' te verslaan en de vrede te herstellen.
Dragon Age: Inquisition komt op 20 november uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de pc.

Populair Nieuws