De 5 beste downloadbare PlayStation 4 (PS4) games

  Verborgen in de PlayStation Store zijn er genoeg downloadbare titels te vinden die het meer dan waard zijn om in je mandje te stoppen en aan je bibliotheek toe te voegen. Het leven gaat immers niet altijd over AAA-titels. XGN zet vijf de beste 5 downloadbare games voor de PS4 op een rijtje!

  De bibliotheek van de PS4 groeit en groeit, en de PlayStation store krijgt er alleen maar toppers bij. Een paar van de beste games die tot nu toe uitgekomen zijn, zijn te vinden in deze lijst.

  De lijst bewijst bovendien nog maar eens te meer dat een game niet altijd duur hoeft te zijn om toch de moeite waard te zijn. Bovendien leveren sommige downloadbare titels net zoveel speeluren op als een retail title. Staat jouw PS4 download topper er niet tussen, laat ons dan vooral in de comments weten wat deze is!

  5. Don't Starve (13,99)

  Don't Starve is een spel waarin, de titel zegt het al, je het zo lang mogelijk vol moet houden in de wildernis. De survival game heeft een Tim Burton-esque stijl, en heeft in minder dan een jaar tijd meer dan een miljoen spelers weten te vergaren. Het is survival ten top, want je wordt compleet aan je lot overgelaten, zonder de hulp van hints. Het spel heeft ook nog eens meerdere spelmogelijkheden waardoor het een hoge replay-waarde heeft.

  4. Outlast (18,99 euro)

  Outlast is ook een survival game, maar dan wel uit een heel anders soort hout gesneden dan Don't Starve. Waar Don't Starve cartoonesk is, is Outlast grotesk realisme. In Outlast speel je als een journalist die op onderzoek gaat in een verlaten gekkenhuis. Het spel is oprecht eng, en niet alleen door jump scares: je hebt continu het gevoel dat je achtervolgt wordt, en dat draagt bij aan de beklemmende horror sfeer.

  3. Resogun (14,99 euro)

  Resogun is een 2D-sidescrolling shooter waarin je de controle neemt over een klein ruimteschip. Er staan meerdere wapens ter beschikking, en die heb je zeker nodig tegen het scala aan verschillende vijanden en eindbazen waar je het tegen op neemt. Speel de game dan vooral co-op!

  De gameplay is simpelweg verslavend, en het fraaie uiterlijk zorgt voor een hele aangename game-ervaring. Het is nog eens vrij moeilijk, waardoor er flink wat uitdaging in zit. Dat maakt het spel niet minder verslavend.

  2. Child of Light (14,99 euro)

  Child of Light is een sprookje van een verhaal en een topper voor fans van RPG's in de Japanse stijl. Het spel is gemaakt door Ubisoft, en heeft dan ook de vertrouwde top kwaliteit die we gewend zijn van Ubisoft.

  Als Aurora word je plots wakker in een fantasiewereld, die in de greep gehouden wordt door een boze heks, de Queen of the Night. Aan jou de taak om de fanatasiewereld te bevrijden uit haar klauwen. Het spel kreeg maar liefst een 9.5 in onze recensie, en het is ook nog eens een koopje voor maar 15 euro.

  1. Valiant Hearts: the Great War (14,99 euro)

  Valiant Hearts: the Great War is een alomgeprezen spel hier bij de XGN redactie. Niet alleen kreeg het een 9 in onze recensie, het werd ook nog eens door meerdere redacteurs aangewezen als de beste titel uit de eerste helft van 2014.

  Valiant Hearts: the Great War is een een 2D sidescrolling puzzelgame met de Eerste Wereldoorlog als achtergrond. Voor de verandering geen shooter waarin je Duitsers neerknalt, maar een hartverscheurend verhaal dat de oorlog om alle oorlogen te eindigen pijnlijk realistisch neerzet, ondanks de cartoony stijl die gebruikt wordt.

  Child of Light

  Verkijgbaar vanaf 30 april 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.