De top 5 beste actiefilms op Netflix in 2015

  Netflix, wie kent het niet? Toen Netflix naar Nederland kwam, was het grootste bezwaar tegen de film en serie gigant dat er niet veel aanbod was. Ruim één jaar later is dat aanbod gegroeid naar een respectabel aantal films en series. Maar wat zijn de beste actiefilms die er zijn op Netflix? In deze special kom je erachter!

  5. The Lord of the Rings The Return of the King (2003)

  In dit epische laatste deel van The Lord of the Rings-trilogie wordt de vraag die je je de vorige twee films hebt afgevraagd beantwoord: lukt het Frodo om die ene ring in de vuren van Amon Amarth, de Doemberg, te gooien? Het is tevens de film met de hoogste beoordeling op Netflix: 4,38 van de 5 sterren is de gemiddelde beoordeling die wordt gegeven aan The Lord of The Rings: The Return of the King.

  Toen de film in 2003 verscheen, werd die meteen genomineerd voor maar liefst elf Oscars. Het mooiste aan die elf Oscar-nominaties, is dat de film ze allemaal won. Daartoe behoorde onder andere beste film, beste regisseur en beste muziek. Lord of The Rings: The Return of the King is een all-time klassieker en zal - hopelijk - nooit vergeten worden en nog worden bekeken door vele genaraties na ons.

  4. The Good, the Bad and the Ugly (1966)

  The Good, the Bad and the Ugly is een absolute klassieker die zich afspeelt in het Wilde Westen, na de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens die Burgeroorlog gaan Blondie ('The Good') en Tuco ('The Ugly') op zoek naar een geldzak met 200.000 dollar. Alles verloopt volgens plan, totdat het illustere duo de premiejager Angel Eyes ('The Bad') tegenkomt. Angel Eyes is tevens opzoek naar de zak met geld en ze nemen je mee op een reis die je nooit zult vergeten.

  Ook al komt The Good, the Bad and the Ugy uit 1966, het centrale thema van de film is nog steeds van toepassing op de hedendaagse maatschappij. De hebzcht van de mens is sindsdien niet bepaald minder geworden, slechts meer. Onder meer daarom wordt de film nog steeds heel veel bekeken en is die een echte aanrader als je een keer een avond niets te doen hebt. Die avond heb je zeker nodig, omdat de film een kleine drie uur duurt.

  3. Django Unchained (2012)

  Jackson, Mississippi. We zijn in de 19e eeuw en de slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee mensen die elkaar liefhebben (Django en Broomhilda) worden uit elkaar gedreven en verkocht aan sadistische, verschrikkelijke en gruwelijk wrede eigenaren. Broomhilda probeert haar leven draagijk te maken, maar Django wordt bevrijd door een premiejager genaamd Dr. King Schultz. Deze doctor ziet wel wat in Django en leert hem de fijne kneepjes van het vak als premiejager, alvorens op zoek te gaan naar Broomhilda.

  Django Unchained verscheen in 2012 en ontving twee Oscars, die voor beste script en beste bijrol, twee BAFTA's, wederom voor beste bijrol en beste scenario en Golden Globes voor opnieuw de beste bijrol en beste scenario. De cast, die onder andere bestaat uit Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson en Jamie Foxx, heeft veel complimenten gekregen voor de geleverde prestaties. En geloof ons, het acteerwerk is werkelijkwaar subliem.

  2. Batman The Dark Knight (2008)

  Bruce Wayne, alias Batman (Christian Bale), en Lt. James Gordon (Gary Oldman) bundelen hun krachten met de nieuwe aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart). Samen proberen zij de chaos tegen te gaan die Gotham momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans ergste vijand, The Joker (Heath Ledger): een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.

  The Dark Knight is één van de vijf films die ooit de 1 miljard aan opbrengst heeft overschreden en schaart zich daarmee in een illuster rijtje: the Titanic, Pirates of the Carribean, Avatar en The Lord of the Rings gingen de film voor.

  Misschien wel de reden voor dit grote succes was het plotselinge overlijden van Heath Ledger, die voor zijn rol als The Joker een Golden Globe en een Academy Award ontving. The Dark Knight is een aanrader voor iedereen die van actie, zwarte humor of geverfde gezichten houdt.

  1. Fight Club (1999)

  De beste actiefilm aller tijden is natuurlijk Fight Club. Twee iconische helden, Brad Pitt en Edward Norton, in een psychotische actievolle film. In Fight Club baalt de hoofdpersoon gespeeld door Edward Norton van zijn doodlopende carrière bij een verzekeringsmaatschappij. Hij lijdt aan chronische slapeloosheid en krijgt van een arts geen medicijnen maar moet naar praatgroepen waar hij een uitlaatklep vindt in Marla Singer, gespeeld door Helena Bonham Carter.

  Na een traumatische ervaring belt hij een vriend genaamd Tyler Durden op die gespeeld wordt door Brad Pitt. Samen doen ze een drankje en komen ze op het idee om een nieuwe club op te richten waarin mannen hun frustraties kunnen afreageren door met elkaar te vechten, de zogeheten Fight Club. Dit is het begin van spectaculaire actie volle film.

  Fight Club is een klassieker en wordt over het algemeen gezien als de beste actiefilm aller tijden. Door de actievolle momenten en uitstekende acteerwerk worden kijkers volgepompt met adrenaline. Het psychische verhaal en testosteron gehalte zorgt ervoor dat je vanaf het begin op het puntje van je stoel zit!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.