De 25 beste 3DS games

Article
dinsdag, 15 juli 2014 om 17:33
xgn google image
Stel je hebt nog maar net een 3DS in huis of je ziet door alle bomen het bos niet meer. Geen probleem wij weten welke 25 games je voor de 3DS moet kopen! Dit zijn de 25 beste 3DS-games!
Nintendo's handheld, de 3DS, ligt sinds 2011 in de winkelschappen en sindsdien zijn er veel, heel veel games voor uitgebracht. Games die ook nog eens op diverse handhelds gespeeld kunnen worden. Want eerst was een kleine 3DS, toen een 3DS XL en later volgde de 2DS. Op alle apparaten kunnen 3DS games gespeeld worden. We maken de balans op na een paar jaar. Wat zijn nu de beste 3DS-games? Welke 25 titels kun je eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan?

25. Sonic Generations

Sonic is een oude vertrouwde in de gamewereld, en heeft eigenlijk geen introductie nodig. Generations kwam uit om de twintigste verjaardag van de egel te vieren, die geïntroduceerd werd in Sonic the Hedgehog uit 1991. In Sonic Generations kun je spelen als zowel de oude en de nieuwe versie van Sonic. En dat geeft je zowel een nieuwe Sonic speelervaring als een oude vertrouwde ervaring, genoeg voor uren speeltijd.

24. Monster Hunter 3 Ultimate

Jagen op monsters was nog nooit zo leuk. Al anderhalf jaar kunnen we op enorme wezens jagen in Monster Hunter 3 Ultimate. Dat klinkt zo al heel tof, maar je kunt dat jagen ook samen met je vrienden doen wat het net dat beetje cooler maakt. MH3U is een actie role-playing game waar je uren en uren in kunt steken zonder je te vervelen. Werkelijk waar een pareltje voor de 3DS.

23. Resident Evil: Revelations

Een andere game die meer bedoeld is voor de wat oudere gamer, is Resident Evil: Revelations. De game haalt de nostalgische gameplay van de oudere delen uit de serie terug, en zet dit overtuigend over in een handheldavontuur. Audiovisueel is Revelations een topper, en met de speciale 3DS-accesoire – de Circle Pad Pro – speelt de game bovendien heerlijk weg. Hou je van claustrofobische gangen die vol zitten met gevaar? Dan is Resident Evil: Revelations helemaal jouw ding.
13074

22. New Super Mario Bros. 2

Natuurlijk staat ook de oude vertrouwde Mario game in deze lijst. New Super Mario Bros. 2 speelt even fantastisch als de eerste Mario Bros. ooit. Voor de 3DS versie zijn er enkel nieuwe functies toegevoegd die voornamelijk draaien om muntjes. Mario is een echte golddigger geworden en verzamelt een fortuin in deze game. Al dat geld verdienen terwijl je aan het platformen bent, is erg leuk en we hebben NSMB2 dan ook met veel plezier gespeeld.

21. Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies

Wie een beetje bekend is met Phoenix Wright, weet dat de serie niet bekend is vanwege veel actie. In Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies ga je wederom als advocaat aan de slag en probeer je de dader op te sporen met behulp van ouderwets detective werk.
Met een heleboel interessante zaken en een grafische stijl waar je 'U' tegen zegt, merk je wel dat je met Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies wel even zoet bent. Altijd al in de voetstappen van Sherlock Holmes willen treden? Hier is jouw kans!

20. Paper Mario Sticker Star

Paper Mario Sticker Star is een role-playing game waarin Nintendo’s bekendste karakter Mario weer op avontuur gaat. Zoals de titel al doet vermoeden is alles in de game gemaakt van papier en dus zo plat als een dubbeltje. Nieuw in de game is het gebruik van stickers.
Deze plakkerige hulpmiddelen kunnen ingezet worden tijdens de vele gevechten in de game, of je kunt ze gebruiken om interactie met je omgeving op te roepen. De unieke stijl van de game zorgt er voor dat ook deze Mario-game zich bij het rijtje mag aansluiten.
13075

19. Professor Layton en de Erfenis van Azaran

Dit Is het zesde deel van de bekende puzzelserie en de tweede Professor Layton-game die uit is gebracht op de 3DS. Ook in deze game is er een sterk verhaal aanwezig en zal jij je best moeten doen om de puzzels op te lossen. De game kreeg van ons een hele nette 8 en heeft daarom een terechte plek in de top 25.

18. Nintendogs + Cats

Nintendogs was een ware systemseller voor de Nintendo DS, en voor de 3DS doet Nintendo er ook nog eens een schepje bovenop: katten! Deze dierensimulator brengt de dierenvriend in je naar boven, want het is aan jou de taak om te zorgen voor de beestjes. En daar gaan een flink aantal uren speelplezier in zitten. Puppies en kittens, wat verlang je nog meer van een spel?

17. Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney

Phoenix Wright is weliswaar een wat meer niche-titel dan Professor Layton, dit is een game waar een hele lange tijd naar is uitgekeken door een enorm aantal gamers. Beide franchises, Phoenix en Layton, zijn zeer geliefd onder het handheldpubliek. Het feit dat de twee samensmelten in Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney leek dan ook heel fantastisch.
Dat is het uiteindelijk in grote mate geworden, maar er waren fans die zich wat stoorden aan het feit dat er veel andere personages bij kwamen kijken in plaats van dat het puur draaide om de professor en de advocaat. Wat echter zeer bewonderingswaardig is van ontwikkelaars Level-5 en Capcom, is hoe beide animatiestijlen zo prachtig zijn samengekomen in dit geweldige avontuur. Daar kun je geen bezwaar tegen maken, toch?
13076

16. PilotWings Resort

Samen met de lancering van de Nintendo 3DS was daar in 2011 PilotWings Resort. Het vervolg op PilotWings uit 1990 laat je afreizen naar een prachtig tropisch eiland, waar je vrij bent om met diverse apparaten rond te vliegen; van vliegtuigen tot jetpacks.
Hou je niet zo van die vrijheid, dan kun je altijd nog de missies voltooien die de game herbergt. Afhankelijk van je prestaties krijg je dan een bronzen, zilveren of gouden medaille. Dankzij het 3D-effect van de handheld word je helemaal in de wereld van Pilotwings Resort gezogen en beleef je het vliegen nog intenser. Reden genoeg om in de top 25 opgenomen te worden.

15. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance kwam exclusief uit voor de 3DS, maar het is zeker geen mindere titel in de Kingdom Hearts serie. Nieuwe, nog nooit eerder bezochte werelden, nieuwe vijanden, en nieuwe hulpjes zijn aanwezig. Het verhaal gaat ook verder waar Kingdom Hearts 2 geëindigd is, maar heeft nog steeds de oude vertrouwde Kingdom Hearts mix van Disney en Final Fantasy. Een must have voor de fan.

14. Kid Icarus: Uprising

Er zit tien jaar tussen het voorgaande Kid Icarus deel en Uprising, maar laat dat je niet afschrikken, want er is niks oud of afgezaagd aan Kid Icarus. Uprising is een Japanse RPG met een zeer hoge moeilijkheidsgraad. Hierdoor is het spel een heuse uitdaging, zelfs voor de meest hardcore gamers. Kid Icarus: Uprising wordt verder geleverd met een speciale standaard, voor een optimale spelervaring.
13077

13. Mario Golf: World Tour

Wie had ooit gedacht dat een Mario Golf game zo’n hit zou zijn? Wij in ieder geval niet. Lekker golfen is heerlijk ontspannend en voor je het weet ben je uren verder. Met alle uitdagingen die in de game verwerkt zijn, raak je niet snel uitgespeeld. Mario Golf: World Tour wist alle verwachtingen te overtreffen en daarom plaatsen we deze titel met veel plezier in onze lijst.

12. Star Fox 64 3D

Star Fox 64 3D is een remake van Star Fox 64 uit 1997 voor de Nintendo 64. De 3D versie heeft een volledige remake gekregen, niks geen slordige port. Na al die jaren speelt het spel nog steeds zeer fijn weg. Ondanks het feit dat er geen nieuwe content is toegevoegd aan de remake blijft het spel nog steeds erg leuk, en een uitgesproken kans voor iedereen die niet het plezier had om het origineel te spelen.

11. Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Al tien jaar trekken Mario en Luigi er samen op uit om spannende avonturen te beleven in deze subserie. In Mario & Luigi Dream Team doet Luigi een hoop dutjes. Dat klinkt misschien niet al te interessant, maar deze game bewijst het tegendeel. Dromenland zit vol verrassingen en de twee broers kunnen dingen in de game die ze nooit eerder konden doen. Mario en Luigi zijn werkelijk een droomteam en we zouden hen niet willen missen op deze lijst.
13078

10. Mario Kart 7

Deze kartgame is zo’n beetje het tegenovergestelde van innovatie, want de supersuccesvolle Mario Kart-franchise heeft eigenlijk nooit énorme upgrades gekregen. Gelukkig maar, want het enige dat je van Mario Kart wil is racen in de mooie, kleurige circuits die ons doen denken aan Mario-platformgames.
Het is elke keer dat een Mario Kart wordt aangekondigd weer spannend welk klein detail er veranderd is aan het spel en welke personages er speelbaar zijn. Mario Kart 7 liet tot eenieders grote verrassing toch een flinke verandering zien, namelijk de toevoeging van de hanggliders en het onder water racen. Een succesverhaal, want we zien die mogelijkheden nog meer uitgebouwd terug in Mario Kart 8 op Wii U.

9. Animal Crossing: New Leaf

Een game waarin je niet direct een doel hebt, maar vooral een vrolijk tweede leven kunt beginnen. In Animal Crossing kom je aan in een stadje dat je je heel langzaam helemaal eigen moet gaan maken. Dat doe je door veel met de bewoners te praten (knotsgekke schapen, rare poesjes en hondjes met een sterke mening) en cadeautjes te geven.
Zelf aan een boom schudden of op het strand schelpen zoeken om te verkopen kan ook. Niks is gedwongen, het is helemaal aan jou wat jij doet in dat schattige, kleurrijke wereldje. Verbazingwekkend veel 3DS-bezitters houden van die game die veel meer diepte heeft dan de zoetsappige graphics doen vermoeden en omdat het spel eigenlijk best geniaal in elkaar zit, verdient de game een plekje in onze Top 25 3DS-games.

8. The Legend of Zelda: Ocarina Of Time 3D

The Legend of Zelda: Ocarina of Time is mogelijk de beste game ooit gemaakt. Nog een keer deze topper mogen spelen op de 3DS was een reden tot enthousiasme. De game was volledig aangepast om op de handheld te spelen en ook waren er opties toegevoegd, waaronder uiteraard de 3D-functie. Dit zorgde ervoor dat Ocarina of Time 3D misschien we nog beter was dan het origineel. Daarmee verdient deze game absoluut zijn plek op deze lijst.
13079

7. Luigi's Mansion 2

Luigi’s Mansion 2? Niet alle gamers lopen meteen met dit Luigi-avontuur weg, want je moet wel van zoeken houden. Alle hoeken en gaten van de spookhuizen waarin Luigi zich bevindt moet je op je duimpje kennen, want je moet weten waar dingen veranderd zijn om verder te kunnen gaan.
Tof is de stofzuiger Poltergust 5000 waarmee je spoken kunt opzuigen om zo je weg vrij te maken. Echter is eigenlijk de leukste feature aan dit spel dat Luigi de hele tijd zo bang rondloopt. Het is zielig en grappig tegelijk en weet de game wat emotie mee te geven. Dit is een zeer unieke game waarmee Nintendo heeft laten zien open te staan voor innovatie.

6. Fire Emblem Awakening

Hoewel veel games op de Nintendo 3DS ook prima te spelen zijn door de wat jongeren mensen, is Fire Emblem: Awakening toch iets pittiger. Deze strategiegame biedt namelijk enorm veel uitdaging en spanning. De game kent een erg diep vechtsysteem waarbij je heel goed moet nadenken welke keuzes je maakt. Ook grafisch is de game een pareltje en dat maakt Fire Emblem: Awakening een echte must-buy voor de Nintendo 3DS.

5. Donkey Kong Country Returns 3D

Donkey Kong Country Returns is een side-scroller plarformer waarbij je belangrijkste vijand de Tikis zijn. Ook wel de Tiki Tak stam. Deze stam hypnotiseert de dieren op het eiland en geeft deze de opdracht om de bananen van Donkey Kong te stelen. Samen met je maatje Diddy Kong ga je op avontuur om tegen dit kwaad te vechten. De game werd overal goed ontvangen en zo ook bij ons. Wij gaven de game een dikke 9. Dat wil zeggen dat de game meer is dan een gewone port.
13080

4. Pokémon X and Y

Er waren een aantal keer na elkaar wat minder goede Pokémon-games uitgekomen, waardoor de fans compleet uitzinnig waren toen Pokémon X en Pokémon Y beide topgames bleken te zijn. Jij als trainer trekt de wijde Kalos regio in om vette turn-based gevechten aan te gaan met andere trainers en bovendien onderweg Pokémon voor je te winnen.
Dat alles in mooie 3D-graphics, waardoor de schattige en bijzondere Pokémon net even iets meer tot leven komen. De nieuwe evolutie, Mega Evolution, draagt daaraan ook een steentje bij. Het is een van de meest gespeelde 3DS-games in Nederland, zo bewijst in ieder geval het gros van de Mii’s dat je op StreetPass tegenkomt

3. Kirby: Triple Deluxe

En natuurlijk laten we Kirby niet buiten beschouwing. In Kirby Triple Deluxe reis je wederom van links naar rechts waarbij je met de unieke vaardigheid van het ‘opzuigen’ zo ver mogelijk ziet te komen. De roze blob kan niet uitblijven in de lijst en al helemaal niet deze game. Zo kreeg hij van ons maar liefst een 9 wat een prachtig cijfer is. Vandaar dat hij terug te vinden is in onze lijst.
13081

2. Super Mario 3D Land

Natuurlijk is er ook plaats voor de eerste Mario-game die verscheen op de 3DS. Super Mario 3D land was dat namelijk. Deze platformer werd door Miyamoto omschreven als een 2D platformer die eruit zag als een 3D platformer. In Super Mario 3D World zien we verschillende klassiekers uit de franchise terugkomen. De paddenstoel, ster en vuurbloem zijn weer van de partij.

1. The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds

Wat zou onze lijst zijn zonder een nieuwe Zelda-titel? Dit deel is alweer het zeventiende deel uit de serie. De locatie van Zelda: A Link Between Two Worlds is exact dezelfde locatie als in 1992. Net als toen kent de game een top-down overview waarbij je neerkijkt op Link.
Een unieke feature in de game is dat je de mogelijkheid hebt om in een soort muurschildering te veranderen die over muren kan bewegen. Zo kun je plaatsen bereiken die anders verborgen bleven. Het is wederom een sterke game en daarom dat hij terecht op nummer één staat in de top 25!
Deze special is tot standgekomen met de medewerking van:
  • Mariëlle Salh
    - Nintendogs +Cats
    - Sonic Generations
    - Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance
    - Kid Icarus: Uprising
    - Star Fox 3D
  • Tom Boshouwers
    - Mario & Luigi Dream Team
    - The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
    - Mario Golf: World Tour
    - New Super Mario Bros.2
    - Monster Hunter 3 Ultimate 3
  • Laura Kempenaar
    - Pokémon X en Y

    - Animal Crossing: New Leaf
    - Luigi's Mansion 2
    - Professor Layton vs. Phoenix Wright
    - Mario Kart 7
  • Joep Steenbergen
    - The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
    - Kirby Triple Deluxe
    - Super Mario 3D Land

    - Donkey Kong Country Returns 3D
    - Professor Layton en de erfenis van Azran
  • Stefan Stuursma
    - Fire Emblem Awakening
    - PilotWings Resorts
    - Resident Evil: Revelations
    - Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies
    - Paper Mario Sticker Star

Populair Nieuws

Laatste Reacties