De 20 tofste games die nog in 2014 uitkomen!

Article
donderdag, 03 juli 2014 om 21:00
xgn google image
Deze herfst wordt er weer groots uitgepakt met de release van vele top games, met de terugkeer van series als Far Cry, en de introductie van hele nieuwe series als Destiny. Wij zetten de games waar wij dit jaar het meest naar uitkijken op een rijtje.
Deze herfst staan er meer dan 30 games game releases gepland, van de meest wreedste shooters tot de snoezigste Nintendo titels, van PlayStation 4 tot 3DS, voor elke gamer is er wel wat te vinden. Reden genoeg voor XGN om de titels waar we het meest naar uit kijken in een overzicht te plaatsen.

20. Evolve

Evolve is een co-op first-person shooter met een science-ficton thema, en een wel hele interessante multiplayer modus. Een team van vier spelers neemt het op tegen één monster, dat bestuurd wordt door een vijfde speler. Versla het wezen, of riskeer vermoord te worden door het gruwelbeest. De game biedt innovativiteit van de makers van Left 4 Dead, en staat garant voor uren griezelplezier.
Het spel komt 7 oktober uit voor de PC, PS4 en Xbox One. XGN heeft meerdere previews gedaan over dit spel, een algemene preview, een video preview en een multiplayer preview.

19. De Sims 4

Deze levensimulator is ongekend populair bij zowel de meest casual gamer die alleen Angry Birds gespeeld heeft, tot de meest hardcore gamer die de hele PlayStation bibliotheek in een aparte kamer heeft staan. De nieuwste sims zijn slimmer dan ooit tevoren, want ze kunnen nu ook multitasken, en ze hebben een hele rits nieuwe emoties en persoonlijkheden.
En er zullen vast en zeker genoeg nieuwe manieren zijn om het leven van je virtuele famillies een hel te maken. De Sims 4 komt 4 september uit voor de PC. Je kunt merken dat ook XGN een fan is van deze titel, want wij hebben drie previews voor je: een algemene preview, een video-impressie, en een ietwat kritische impressie van het spel.
7509

18. Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire

Ninentdo voedt onze nostalgie met een remake van Pokemon Ruby en Sapphire, die in 2003 uitkwam voor de GameBoy Advance. Hoog tijd voor een geüpdatete versie dus. De remake krijgt 3D graphics, mega evolutions, en Primal Reversion, een speciale evolutiestaat voor de legendarische pokémons Kyogre en Groudon.
De spellen komen 21 november 2014 uit voor de Nintendo 3DS.

17. Battlefield Hardline

Battlefield is EA's trots en glorie, en als vanouds komt er een nieuwe titel deze herfst. In Battlefield Hardline speel je voor de verandering niet als een soldaat in een oorlogsituatie, maar als een politieagent óf crimineel. Cops and robbers, alleen dan voor volwassenen.
Het spel komt 21 oktober uit voor de PC, PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.
10657

16. Dragon Age: Inquisition

Inquisition is het nieuwste deel in de RPG-serie van Bioware, en speelt zich af na de gebeurtenissen in Dragon Age II. Het verhaal speelt zich wederom af in de fantasiewereld Thedas, maar dit keer is de wereld groter dan ooit tevoren. De precieze details over het plot zijn nog niet bekend, maar wel is bekend dat de hoofdpersoon een nieuw personage is, en dat je de wereld van zichzelf moet redden.
Het spel komt 7 oktober uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Als je meer wilt weten over deze RPG, lees dan vooral onze preview.

16. Super Smash Bros. (3DS- en Wii U versie)

De releasedatum voor de Wii U versie is nog niet aangekondigd, maar gelukkig kunnen we ons in de tussentijd verheugen op de 3DS versie van Nintendo's all-star vechtspel. Negen nieuwe karakters zijn aangekondigd voor het vierde deel in de serie: Mega Man, de Wii Fit Trainers, Villager (uit Animal Crossing), Rosalina, Little Mac, Greninja, Mii Fighters, Palutena en Pac-Man. Negen goede redenen om je te verheugen op deze game, die je ongetwijfeld uren vechtplezier zal geven.
Super Smash Bros. 3DS verschijnt 3 oktober voor, verrassend, de Nintendo 3DS. De precieze releasedatum van de Wii U versie is nog niet bekend, naar naar verwachting komt het spel winter 2014 uit.
10658

14. Middle-earth: Shadow of Mordor

We zijn Middle-earth nog lang niet zat, en verwelkomen een nieuwe Lord of the Rings game dan ook met open armen. Shadow of Mordor is een actie-RPG met stealth elementen, een intrigerende mix. Je speelt als een nieuw personage in een heel nieuw verhaal, waardoor je geen herhaling van de Tolkien films hoeft te verwachten. De eerste indruk staat in onze preview.
Het spel komt 7 oktober uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

13. Destiny

De nieuwste titel van Bungie is een first-person MMORPG shooter. Een hele mond vol, en zoals het er nu uitziet mondwaterend goed. Het spel speelt zich af in de ruimte en je kan dan ook meerdere planeten verkennen in meerdere spelmodi. Destiny belooft je dan ook uren en uren speelplezier, in je eentje, én met anderen.
Het spel komt 9 september uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. XGN is zo enthousiast over dit spel, dat we maar liefst zeven previews geschreven hebben: een video impressie, een video impressie op Gamescom, een E3 video preview, een impressie, een multiplayer preview, een MMO impressie en een algemene preview.
10659

12. FIFA 15

Voor de voetbal fanaten onder ons is FIFA 15 ongetwijfeld dé titel om te kopen voor het najaar, en het is de eerste FIFA titel die op de nieuwe Ignite-engine van EA Sports draait, en god wat ziet dat er goed uit. Sommige versies van FIFA 14 draaiden ook op de Ignite, maar bij FIFA 15 draaien alle console versies op ignite. Betere visuals en nieuwe features zullen de harten van voetbalfans over de hele wereld beroeren.
FIFA 15 komt uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Nintendo 3DS en PS Vita. XGN heeft uiteraard een preview geschreven over deze footie.

11. Call of Duty: Advanced Warfare

Het nieuwste deel in de jaarlijks terugkerende Call of Duty belooft ons vernieuwing, en vernieuwing verwelkomen wij altijd als het om Activisions langlopende shooter serie gaat. Advanced Warfare speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin je als een rebel het opneemt tegen een geweldadige militaire organisatie die Amerika in haar macht heeft. Kevin Spacey, die onlangs nog schitterede in de tv-serie House of Cards, verzocht het uiterlijk en de stem van de slechterik van het verhaal.
Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt 4 november voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Onze E3 preview vertelt je meer over deze nieuwe titel.
10660

10. Far Cry 4

Far Cry 4 belooft een waardige opvolger van het alom geprezen Far Cry 3 te worden: een enigmatische bad guy, Pagan Min, die nu al in ons geheugen gegrift staat, een grote nieuwe locatie, olifanten om op te rijden, en ga zo maar door. De precieze details van het plot zijn nog niet bekend, maar dat weerhoudt ons niet ervan om met smart te wachten tot het spel op onze deurmat valt.
Het spel komt 20 november uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Onze Far Cry 4 preview is inmiddels al een feit.

9. The Evil Within

The Evil Within is een survival horror game van Shinji Mikami, de maker van de Resident Evil serie. Je speelt als detective Sebastian Castellanos, die tijdens het onderzoeken van een plaatsdelict knock-out gaat en wakker wordt in een helse dimensie vol monsters. Aan jou de taak om de arme detective uit de dimensie te leiden, terwijl je er ook nog achter moet komen wat er nu precies aan de hand is.
Het spel komt 24 oktober uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. XGN schreef maar liefst vijf previews over deze horror titel: een video preview, een algemene preview, een preview die focust op de monsters, een impressie over het schreeuwgehalte van het spel en een impressie die dieper ingaat op het horror aspect.
10661

8. Hyrule Warriors

Hyrule warriors, de Legend of Zelda en Dynasty Warriors cross-over, is misschien wel het meest geanticipeerde Wii U spel (oké, op Super Mario Smash Bros. na dan). Hyrule Warriors heeft een multi-player modus via de Wii U Gamepad, en je kan niet alleen spelen als Link, maar ook als Zelda, Impa, en nog een hoop andere personages die nog niet aangekondigd zijn. Een must have game voor iemand die zich ook maar een beetje als Legend of Zelda fan beschouwt.
Hyrule Warriors verschijnt 19 september in de Europese winkelschappen voor de Wii U.

7. Kingdom Hearts 2.5 HD Remix

Het is dan misschien niet Kingdom Hearts 3, maar toch kijken we met vreugde uit naar de 2.5 HD Remix. De HD remake collectie bevat de tot nu toe beste delen van Kingdom Hearts, Kingdom Hearts 2 en Birth By Sleep.
Met de remix is het de eerste keer dat de Final Mix versies van deze spellen in het westen te spelen kunnen zijn. Kingdom Hearts re:Coded is helaas alleen beschikbaar als filmpjes, maar gelukkig zullen de andere twee spellen je genoeg uren geven om je verdriet te verwerken. Kingdom Hearts 2.5 HD Remix verschijnt 5 december voor de PS3.
10662

6. The Last of Us: Remastered

The Last of Us was al een magnifiek spel opzich zelf, en de opgepoetse versie voor de PS4 doet daar nog eens een schepje bovenop. De Remasterd versie bevat verbeterede graphics, 1080p, 60 FPS, en alle multiplayer en singleplayer DLC. Deze ultieme versie van het meestelijke zombie spel van Naughty Dog verdient een plek op de plank van elke PS4 bezitter.
The Last of Us: Remasterd verschijnt 30 juli, en is ook verkrijgbaar als een bundel met de PS4. We hebben geen preview van de geüpdatete versie, maar wel een recensie van het origineel.

5. Halo: The Master Chief Collection

De Master Chief Collection is de ultieme Halo collectie voor de Xbox One, en bevat de volgende spellen: Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 4. Al deze games zijn ook nog eens speelbaar in 1080p en met 60 frames per seconde, en tezamen met een mulitplayer modus verzorgt deze collectie de optimale next-gen ervaring.
Halo: The Master Chief Collection komt 11 november exclusief uit voor de Xbox One.
10663

4. Borderlands: The Pre-Sequel

2K Games verblijdt ons deze herfst met Borderlands: The Pre-Sequel, een prequel en sequel in één. In the pre-sequel speel je als één van de vier favoriete luitenanten van de charismatische supervillain Handsome Jack, die we eerder zagen in Borderlands 2. Dit keer speel je niet op Pandora, maar op Elpis, de maan van Pandora. En een nieuwe locatie belooft natuurlijk een hele hoop nieuwe loot, want daar draait het natuurlijk om in Borderlands.
Borderlands: The Pre-Sequel komt 17 oktober uit voor de PC, PS3 en Xbox One. XGN heeft twee previews over deze pre-sequel: één in het teken van het verhaal, en een algemene preview.

3. Sunset Overdrive

Sunset Overdrive wordt misschien wel de Xbox One hit van het jaar. Het spel belooft agile combat, een ietwat cartoony omgeving en stijl, en een bizar-hilarisch verhaal. De wereld ligt in handen van slecht één bedrijf, waar jij toevallig voor werkt.
Het spel begint na de lancering van een nieuw energiedrankje door het bedrijf, en het is aan jouw taak om de troep van het feest op te ruimen, namelijk mensen die in mutanten zijn veranderd na een overdosis energiedrank. En laat daar ook nog eens een uitgebreide multiplayer modus bij zitten voor optimaal plezier.
Sunset Overdrive verschijnt 28 oktober exclusief voor de Xbox One. Lees onze E3 hands-on hier, en bekijk de E3 video preview hier.
10664

2. Assassin’s Creed Unity

Het nieuwste deel in de enorm succesvolle serie van Ubisoft doet ons watertanden. De grootste locatie tot nu toe, co-op voor vier personen, en één van de wreedste historische gebeurtenissen ooit, la terreur, zijn allemaal ingrediënten voor een van de meest geanticipeerde spellen van 2014.
Het spel komt 28 oktober uit voor de PC, PS4 en Xbox One. De XGN E3 video preview is hier te zien, en de algemene preview is hier te lezen.

1. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Phantom Pain is het directe vervolg op Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, en tijdens E3 kwam er een cinematische trailer uit die ons de ogen deed uitvallen. Phantom Pain gaat verder dan Ground Zeroes, met een grote open wereld waarin je een enorme vrijheid ter je beschikking hebt. Nieuwe features zijn ook toegevoegd, zoals ongezien op een paard zijwaarts rijden, en de mogelijkheid om ongelukkige slachtoffers te ondervragen.
Metal Gear Solid V: Phantom Pain verschijnt naar verwachting in 2014 voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Onze preview over de E3 presentatie is hier in al zijn glorie te lezen.