De 10 ergste Dark Souls vijanden

Article
maandag, 24 februari 2014 om 19:00
xgn google image
In de donkere en duistere wereld van Dark Souls lijkt de dood om ieder hoekje op je te wachten, en met de komst van Dark Souls 2 vinden wij het hoog tijd om de tien ergste vijanden op een rijtje te zetten. Zet je schrap voor een flashback naar een tijd van gevloek, pijn en ellende.

10. Asylum Demon

Dark Souls staat bekend om de onvergeeflijk hoge moeilijkheidsgraad, maar zo erg kan het toch niet zijn als je net met de tutorial van de game begint? Je zet je eerste babystapjes in de Undead Asylum terwijl je went aan de controls en het aanpassen van je uitrusting. Alles gaat prima totdat er ineens een reusachtig, afzichtelijk wezen met een knots zo groot als een bus naar beneden komt vallen. Je instinct is als gamer om de aanval in te zetten, maar dat leert deze Asylum Demon je snel genoeg af. Deze lelijkerd is de eerste middelvinger die Dark Souls naar je opsteekt en je de wijze les meegeeft dat wegrennen soms ook een prima strategie kan zijn. Eenmaal bekomen van de schrik en een half uurtje later neem je het wederom tegen hem op om het tutorialgebied te verlaten. De voldoening die je krijgt door hem neer te sabelen is enorm, en een goed voorproefje van wat komen gaat.

9. Wisps

Nadat je allerlei enorme wezens aan je zwaard geregen hebt, lijken deze zwevende schedeltjes niet erg gevaarlijk. Ze hangen een beetje verveeld in de lucht, onschadelijk voor jouw pijlen en andere aanvallen. Als je echter dichtbij genoeg komt hebben ze de vervelende neiging om te exploderen, waardoor jij een paar meter achteruit vliegt. De schade die je daardoor oploopt valt relatief mee, maar deze venijnige hoofdjes bungelen het liefst in de buurt van een metersdiepe afgrond. Drie keer raden waar jij in negen van de tien gevallen naar toe wordt geblazen.

8. Giant Cat

From Software krijgt het zelfs voor elkaar om koddige huisdieren om te toveren in bloeddorstige wezens. In de donkere uithoek van de Darkroot Garden verschuilen deze gigantische katten zich bovenop een onbereikbare heuvel, maar zodra je in de buurt komt rollen ze als een ware Sonic op je af. Het feit dat ze altijd met meerderen zijn maakt deze vijand zo lastig. Tegen de tijd dat je opgeknapt bent van de eerste aanval, staat er alweer een andere kat achter je te wachten om zijn messcherpe klauwen in je harnas te prikken. Veel wegrollen is hier dan ook de beste tactiek, of gewoon uit de buurt blijven van dat heuveltje natuurlijk, want de beloning die je krijgt voor het killen van deze uit de kluiten gewassen huisdieren is de moeite niet waard.

7. Havel

Als je weet dat de bijnaam van deze ridder The Rock is, krijg je al een redelijk beeld van deze keiharde kerel. Hij verschuilt zich onderaan een lange trap in de Undead Burg, en is uitgerust met één van de beste harnassen in de hele game. In de beperkte ruimte die je hebt om hem te verslaan zwiept hij ook nog eens in het rond met een reusachtige drakentand, die belachelijke hoeveelheden schade aan kan richten. De ring die hij laat vallen nadat je hem verslagen hebt geeft een flinke boost aan je Equipment Load, dus is het slim om deze knaap zo vroeg mogelijk in de game een kopje kleiner te maken. Die drakentand maakt dat echter een stuk lastiger dan het lijkt. Een stuk later in de game zul je zijn volledige uitrusting in een kist tegenkomen, evenals zijn drakentandknots. Hiervoor is het wel belangrijk dat je ook zijn ring om je vinger schuift, want het pantser is loodzwaar.

6. Egg Burdened

Je vraagt je vast af wat dit zielige mannetje doet op nummer zes in deze lijst. Deze zielenpoot is zelf met één flinke klap te verslaan, maar zodra zijn levensbalkje leeg is, barsten de eieren op zijn rug open en kruipen er een handvol wormen uit. Naast het feit dat dit super onsmakelijk is, kunnen deze wormen je ook nog eens een ziekte meegeven die er na verloop van tijd voor zorgt dat je hoofd verandert in een ei. Dit zorgt ervoor dat je geen helmen meer kunt dragen, tenzij je een medicijn tegen deze aandoening inneemt. Onze tip is dan ook om deze mannetjes lekker te laten liggen, want als humptiedumptie rondlopen in de gevaarlijke wereld van Dark Souls is bepaald geen aanrader. Al kun je het wellicht nobel vinden om deze smekende kale pechvogels uit hun lijden te verlossen.

5. Skeleton Beast

De mensen bij From Software die de Tomb of the Giants hebben gemaakt, moeten een vreemde voldoening krijgen door mensen met de meest verschrikkelijke dingen op te zadelen. Niet alleen is dit hele gebied voorzien van talloze metersdiepe kuilen, je ziet ook nog eens geen hand voor ogen, tenzij je de Skull Latern gebruikt. Het probleem is alleen dat er met deze lantaarn in je linkerhand geen plaats meer is voor een schild en laat je die nou net nodig hebben als er een Skeleton Beast op je af komt gerend. Deze reusachtige skeletten storten zich namelijk maar wat graag op verdwaalde avonturiers die op zoek gaan naar verborgen schatten in deze graftombe. Moeilijk te vermoorden zijn ze niet, maar de paniekreactie die je krijgt als er ineens eentje twee meter voor je gezicht opduikt is vaak al genoeg om je van een klif af te laten rollen.

4. Basilisk (aka Cursekikkers)

Deze vrolijke jongens verstoppen zich het liefst op plekken waar je maar weinig bewegingsvrijheid hebt, zodat ze heel de kamer kunnen vullen met een giftig gas waar je cursed van raakt. Als je geen medicijn voor deze ellendige ziekte bij de hand hebt, heb je een groot probleem omdat je terwijl je cursed bent maar de helft van je levensbalkje krijgt. Omdat het gas van de Basilisk ook nog eens verblindend werkt, is de kans groot dat je wild heen en weer staat te zwiepen met je zwaard door een dichte mist, terwijl je vijand allang weer ergens anders naartoe gekropen is. Je pijl en boog en magische aanvallen zijn je beste vrienden om deze akelige vijand uit te schakelen, maar omdat ze zich vaak op de meest onlogische plaatsen schuilhouden, ben je meestal al te dichtbij om nog van wapen te switchen. Hun uiterlijk heeft ze nog een paar plaatsen omhoog geschoven op deze lijst, want die grote ogen die zo je ziel inkijken zul je niet snel vergeten.

3. Mimic

In Dark Souls is alle hulp die je krijgt meer dan welkom. Soms word je onverwacht geholpen door wat aardige medespelers die hun Summon Sign wegleggen en op een ander moment laat een vijand net dat voorwerp vallen waar je al zo lang naar op zoek was. In de vele gebieden die je op je tocht doorkruist liggen tal van schatkisten verstopt met wapens, uitrusting en handige voorwerpen. De neiging om dolgelukkig op iedere schatkist die je tegenkomt af te rennen is dan ook moeilijk te weerstaan. De eerste keer dat zo'n vriendelijk-ogende schatkist je vervolgens met huid en haar opeet zal je dan ook nog lang achtervolgen in je nachtmerries. Mimics zien er namelijk uit als doodgewone schatkisten, maar veranderen in doodenge wezens zodra je hun klep opendoet. Wij slaan tegenwoordig alle kisten die we tegenkomen voor de zekerheid even met ons zwaard, om er zeker van te zijn dat we dit nooit meer mee hoeven te maken.

2. Blowdart Sniper

Als je Dark Souls eindelijk uitgespeeld hebt en je jezelf genoeg schouderklopjes hebt gegeven, is het tijd om terug te kijken op je heldhaftige avontuur waarin je ontelbare keren dood bent gegaan. Grote monsters hebben je de grond in geperst, je bent de strijd aan gegaan met een enorme spin en versloeg zelfs een reusachtige draak. De vijand waar wij veruit het meeste last van hebben gehad is echter een stuk minder spectaculair. Op de houten vlonders van Blight Town verschuilen deze geniepige Blow Dart Snipers zich namelijk met hun giftige pijltjes. Twee van deze dodelijke pijlen zijn al genoeg om je Toxic te maken, en zelfs je schild helpt hier niet veel bij. Het feit dat ze zich kleden in donkergroene pakken maakt ze bovendien haast onzichtbaar. Om het feest compleet te maken bevinden ze zich vaak op lastig te bereiken plaatsen, terwijl ze jou prima kunnen bestoken met hun giftige darts.

1. Ornstein and Smough

Het toonbeeld van de hoge moeilijkheidsgraad van Dark Souls kom je tegen in het kasteel van Anor Londo. Ornstein en Smough bewaken de kamer van Gwynevere, de godin die je verder helpt in het verhaal. Voordat dit zover is zul je eerst langs deze twee knapen moeten komen, wat in je eentje een haast onmogelijke taak is. Ze vallen je namelijk tegelijk aan, en omdat ze elkaars aanvallen perfect aanvullen is de kans groot dat ze je in een hoekje drukken en vervolgens met de grond gelijkmaken. Online staan ze inmiddels bekend als Pikachu en Snorlax, dankzij de enorme pens van Smough en de elektrische lans van Ornstein. Als je het eindelijk voor elkaar krijgt om één van de twee te vermoorden, dan vult de levende Ornstein of Smough zijn volledige levensbalk weer aan en krijgt hij nieuwe krachten. In dit tweede gedeelte van het gevecht neem je het dus op tegen een reusachtige versie van Ornstein of een Smough met een elektrisch geladen hamer. Zorg er dus voor dat je Human bent voordat je deze arena betreedt en summon Solaire en een andere speler, zodat je met drie man deze twee eindbazen de baas kunt zijn. Praise the sun!

Populair Nieuws

Laatste Reacties