De 10 beste winter game events - Kom in de kerststemming!

  De kerst zit er weer aan te komen en veel games maken graag van deze gelegenheid gebruik om winter game events te introduceren. Sneeuw, de kerstman, yeti’s en nog veel meer. Kom in deze special te weten door welke games je volledig in de kerststemming kan komen.

  Niantic

  10. Pokemon GO

  De wereld vol Pokémon kan natuurlijk niet achterblijven. Het spel brengt deze winter de Pokémon Delibird terug naar het mobiele spel. Waar de Pokémon bekend om staat is zijn ‘present’ aanval. Een aanval die ervoor zorgt dat Delibird speciale items in zijn staart kan verstoppen.

  De Pokémon past dus perfect bij Kerst, het geven van cadeautjes. De spelers kunnen dus cadeautjes van Niantic verwachten komende Kerst. Misschien komt er wel een nieuw hoofddeksel voor Pikachu aan net als vorig jaar. Ook zal de kans op het vangen van water -en ijstypen vergroot worden.

  Valve

  9. Dota 2 - Frostivus

  Vorig jaar werd er op Dota 2 een winter evenement genaamd Frostivus gehouden, het zou dus niet heel gek zijn als het dit jaar weer zo is. Er werden verschillende gamemodi gemaakt voor het evenement, net als Winter Terrain op de map.

  Verschillende minigames zijn Survive the Winter, Chain Frost Tag, Archer Wars, Ogre Survival, Minefield Racing en Kaolin Soccer. Er kunnen natuurlijk altijd nog nieuwe minigames bijkomen dit jaar.

  Riot Games

  8. League of Legends - Snowdown Showdown

  Op League of Legends wordt er ook altijd het een en het ander aan kerst gedaan. Er komen sowieso altijd nieuwe skins bij, kijk bijvoorbeeld naar Snow Day skins van Syndra, Gnar en Bard. Of Winter Wonder skins van Karma en het nieuwe karakter Neeko. Dit jaar komen er skins voor Twitch, Dr. Mundo, Soraka en Master Yi.

  Naast skins komen er ook winteractiviteiten. De map krijgt een Winter map. De game mode Blitz, die we al kennen, krijgt een wintertintje. Zo kunnen spelers met een bepaalde minigame in een kerstslee zitten en komt de Poro King op bezoek.

  Capcom

  7. Monster Hunter: World - Winter Star Fest

  Winter Star Fest is van start gegaan op Monster Hunter: World. Spelers kunnen nu nieuwe outfits verkrijgen, waar je overigens wel Winter Star Tickets voor nodig hebt. Er komen ook nieuwe dansjes bij, net als nieuwe soorten eten.

  Ook komen er oude quests voor het Winter Star Fest terug. Dit geldt voor mensen op PS4, je krijgt dan een nieuwe kans om de Aloy armor en Palico Watcher gear te verdienen. Dit kun je allemaal nog doen tot en met 17 december.

  6. ARK: Survival Evolved - Winter Wonderland 3

  Raptor Claus vliegt deze winter over The Island heen en laat cadeautjes uit de lucht vallen. De cadeautjes kunnen dingen zijn als Mistletoe, Coal en blauwdrukken voor hoge kwaliteit uitrusting.

  Ook komen er genoeg decoraties bij. Net als skin items voor je personages: een kerstmuts, een rendierkostuum en een zuurstok. Oftewel, zat cadeautjes om uit te pakken.

  5. World of Warcraft - Winter Veil

  Het belooft een groot feest te worden in World of Warcraft. Spelers worden getrakteerd op verschillende lekkernijen, sneeuwbalgevechten en speciale kerstcadeaus. Winter Veil refereert naar grootvader Winter als in-game versie van Santa Claus.

  Gedurende Winter Veil worden spelers op verschillende quests gestuurd, waaronder ‘gestolen rendier’ en het verslaan van ‘Racksum Greep’. Als beloning krijg je verloren cadeautjes. Op december 25 kunnen spelers cadeautjes vinden onder versierde bomen rondom Orgrimmar en Ironforge. Als je elf missies hebt volbracht krijg je de titel ‘Merrymaker’. Winter Veil start op 16 december 2018 en eindigt op 2 januari 2019.

  Bungie

  4. Destiny 2 - The Dawning

  Vanaf 11 december dit jaar is Destiny 2 volledig in de kerststemming. Het bekende Destiny evenement, The Dawning, gaat weer van start. Het doel tijdens dit evenement is om ingrediënten te verzamelen om koekjes van te maken. Geef de koekjes aan bekende verkopers in de Tower en verdien beloningen.

  Voor het evenement keert een oude bekende uit Destiny 1 terug: Eva Levante. Je kan haar kennen als verkoopster van shaders in de Tower. Verder kun je tijdens dit evenement gethematiseerde shaders, emotes en wapens verdienen. Bovendien kun je sneeuwballen op elkaar gooien in de Mayhem PvP modus. Dus haal de oorwarmers, sjaal en muts maar uit de kast.

  3. PUBG - Vikendi

  PUBG komt voor de winter met een nieuwe map: Vikendi. Deze werd bekend gemaakt op de Game Awards van afgelopen week. De map is voor zes tegen zes actie en het inkrimpen van de speelcirkel verloopt in het begin sneller. Ook kun je Vikendi overscheuren met nieuwe sneeuwscooters.

  Spelers kunnen daarnaast een lekker competitieve sneeuwballengevechten tegen elkaar houden terwijl er gewacht wordt op de volgende speelronde.

  2. Overwatch - Winter Wonderland

  Winter Wonderland komt eraan op Overwatch. Dat betekent nieuwe skins, activiteiten en gethematiseerde maps. De twee activiteiten die deel uitmaken van Winter Wonderland zijn Yeti Hunter en Mei’s Snowball Offensive. Beide activiteiten zagen we vorig jaar al, dus zijn jammer genoeg niet volledig nieuw.

  De map Blizzard World wordt begraven onder een dikke laag sneeuw. De nieuwe skins voor het evenement zijn Artic Fox Lúcio, Biathlon Widowmaker, Suger Plum Fairy Mercy en Snowboarder Zarya.

  1. Fortnite - Seizoen 7

  Tijdens de Game Awards werd er bekend gemaakt dat seizoen zeven wordt ingeluid met nieuwe uitbreiding: The Block. Verder komen er nieuwe skins en emotes.

  Daarbovenop wordt een groot deel van de map bedolven onder ijs. Er is door fans ook al een ijsberg gespot en een sneeuwkasteel. Er is ook vaag bewijs van het noorderlicht gevonden in de gamefiles van Fortnite.

  De tien beste winter game events

  Dat waren de tien beste winter game events van deze winter! Heb je zin om naast te gamen ook lekker veel films te kijken in je kerstvakantie? Bekijk dan onze aanraders voor films in december. Ben je meer van de series? Bekijk dan welke series het meest geschikt zijn voor kerst.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.