De 10 beste Netflix films om nu nog heel je vrije tijd mee te vullen!

Article
donderdag, 02 januari 2020 om 17:04
the kingf1575980180
Het wordt druk op de streamingmarkt. Netflix voelt steeds meer de hete adem van andere streamingdiensten in haar nek. Toch weet Netflix zich nog staande te houden. Dat is ook wel te zien aan het enorme aanbod aan toffe films die op de streamingdienst zijn aangeboden in 2019. Met dit lijstje word even bijgepraat, zodat je nog even kunt controleren of je geen essentiële films hebt gemist.

10. The King

Ben je op zoek naar een historische dramafilm, dan zit je met The King mogelijkerwijs wel goed. Dit avontuur heeft namelijk een enorme cast aan natuurtalentjes tot haar beschikking. Denk aan Timothée Chamalet (Call Me By Your Name, Ladybird), maar ook Robert Pattinson (Harry Potter and the Goblet of Fire, Twilight) en Joel Edgerton (Owen in diverse Star Wars-films).
The King brengt kijkers ver naar het verleden. We gaan naar de vroege vijftiende eeuw en maken kennis met prins Hal en zijn vader Henry IV. Wie dat zijn? Dat zijn de prins en koning van Engeland. Zoals het elke ridderlijke film beaamt, is er een troon die beschermd moet worden tegen vijanden die het liefst het koninkrijk onder de voet lopen. Dit levert veldslagen op die prachtig in beeld worden gebracht. Ben je een fan van films vol historisch drama? Start dan gauw Netflix op!
two popesf1577803269

9. The Two Popes

Met Two Popes krijg je een verrassende historische dramafilm voorgeschoteld die is gebaseerd op de troonsafstand die paus Benedictus XVI deed en het opvolgen van paus Franciscus. Voordat je in slaap valt omdat je denkt dat dit een saaie geschiedenisles wordt, willen we benadrukken dat dit een film is die juist ook leuk kan zijn voor mensen die weinig met geschiedenis hebben. De film ging eerder al succesvol in première op een filmfestival in Telluride, voordat nog vrij recent deze film op 20 december aan de enorme lijst met Netflix-titels werd toegevoegd.
Deze film wordt gedragen door Jonathan Pryce en Anthony Hopkins. De namen zijn geen gekke keuzes, want beide heren hebben in het verleden andere rollen gespeeld waarbij ze autoriteit moesten uitstralen. Zo speelde Jonathan Pryce Gouvernour Swann, de vader van het personage Elizabeth Swann in de verschillende Pirates of the Caribbean films. Daarnaast komt Anthony Hopkins zijn gezicht mogelijk bekend voor als Hannibal Lector in The Silence of the Lambs.
dolemitef1577803321

8. Dolemite Is My Name

De comeback van Eddie Murphy is Dolemite Is My Name. Nadat de geweldige acteur een heleboel toffe rollen wist neer te zetten (Ezel in de animatiereeks Shrek, de Chinese draak in Mulan, een rol in de serie Beverly Hills Cop en Coming to America) flikt hij het weer. Eddie Murphy heeft zelfs Dr. Dolittle gespeeld in 1998 en 2001. Wist je dat Robert Downey Jr. deze maand ook met deze rol in een andere film op het witte doek verschijnt?)
Dat is ook wel te zien in Dolemite Is My Name. Ook hier weet Eddie Murphy voor een flinke dosis humor te zorgen. Niet gek, want hij stapt in de rol van een komiek die een heleboel ranzige grappen voor volwassenen maakt. Zijn grappen slaan alleen niet zo aan bij Hollywood. De Godfather of Rap (een bijnaam die hij krijgt omdat rap van groot belang is in zijn stand-up comedian shows) besluit daarom al snel om zelf een eigen film te maken die hij 'Dolemite' noemt.
paddletonf1577803380

7. Paddleton

Een andere Netflix film die in 2019 zeker de aandacht wist te trekken was Paddleton. Nee, niet te verwarren met Paddinton (die beer waarvan ook films zijn gemaakt en die je ook op Netflix terug kunt vinden). Het gaat hier om een komedie die je niet tranen van het lachen weet te bezorgen, maar ook een traantje weg laat pinken doordat er wat serieuzere thema's aan bod komen. Zo kan de film op veel momenten toch best wel ontroerend zijn,
We volgen twee mannen en hun bromance. Ze doen alles voor elkaar en brengen veel tijd met elkaar door. Het ontroerende deel komt om de hoek kijken wanneer één van de twee heren plots ongeneeslijk ziek blijkt te zijn en een einde aan zijn leven wil maken. De bromance tussen de twee heren is groot en de ander wil zijn vriend niet zien verdwijnen aan euthanasie. Op een bijzondere wijze wordt vervolgens een verhaal opengeslagen waarin komedie en ontroering elkaar afwisselen.
klausf1577028096

6. Klaus

Ook voor de animatieliefhebbers heeft Netflix dit jaar iets uitgebracht. Zo mogen we op pad met eens een andere postbode dan de kinderlijke Pieter Post. In Klaus is er een wat minder vrolijke man (vrij egocentrisch ingesteld) en een speelgoedmaker die niemand heeft om zijn dag mee te delen. De eenzame man en de egocentrisch ingestelde man komen in contact met elkaar en het blijkt te klikken. Al snel ontstaat er een vriendschap in een donkere een grouwe stad vol teleurstelling.
Klaus is zo'n film die je wil opzetten tijdens feestdagen. Met kerst was het tof om deze op te zetten omdat het thema de warme gevoelens van kerst ondersteunt. Klaus is namelijk niet de typische romantische kerstfilm waar we al jaren mee dood worden gegooid. Misschien is het wat laat om in januari nog een winterse film als Klaus te kijken, maar onthoud de titel sowieso voor de volgende kerstdagen. Zo heeft deze film stiekem toch wel een belangrijke boodschap voor iedereen.
De kerstgedachte wordt uitgedragen met stemmen van J.K. Simmons (La La Land) en Jason Schwartzman (The Grand Budapest Hotel). Er is ook een Nederlandse dub. Hierin zitten bekende stemmen van Frank Lammers (All You Need Is Love) en Henry van Loon (De Luizenmoeder)
aaaabz5vcmonp4nn7tpd7uvlii83lfnqx4dzmkpxd8usvxiryqnx1efcpydcaunnm vqj7djj8dj93ud0nndzd6ianqyujydmjnh5p cad1qx48x9gr vqibf1577803439

5. Fyre

Tussen alle fictieve verhalen door is er op Netflix ook ruimte voor een heleboel toffe documentaires. Fyre is één van deze docu's. Zo volgen we de rampen rondom het Fyre Festival in de Bahama's, iets wat een geweldig feest had moeten zijn maar eigenlijk uitliep in een grote teleurstelling. De film gaat over een festival dat eigenlijk geen festival was. Het ging namelijk niet door, ondanks dat bezoekers ruim duizenden euro's hadden betaald voor een kaartje. Die euro's werden betaald zonder dat er ook nog maar iets voor het feest goed was georganiseerd.
Fyre is een interessant verhaal dat zeker de moeite waard is om eens te kijken. Door de film wordt duidelijk wat de kracht is van social media en hoe door influencers zo'n festival veel toffer kan lijken dan het uiteindelijk wordt. Beleef nu dit 'toffe feest' zonder er duizenden euro's voor neer te tellen en door gewoon een simpel broodje op je eigen sofa te eten. Zo krijg je alles mee over hét feest wat voor rijke muziekliefhebbers een paradijs moest worden, maar falikant in de soep liep.
always be my maybef1577019224

4. Always Be My Maybe

Voor liefhebbers van romantische films is Always Be My Maybe opgenomen in deze lijst met beste Netflix films van 2019. Twee mensen hebben elkaar ontzettend lange tijd niet gezien, maar hebben zich al die tijd wel tot elkaar aangetrokken gevoeld. Dit levert wat ongemakkelijke situaties op, want na 15 jaar (ja zo lang!) is er veel veranderd en zijn ze beiden hun eigen weg gegaan. Het blijkt dan ook een hele opgave als de twee zich moeten aanpassen aan elkaars wereld. Verwacht geen hoogstaande film die je uren aan het denken zet. Verwacht eerder buikpijn van het lachen.
De film wordt gedragen door actrice en stand-up comedian Alexandra Wong. Zij is de laatste tijd flink op dreef want ze heeft niet alleen een rol in Birds of Prey en Onward in 2020, eerder speelde ze Felony in Ralph Break the Internet, General Olivia in The LEGO Ninjago Mobie en heeft ze Maddy van een stem voorzien in BoJack Horseman. Haar tegenspeler is Randall Park, ook een acteur en komiek die je vooral zal herkennen als Kim Jong-un kin de komische film The Interview.
el caminof1570789682

3. El Camino: A Breaking Bad Story

Ben je fan van de langlopende serie Breaking Bad? Dan is El Camino: A Breaking Bad Story mogelijk een film die je opnieuw en opnieuw wil blijven bekijken. Zo vormt dit een vervolg op de televisieserie die iets meer dan 10 jaar geleden immens populair was. Opnieuw volgen we Jesse Pinkman (vertolkt door Aaron Paul), die al in Breaking Bad schitterde als een belangrijke rol. Schitteren omdat hij keer op keer een Emmy Award in de wacht sleepte: 2010, 2012 en 2014!
In deze film maken we mee hoe Jesse Pinkman is gegijzeld, maar weet te ontkomen. Hij heeft eindelijk vrijheid geroken en is niet van plan om die vrijheid in te ruilen. Dat wordt hem niet makkelijk gemaakt, want er zijn een hoop mensen die hem die vrijheid willen ontnemen. Regelmatig moet hij vluchten, terwijl hij ondertussen op de hielen wordt gezeten door de politie.
the irishmanf1575979521

2. The Irishman

Ook in The Irishman zitten een heleboel bekende namen. De één is wat bekender dan de ander, maar zelfs als je de namen niet kent herken je de kopjes wel snel van een andere film. Denk bijvoorbeeld aan een naam die niet kan missen: Robert de Niro. Deze man heeft ontzettend veel films gedraaid en heeft in films als Taxi Driver, The Godfather en Deer Hunter gespeeld. Hij wordt vergezeld door Al Pacino (The Godfather, Scarface) en Joe Pesci, een bekende kop die elk jaar weer terugkeert wanneer zijn schurkenkop opduikt als mijn naamgenoot weer eens alleen thuis zit.
De inspiratie van The Irishman werd gevonden in een boek over Frank Sheeran. Dit is een maffia-huurmoordenaar die schuldig wordt bevonden op de moord van een vriend. Er is ruim 15 jaar werk geleverd om het boek waarop de film is gebaseerd, verfilmd te krijgen. Uiteindelijk is dit gelukt door een lange samenwerking van Martin Scorsese en De Niro. Het resultaat is nu op Netflix te vinden en is uiteindelijk één van de beste Netflix releases van 2019 geworden. Al gezien?
marriage story minf1577803522

1. Marriage Story

Uiteindelijk is Marriage Story misschien wel de beste Netflix film die in 2019 uit is gekomen. In de hoofdrol spelen dan ook niet de minste acteurs die jij je kunt voorstellen. Zo zijn grote rollen weggelegd voor Scarlett Johansson, Black Widow in het Marvel Cinematic Universe, en Adam Driver, bekend als Kylo Re in de recentere Star Wars trilogie waarvan ook de laatste film vorig jaar in premiëre ging. Alhoewel een sterrencast geen garantie voor succes is, heeft Marriage Story zich bewezen en hebben beide acteurs zowel nu als eerder aangetoond goed werk te kunnen leveren.
In de film volgen we regisseur Charlie en zijn echtgenoot. Zijn echtgenote, Nicole, is zelf een actrice en ze werken nog wel eens samen. Op het moment van deze film zal zo een samenwerking vrij stroef lopen want ze hebben ruzie. Een echtscheiding is in gang gezet en beiden willen ze de kinderen hebben. Door dit heftige gebekvecht over wie het hoederecht mag hebben, komen de levens van zowel de regisseur als de actrice enorm onder druk te staan. Houden ze dit vol?