De 10 beste films op Netflix op dit moment - Uren aan kwaliteit

  Deze lijst met de 10 beste films op Netflix op dit moment laat zien dat er nog genoeg te genieten valt op de streamingdienst! Hoewel het bedrijf niet over veel van de nieuwste pareltjes kan beschikken, staan er toch een paar van de beste films aller tijden op Netflix!

  Tartan Films

  Meer goede films kijken? Dit zijn de beste Netflix films die nu beschikbaar zijn.

  10. Oldboy

  Net als de lijst van de beste series op Netflix op dit moment, is deze gebaseerd en gerangschikt op de beoordelingen op IMDb. Om deze reden staat Oldboy op de tiende plaats! Oldboy, oftewel Oldeuboi, is een Zuid-Koreaanse actiefilm uit 2003. De film, waar ook een Amerikaanse remake van is gemaakt, wordt gezien als één van de beste films uit de 21ste eeuw.

  Het verhaal van Oldboy volgt Oh Dae-su, een man die vijftien jaar lang gevangen zit in een cel die lijkt op een hotelkamer. Hij heeft geen idee wie hem vasthoudt en wat de reden is. Wanneer hij er eindelijk uitkomt, belandt Dae-su in een wereld vol samenzweringen en geweld. Tijdens zijn jacht op wraak raakt hij verwikkeld in vele zaken die het allemaal een stuk moeilijker maken.

  Dreamworks

  9. American Beauty

  De Amerikaanse drama film American Beauty uit 1999 draait om het leven van Lester Burnham, een 42-jarige reclameman die verliefd wordt op een vriendin van zijn tienerdochter. Burnham, gespeeld door de controversiële Kevin Spacey, heeft last van een midlifecrisis, mede omdat zijn 16-jarige dochter geen respect voor hem heeft en zijn vrouw ook niet bepaald weg van hem is.

  Deze mooie dramafilm laat veel verschillende thema's van het leven zien en doet dit uitmuntend. Dat blijkt ook wel uit het aantal Oscars die de film won. Tijdens de Academy Awards in 2000 mocht de film namelijk vijf Oscars in ontvangst nemen, onder andere voor Beste Film en Beste Directie. American Beauty is één van de beste films op Netflix en zet je als kijker zeker aan het denken over het leven!

  Disney/PIXAR

  8. Wall-E

  Wall-E is een Amerikaanse sciencefictionfilm, geproduceerd door Pixar. De met de computer geanimeerde film werd in 2008 uitgebracht en was een groot succes. In Wall-E volgen we een kleine afvalrobot die, heel toevallig, Wall-E heet. De film speelt zich ver in de toekomst af en we zien dat Wall-E in deze toekomst de taak heeft om een stadje op de bijna uitgestorven wereld schoon te houden. Geen dankbare taak.

  Het saaie leventje van Wall-E verandert wanneer de mooie robot EVE op een dag naar de aarde wordt gestuurd. Wall-E wordt verliefd, maar deze verliefdheid zorgt er gedurende de film voor dat hij gekke dingen meemaakt. De film is zeer succesvol geweest en won in 2009 de Golden Globe en de Oscar voor Beste Animatiefilm. Niet slecht voor zo'n klein robotje!

  Wiedemann & Berg Filmproduktion

  7. Das Leben der Anderen

  The Lives of Others, oftewel Das Leben der Anderen is een Duitse dramafilm uit 2006. De film speelt zich af in 1984 en draait om Hauptmann Gerd Wiesler, een agent van de geheime politie. Hij moet toezicht houden op het leven van een schrijver en zijn liefde. Naarmate hij meer en meer toezicht houdt, raakt hij ook steeds meer betrokken in hun leven.

  Das Leben der Anderen won in 2007 de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. De film werd in Duitsland ook zeer goed ontvangen. Met name omdat dit de eerste grote dramafilm was over het vallen van de Berlijnse Muur, zeventien jaar na dato. Vooral veel inwoners van het voormalige Oost-Duitsland waren onder de indruk en prezen de film.

  De voormalige Oost-Duitse bevolking was namelijk verbijsterd vanwege de feitelijke nauwkeurigheid van de atmosfeer en de gebeurtenissen in de film.

  Dreamworks LLC & Universal Pictures

  6. Gladiator

  De Nieuw-Zeelandse acteur Russel Crowe vertolkt de hoofdrol in de Gladiator film uit 2000. In deze epische historische dramafilm speelt hij Maximus Decimus Meridius, een Romeinse Hispania generaal. Hij wordt verraden door Commodus (Joaquin Phoenix), de ambitieuze zoon van keizer Marcus Aurelius.

  Commodus vermoordt de vader van Meridius en neemt zijn troon over. Om wraak te nemen op de moorden op zijn familie moet hij zich omhoog vechten door de gladiator arena. De film bracht bijna het meeste geld op in 2000 qua films. Gladiator moest alleen Mission Impossible 2 voor zich dulden.

  Gladiator won vijf Oscars, waaronder de prijs voor de Beste Film en de Beste Acteur. Deze spectaculaire film heeft het recht om zich één van de beste films op Netflix te mogen noemen!.

  Amblin Entertainment

  5. Saving Private Ryan

  Regisseur Steven Spielberg heeft heel wat meesterwerken achter zijn naam staan, waaronder de Amerikaanse oorlogsfilm Saving Private Ryan. In deze film moet een groep van United States Army Rangers onder leiding van John H. Miller (Tom Hanks) ervoor zorgen dat de laatst overlevende broer van vier dienstdoende mannen veilig thuiskomt bij zijn moeder.

  Voor deze film won Spielberg zijn tweede prijs voor Beste Regisseur. Naast deze Oscar won Saving Private Ryan er nog vier. De epische film uit 1998 was, en is, ontzettend populair. Het feit dat de film een 8.6 op IMDb heeft na meer dan één miljoen beoordelingen onderstreept dit nog maar eens.

  Paramount Pictures

  4. Forrest Gump

  Op de vierde plek zien we nog een film met Tom Hanks langskomen. Ook in Forrest Gump neemt Hanks de hoofdrol op zich, maar dit is wel een compleet andere rol dan die in Saving Private Ryan. In deze film uit 1994 laat Hanks nog maar eens zien dat hij een veelzijdige acteur is. Hij schittert ook met zijn acteerprestatie in deze dramafilm.

  Forrest Gump werd een groot succes. Het was de meest succesvolle film uit 1994, met een opbrengst van meer dan 540 miljoen euro. De film won ook zes Oscars, voor onder andere Beste Film en Beste Regisseur. Tom Hanks zelf won ook een onderscheiding: hij mocht namelijk de prijs voor de Beste Acteur in ontvangst nemen. Dit was zijn tweede op rij!

  Forrest Gump draait om de gelijknamige man. Gump vertelt zijn levensverhaal in 1981 aan onbekende mensen die naast hem zitten op het bankje voor een bushalte in Savannah. Dat levensverhaal mag er zeker wezen en zorgt ervoor dat Forrest Gump behoort tot de beste films op Netflix!

  Miramax

  3. Pulp Fiction

  Forrest Gump was niet de enige topfilm uit 1994. In dat jaar werd namelijk ook Pulp Fiction uitgebracht. Deze Amerikaanse misdaadfilm werd geschreven (samen met Roger Avary) en geregisseerd door Quentin Tarantino. Vele grote namen uit de filmindustrie waren te zien in deze zinderende misdaadfilm, waaronder John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman en Bruce Willis.

  De geprezen film laat de levens zien van twee huurmoordenaars, een boxer, de vrouw van een gangster en een paar bandieten. De levens van deze personen zijn samen verwikkeld in verschillende verhalen van geweld en verlossing.

  Sinds de uitgave van de film wordt Pulp Fiction al gezien als hét meesterwerk van Quentin Tarantino. Volgens veel mensen behoort Pulp Fiction tot de beste films aller tijden. Het is zeker één van de beste films op Netflix!

  Paramount Pictures

  2. The Godfather: Part II

  Welke filmkenner heeft er niet van The Godfather gehoord? Wij denken dat er maar weinig rondlopen. Het tweede deel van de driedelige filmreeks werd in 1974 uitgebracht en heeft Al Pacino en Robert DeNiro in de hoofdrollen. Deze speciale film is tegelijk een vervolg en een prequel.

  Het ene deel draait om het verhaal van de nieuwe Don van de maffia, Michael Corleone, terwijl het andere deel zich focust op het verhaal van zijn vader, Vito Corleone, en zijn reis van simpele Siciliaanse jongen naar het stichten van de grootste maffia in New York City.

  Deze Amerikaanse misdaadfilm mag na al die jaren na haar release nog steeds trots zijn op haar impact op de filmindustrie. Het blijft een geweldige film en één van de beste films op Netflix. De 9.0 op IMDb bewijst dat nog maar eens. Regisseur Francis Ford Coppola heeft geweldig werk verricht met The Godfather: Part II.

  Paramount Pictures

  1. The Godfather

  Maar zijn beste film, en volgens vele tevens de beste film aller tijden, bracht hij twee jaar eerder uit! In 1972 kwam namelijk Coppola's meesterwerk The Godfather uit. Mensen zullen discussies blijven houden over welk deel van The Godfather reeks nou werkelijk het beste is, maar aangezien we bij deze lijst afgaan op de IMDb scores, krijgt de originele film de voorkeur.

  The Godfather kan namelijk rekenen op een 9.2 op IMDb na maar dan 1,3 miljoen beoordelingen! De Amerikaanse misdaadfilm draait om kronieken van de Corleone familie, onder leiding van Vito Corleone (Marlon Brando). Deze legendarische film wordt door velen gezien als de beste film en invloedrijkste film aller tijden.

  Het tijdloze meesterwerk mocht in 1973 drie Oscars mee naar huis nemen, voor Beste Film, Beste Acteur (Marlon Brando) en Beste Aangepaste Scenario.

  Dit zijn de beste films op Netflix op dit moment!

  Tussen onze lijst van de beste films op Netflix volgens IMDb kun je zien dat de streamingdienst nog kan beschikken over ongelooflijke goede films. Laten we hopen dat er meer van dit soort geweldige films worden toegevoegd!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.