De 10 belangrijkste Suicide Squad personages - Geflipte schurken

Article
woensdag, 15 juli 2015 om 17:49
xgn google image
De gelekte trailer van Suicide Squad, die op de San Diego Comic-Con te zien was, toonde heel wat figuren die in de film zitten. In deze special vertellen we je wie de belangrijkste Suicide Squad personages zijn en wat je over ze moet weten.
In de stripverhalen van DC Comics is de Suicide Squad een ploeg superschurken die wordt ingehuurd door de Amerikaanse overheid. In ruil voor hun medewerking worden de gevangenisstraffen van de groepsleden verkort.
De Suicide Squad wordt altijd ingezet voor de vuile en gevaarlijke klusjes: mocht er iets misgaan, dan kan de regering alle betrokkenheid ontkennen. Vandaar de naam van de groep: de missies die deze uitvoert, zijn praktisch zelfmoord. Niet echt een dankbare taak, maar leden van de Suicide Squad hebben niet erg veel keuze. De leden van de eenheid verschillen van tijd tot tijd, maar in deze special zie je welke leden te zien zijn in de film over de groep.

10. Enchantress (Cara Delevingne)

Dit personage is een ietwat vreemde eend in de bijt: Enchantress is zowel superheldin als superschurk geweest. Dit komt doordat June Moone haar krachten als Enchantress via een andere persoonlijkheid krijgt.
Doordat June haar Enchantress-persoonlijkheid niet altijd goed kan beheersen, kan ze in die hoedanigheid kwaadaardig zijn. Enchantress mag dan de beschikking hebben over krachtige magie, ze is ook erg onvoorspelbaar.

9. Slipknot (Adam Beach)

Nee, niet de Amerikaanse heavy metalband, maar een huurmoordenaar die gespecialiseerd is in het gebruik van touwen. Slipknot kan zijn touwen gebruiken om slachtoffers onder meer te wurgen of op te hangen.
De touwen van Slipknot zijn vrijwel onbreekbaar dankzij een speciaal chemisch middel. De schurk heeft dit middel zelf ontwikkeld, toen hij als zijn alter ego Christopher Weiss voor een chemische fabriek werkte.

8. El Diablo (Jay Hernandez)

Zoals wel vaker bij stripfiguren het geval is, hebben meerdere personen deze naam gebruikt. De eerste El Diablo werd bezeten door een demon, die het lichaam van zijn gastheer kon gebruiken wanneer deze bewusteloos was.
De El Diablo die in Suicide Squad te zijn zal zijn (op de foto staat hij in het midden), is Chato Santana. Santana is de derde persoon die gebruikmaakt van de naam El Diablo en heeft, naast vuurwapens, ook de kracht om vuur te beheersen.

7. Rick Flag (Joel Kinnaman)

Aangezien Rick Flag een ervaren militair is, werd hij door de regering ingezet om de Suicide Squad te leiden. Flag is zelf geen superschurk, maar kan desondanks goed met een aantal van zijn groepsgenoten overweg.
Het mag Flag dan wel aan superkrachten ontbreken, maar zijn militaire ervaring, kennis van wapens en vechtkunsten maken hem een waardevolle toevoeging aan de Suicide Squad. Daarnaast is hij een expert op het gebied van infiltratie.

6. Katana (Karen Fukuhara)

Katana is een superheldin die in de strips de Suicide Squad een keer heeft geholpen. Dat deed ze omdat de eenheid een grote partij wapens wilde vernietigen, die bestemd was voor de Yakuza (de Japanse maffia).
Als vechtexpert en iemand die een complete samoeraitraining heeft doorlopen, is Katana zowel met haar zwaard als ongewapend extreem dodelijk. Daarnaast kan haar zwaard de ziel van elke persoon die het wapen doodt, absorberen.
In het midden van de foto hierboven is Karen Fukuhara in haar rol als Katana te zien.

5. Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje)

Killer Croc, wiens echte naam Waylon Jones is, heeft een zeldzame huidziekte waardoor hij er uitziet als een mensachtig reptiel. Wat brute kracht betreft is Croc een van de sterkste DC-personages en daardoor erg gevaarlijk.
Doordat zijn ziekte zijn lichaam steeds verder aantast, voelt Croc zich steeds minder menselijk. Het gevolg hiervan is dat hij weinig respect heeft voor de levens van andere mensen. Gelukkig is hij vrij makkelijk om de tuin te leiden.

4. Captain Boomerang (Jai Courtney)

Deze superschurk is een Australiër en gebruikt, zoals zijn naam al aangeeft, boemerangs als wapen. Vaak hebben zijn boemerangs extra functies: zo kan hij er objecten mee opblazen of touwen mee doorsnijden.
Boomerang kan een behoorlijk heethoofd zijn en was in het verleden vaak een rivaal van Deadshot. Of die rivaliteit ook weer terugkomt in de film, moet blijken wanneer Suicide Squad in de bioscopen te zien is.

3. Deadshot (Will Smith)

De dodelijkste sluipschutter ter wereld en daarom uitermate geschikt om doelwitten van veraf uit te schakelen. Deadshot is alleen verre van stabiel: doordat hij als kind per ongeluk zijn broer ombracht, heeft Deadshot een doodswens.
Dat betekent niet dat Deadshot zelfmoord zal plegen: hij wil het liefst op spectaculaire wijze aan zijn einde komen. Daarom neemt hij tijdens missies vaak grote risico’s, waarbij het hem niet interesseert of hij zijn opdracht overleeft.

2. Harley Quinn (Margot Robbie)

Ongetwijfeld een van DC’s meest bekende schurken in de film. In de strips was Harleen Quinzel een psychiater die de Joker probeerde te behandelen. In plaats daarvan werd ze verliefd op hem en werd ze zijn medeplichtige.
Als Harley Quinn pleegt ze allerlei misdaden om de goedkeuring van de Joker te krijgen, al behandelt deze haar niet altijd even netjes. De relatie tussen Harley en de Joker zal ongetwijfeld te zien zijn in de film.
Gamers kennen Harley natuurlijk uit verschillende spellen, zoals Batman: Arkham Knight.

1. De Joker (Jared Leto)

Zoek het woord ‘gestoord’ in een woordenboek op en er staat een plaatje van de Joker naast. Deze eeuwig populaire DC-slechterik is geen lid van de Suicide Squad, maar heeft in de film toch een of ander verband met de groep.
Hoe de Suicide Squad precies betrokken is bij de Jokers plannen is nog niet duidelijk, maar zeker is dat de superschurk geen goede bedoelingen kan hebben. We zijn dan ook benieuwd hoe Jared Leto deze rol zal spelen!
Overigens hebben de Joker en de Suicide Squad elkaar al in eerdere verhalen ontmoet, zoals in de animatiefilm Batman: Assault on Arkham.

Populair Nieuws