Data overzetten naar je New 3DS - Wij helpen je!

  Nintendo heeft onlangs de New 3DS op de markt gebracht en velen van jullie zijn hier al mee aan de slag gegaan. Blijft leuk, zo’n nieuwe handheld, maar hoe krijg je nou je data van het ene op het andere apparaat? Wij hebben het stap voor stap in beeld in deze special.

  Het overzetten van de data van de 3DS, 3DS XL, 2DS naar de New 3DS kan behoorlijk lastig zijn. Het is natuurlijk erg leuk dat Nintendo met een kekke nieuwe handheld komt met nieuwe mogelijkheden. Alleen je wil natuurlijk ook op dit apparaat gewoon door gamen alsof je niet hebt gewisseld.

  Het schiet natuurlijk niet op als je alle Pokémon opnieuw moet vangen of weer New Super Mario Bros. 2 uit moet gaan zitten spelen (al zal het in beide gevallen geen kwelling zijn). Wij hebben een stappenplan voor je, waarmee je je data overzet.

  Data transfer naar je 3DS

  Stap 1. Voorbereiden op de overdracht

  Oke, dus je hebt je New Nintendo 3DS gekocht en uit de doos gehaald zoals ook wij in de New Nintendo 3DS Unboxing. De neiging is erg groot om het ding gelijk aan te gooien, je Nintendo Network ID erop te knallen en te gaan gamen. Doe dit niet!

  Als je dit doet, is het namelijk niet meer mogelijk om je data over te zetten. We waarschuwen je maar even. De eerste stap is gewoon simpelweg het opladen van beide systemen. Zorg ervoor dat ze beiden goed vol zitten en daarbij over de laatste software beschikken.

  Aandachtspuntje hierbij is dat bij de New Nintendo 3DS geen oplader geleverd wordt. Handig? Nee, zeker niet, want die ga je hierbij hoogstwaarschijnlijk nodig hebben. Data overdracht via gaat namelijk wel even duren (bij 4GB ongeveer twee uur).

  Net als een nieuwe geheugenkaart. De Nintendo 3DS, 3DS en 3DS XL werken namelijk allemaal met een SD kaart, maar de New 3DS en New 3DS XL werken met een MicroSD kaart. De geheugenkaart moet dus vervangen worden en dan wel door een met meer geheugen.

  Dit laatste omdat de New 3DS en New 3DS XL meer ruimte nodig hebben om alle data kwijt te kunnen. Nintendo geeft zelf aan dat je wanneer je nu een kaart met 4GB capaciteit hebt, beter een grotere kunt aanschaffen.

  Data transfer naar je 3DS

  Stap 2. – Je bijgeleverde game redden

  Er zijn twee (of eigenlijk drie) opties om je data over te zetten. Draadloos via de systeemsoftware van de handhelds en gedraad met tussenkomst van een PC. Wij leggen ze allebei uit voor je, maar beginnen met de makkelijkste optie, draadloze overdracht.

  Allereerst is het belangrijk om te weten of je een New 3DS bundel met bijgeleverde game hebt. Als dat zo is, dien je een kopie van je geheugenkaart te maken middels een PC. Hiervoor heb je een schroevendraaier nodig, een hele kleine schroevendraaier. Je gaat namelijk je New 3DS opendraaien om je geheugenkaart eruit te halen.

  Als de kaart er eenmaal uit is, stop je deze in je PC en kopieer je de gegevens naar een map op je computer. De andere kaart (die je dus gaat gebruiken) mag daarna in je PC om de data daar vervolgens naartoe te verplaatsen. Stop de nieuwe kaart in je New 3DS en draai de handheld weer dicht.

  Data transfer naar je 3DS

  Stap 3. –De overdracht starten

  Je hebt in huis vast een draadloze internetverbinding en die gaan we hiervoor gebruiken. Zet bij beide handhelds de draadloze schakelaar aan en plaats de systemen vlak bij elkaar. Beide handhelds moeten overigens aangemeld zijn op je netwerk.

  Dan gaan we de overdracht starten door op zowel de New 3DS en de 3DS in het menu te kiezen voor menu, other settings, system transfer. Vervolgens kies je ervoor op je 3DS dat deze degene is die de data gaat versturen en bij je New 3DS kies je natuurlijk voor ontvangen.

  Als je nu bevestigt dat alles gewist mag worden op je 3DS, vraagt de nieuwe handheld of de kaart gewist mag worden. Kies hier voor ‘ja’. Let wel, als je een bijgeleverde game hebt bij je New 3DS, verdwijnt deze!

  Als je deze game niet kwijt wil, moet je dus eerst even een backup maken en ervoor zorgen dat deze game wel al op de nieuwe kaart stond. Zoals al aangegeven leggen we dit uit in de overdracht via de PC verderop in deze special.

  Je 3DS vraagt nu als laatste nog of je meerdere geheugenkaarten hebt gebruikt met deze handheld. Beantwoord deze vraag met ‘nee’ en de volgende vraag met ‘ja’ of ‘nee’ afhankelijk van het type kaart wat je momenteel gebruikt.

  Je wordt nu verzocht om beide systemen uit en aan te zetten. Vanaf dat moment gaat alles op enkele klikjes na eigenlijk vanzelf. (Je moet nog even kiezen of je alles draadloos (langzaam), de basis draadloos (ook langzaam) of wil kopiëren via PC (sneller, maar extra handelingen nodig).

  Data transfer naar je 3DS

  Stap 4. De overdracht afronden

  Vanaf dan gaan de Pikmin in je New 3DS aan de slag om alles over te huizen. Als je voor de draadloze optie gekozen hebt zal alle data overgedragen zijn van de oude naar de nieuwe handheld en ben je eigenlijk klaar om te spelen.

  Heb je voor de basis draadloze optie gekozen, dan is er gelimiteerde data overgezet. Je moet dan dus nog zelf content downloaden zoals video’s en games. Je Nintendo Network ID en opgeslagen data is wel overgegooid door de kleine gekleurde Pikmin.

  De derde optie heeft nog een extra handeling nodig, maar dit is wel de snelste mogelijkheid om aan je data te komen. Na de keuze van de bedrade optie via PC en de kleine Pikmin verhuizing, moet je je schroevendraaier weer tevoorschijn toveren.

  De kaart uit de oude 3DS bevat namelijk nog alle games die je naar je PC moet kopiëren. Intussen kun je dan je New 3DS opendraaien om daar de geheugenkaart weer uit te halen. Kopieer vervolgens alle games die je net op je PC hebt gezet naar de kaart van de New 3DS.

  Het enig wat je nu nog moet doen is het plaatsen van de kaart in je New 3DS en de handheld dichtschroeven, maar dan kun je ook echt aan de slag met je huidige collectie op je nieuwe apparaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.