Daedalic Days 2016 - 5 indie games om in de gaten te houden!

Article
vrijdag, 26 februari 2016 om 13:01
xgn google image
Gisteren presenteerde het Duitse gamebedrijf Daedalic Entertainment in Hamburg een paar games die momenteel in ontwikkeling zijn of binnenkort uitgebracht worden. Deze presentatie vond plaats op een heel bijzondere locatie, namelijk het historische vrachtschip Cap San Diego. XGN was van de partij om te kijken wat Daedalic de komende tijd te bieden heeft op Daedalic Days 2016!
Daedalic Entertainment werd bijna tien jaar geleden opgericht door Carsten Fichelmann en is bekend van onder andere The Whispered World en de Deponia-reeks. Het bedrijf richt zich grotendeels op adventure games die zich vaak afspelen in cartooneske werelden. Daeadalic ontwikkelt niet alleen eigen games, maar publiceert ook games van derde partijen. Dit zijn de 5 PC-games die we gisteren in Hamburg gezien hebben!

87162

Caravan

Na een korte introductie over Daedalic Entertainment door oprichter Carsten Fichtelmann mogen de ontwikkelaars van de nieuwe game Caravan de presentatie aftrappen. Caravan is een 2D strategy game die zich afspeelt in de verloren Arabisch stad Iram. In Caravan speel je de leider over een karavaan die van stad naar stad reist.
In iedere stad kom je bewoners en handelaars tegen die je om gunsten zullen vragen. Denk hierbij aan mensen die met je mee willen reizen om veilig naar een andere stad te komen of het vervoeren van producten tussen verschillende steden. In je trektochten door de woestijn is het belangrijk om genoeg voorzieningen zoals water bij je te dragen.
De ontwikkelaar van Caravan legt tijdens zijn presentatie veel nadruk op het feit dat de game historisch gezien zo accuraat mogelijk wordt geschetst. Caravan ziet eruit als een interessant project, dus hopelijk zien we gauw meer van deze game!
87163

Candle

Van duizend-en-één-nacht gaan we door naar het prachtig ogende Candle. Candle is naar eigen zeggen een dynamic graphic adventure met gameplay-mechanismes die doen denken aan klassiekers zoals Abe´s Oddyssee en Abe's Exodus. In Candle neem je de controle over Teku, die een kaars als hand heeft.
Teku's meester wordt ontvoerd door een vreemde stam en het is aan Teku om hem te redden. Teku kan tegenstanders niet direct aanvallen en zal hen dus moeten verslaan door middel van puzzels. Deze puzzels zijn grotendeels gebouwd rond die aan Teku zijn arm bevestigd zit. Je zult er dus ook alles aan moeten doen om de vlam hiervan aan te houden.
Het bijzondere aan Candle is dat de game volledig handgeschilderd is met aquarel en inkt, waardoor Candle vrij lang in ontwikkeling is geweest. Gelukkig heeft dit zijn vruchten afgeworpen en ziet de wereld van Candle ziet er prachtig en kleurrijk uit. Deze veelbelovende titel komt er al snel aan en is vanaf 14 april verkrijgbaar!
87164

Crazy Machines 3

We gaan nog even door met puzzelen bij de presentatie van Crazy Machines 3. Crazy Machines 3 borduurt voort op de formule uit de eerdere games in deze reeks, maar pakt nog grootser uit dan zijn voorgangers. In Crazy Machines 3 moet je puzzels oplossen door maffe, onvoltooide machines af te maken.
Zo zul je bijvoorbeeld een auto punt A naar punt B moeten laten rijden. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je een brug bouwen met tafels, stoelen en planken. Het idee hiervan is erg tof, maar de puzzels die tijdens de presentatie getoond worden zijn wel erg eenvoudig.
Je kunt ook je eigen levels bouwen, waar dan weer wel een heel mooi systeem achter zit. Bijna alle onderdelen zijn namelijk te combineren, waardoor je de gekste creaties kunt bedenken! Zo zien we tijdens de presentatie een gemotoriseerde badkuip op wielen met een eenhoorn (of Clumsycorn, zoals ze in Crazy Machines heten) als passagier!
Crazy Machines 3 is nog volop in ontwikkeling en heeft een tof concept, maar de puzzels mogen best nog wat ingewikkelder. Als het minder dan een minuut duurt om een puzzel op te lossen, is het namelijk echt nog te simpel. We zijn dan ook zeer benieuwd naar het uiteindelijke product.
87165

The Long Journey Home

Na een korte pauze presenteren de makers van The Whispered World hun nieuwe roguelike game The Long Journey Home. In The Long Journey Home neem je de controle over een team astronauten dat na een mislukt experiment aan de andere kant van het universum belandt. Het is aan jou om hen te laten overleven en te zorgen dat de astronauten thuis kunnen komen.
De sterrenstelsels waarin je ruimteschip belandt worden automatisch gegenereerd, waardoor je nooit van tevoren weet wat je tegen zult komen. Dit geldt tevens voor de verschillende planeten die zich in deze sterrenstelsels bevinden. Op je reis door het universum zul je verschillende buitenaardse rassen tegenkomen die je kunnen helpen of juist tegenwerken.
Het is bijvoorbeeld mogelijk dat twee rassen niet goed met elkaar overweg kunnen. Als je er dus voor kiest om een gestrande alien van een specifiek ras aan boord te nemen, kunnen andere rassen hier negatief op reageren. In de korte gameplay-presentatie wordt er inderdaad een gestrande alien gevonden en deze wordt uitgeleverd aan een andere alien.
The Long Journey Home lijkt een bijzondere game te gaan worden met schijnbaar oneindig veel mogelijkheden. We zijn dan ook erg benieuwd naar de vele avonturen die we in The Long Journey Home kunnen gaan beleven.
87166

Deponia Doomsday

Onder het motto 'lest best', wordt de presentatie afgesloten met de spectaculaire aankondiging Deponia Doomsday. Deponia Doomsday is het geheel onverwachte vierde deel in de Deponia-reeks en zal al vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn voor PC, Mac en Linux en later dit jaar op PS4. Als dat geen spectaculaire manier van aankondigen is, dan weten wij het ook niet meer!
In het vierde deel van Deponia wordt het hoofdkarakter Rufus wakker uit een lange nachtmerrie waarin hij zichzelf opoffert om de wereld van Deponia te redden. Dit leidde echter alleen maar tot een nog grotere ramp met als gevolg dat Deponia tot onploffing gebracht werd. En het ergste aan deze nachtmerrie? Rufus had een snor laten staan!
In het vierde deel van deze point 'n click / adventure game is het aan Rufus om de gebeurtenissen uit de eerste drie delen te voorkomen en zal hij ontdekken of deze gebeurtenissen echt alleen maar in zijn dromen hebben plaatsgevonden. Deponia Doomsday belooft een hilarische game te worden en is een waardige afsluiter van een zeer gevarieerde presentatie!

Populair Nieuws