Cyberpunk 2077 features - Wat mag je van Night City verwachten (gezien tijdens E3)

  Ontwikkelaar CD Projekt RED is druk bezig met de afronding van de komende game Cyberpunk 2077. Tijdens de E3 kwam al naar voren dat Keanu Reeves in de game voorbij zal komen, maar wij ontdekten meer over de game. Dit zijn de Cyberpunk 2077 features die je naar een hoger niveau zullen tillen!

  5. Keanu Reeves in je hoofd

  Het is bij ons allemaal sinds een paar dagen al zo: Keanu Reeves zit in ons hoofd. De John Wick acteur kwam tijdens de E3 persconferentie van Microsoft doodleuk het podium op lopen om te melden dat hij een rol speelt in Cyberpunk 2077. Het internet ontplofte meteen met allerlei toffe grappen en geweldige reacties. Hoe groot de rol van Reeves in Cyberpunk 2077 zou zijn, was alleen nog niet gemeld.

  Tijdens onze hands-off sessie met de game kregen wij een heleboel beelden te zien en daaruit kwam heel duidelijk dat Reeves in ieder geval geen klein rolletje in de game heeft. De acteur zit namelijk niet alleen in óns hoofd, maar ook in het hoofd van V, de protagonist van Cyberpunk. Reeves zal spelers tijdens hun avontuur op pad helpen en ondersteunen in Night City. Dit is namelijk een futuristische ‘utopie’ waarin alles helemaal naar zijn grootje is gegaan.

  Het karakter van Reeves lijkt een hersenschim te zijn of een defect in de chip in het hoofd van V. Is dat wel echt zo of is het hoofd van de speler al gehacked voordat de gameplay begonnen is?

  4. Character customisation

  In Cyberpunk 2077 moet je, voordat je de wereld betreedt, eerst even bepalen wie V precies is. Je naam in de game staat vast, maar dat is alles dat vast staat. Je kiest verder namelijk alles wat betreft V zelf. Je moet je geslacht kiezen en vervolgens alle trekjes van je personage selecteren. Je kunt hierin werkelijk alles zelf bepalen van de oogkleur tot het kapsel en van de vorm van de lippen tot de sproetjes op de rechterwang. CD Projekt RED heeft alles uit de kast getrokken omtrent het character customisation.

  Los van het uiterlijk van je personage kent Cyberpunk 2077 ook nog een heleboel andere dingen war je over na moet denken. Zo moet je bedenken wat de achtergrond van je karakter is. Ben je bijvoorbeeld een kind van de straat of ben je met een zilveren lepel in je mond geboren? Een optie die misschien niet zo interessant klinkt, maar wel degelijk invloed heeft op je avontuur. Een kind van de straat krijgt bijvoorbeeld andere dialoogopties dan iemand met een rijke achtergrond.

  3. Keuzes maken de man (of vrouw)

  De dialoogopties zijn keuzes die je moet maken om door de game heen te komen. Elke keuze heeft een ander gevolg en dat betekent dat er talloze manieren zijn om Cyberpunk 2077 te doorlopen. Natuurlijk is niet iedere keuze even goed voor je gezondheid. Kies jij ervoor om bijvoorbeeld gekke vragen te gaan stellen aan een bendeleider, dan kun je wachten tot hij je met je hoofd op een bureau slaat.

  Dit soort keuzes leiden telkens tot verschillende taferelen en elke keuze kan een ander gevolg hebben. Maar keuzes maak je niet alleen door met mensen te praten. Je zult ook keuzes in de gameplay moeten maken. Deze keuzes komen voorbij in een enorme skilltree die Cyberpunk 2077 bevat. Er zijn perks die je vrij kunt spelen door ervaring op te doen, maar je kunt ook skillpoints indelen in een van de vele categorieën zoals Athletics, Assassin, Guns en Knives.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor verbetering en dat houdt niet op bij de skilltree. Je hebt namelijk ook karaktertrekken die je aan kunt passen in de categorieën Body, Intelligence, Reflex, Technical Ability en Cool. Als je meer punten in de categorie Cool hebt, kun je meer dingen kiezen in dialogen, maar als je meer Technical Ability hebt, kun je bijvoorbeeld elektronische apparaten hacken. Voor dit laatste moet je wel van de zogenaamde Netrunner klasse zijn.

  2. Hacken, slashen, of allebei

  In Cyberpunk 2077 draait alles om keuzes. Je kiest wie je bent, wat je achtergrond is en hoe je je karakter gaat ontwikkelen. Daarbij hoort met wat voor wapens je gaat spelen. Ben jij een liefhebber van mêlee-aanvallen, dan biedt Cyberpunk 2077 je wapens van kapotte flessen tot messen en slagwapens. Ben jij meer van de kilo’s lood op een vijand af sturen? Dan heeft Cyberpunk ook precies wat je zoekt. Je kunt namelijk in de wereld een heleboel wapens vinden. Denk bijvoorbeeld aan een handpistool of een volautomatisch geweer. Voor ieder biedt de game wat wils. Je kunt zelfs en machinegeweer van een turret af rukken om er vervolgens dood en verderf mee te zaaien.

  Los van de wapens en dergelijke kies je in Cyberpunk 2077 welke speelstijl je wil hanteren. Kies jij ervoor om al knallend een ruimte in te lopen, dan kan dat. Maar het is dan niet zo heel handig als je dat als een ielig ventje gaat doen. Kans is dan namelijk dat je met en paar rake klappen tot een stapel oud ijzer wordt omgetoverd.

  CD Projekt RED heeft een vernuftig klassensysteem in de game gezet, waarbij je onder andere kunt kiezen of je de slimme Netrunner wil zijn die apparaten kan hacken en vijanden kan dwingen tot zelfmoord of een andere klasse wil gaan vervullen.

  1. Een enorme naadloze wereld

  Cyberpunk 2077 dropt je in een futuristische wereld waarin de economie een niet zo beste wending heeft gekregen. De wereld bestaat uit zes unieke districten, waar Pacifia er een van is. Deze enorme stad is ooit in aanbouw gegaan met het idee om er een tof resort van te maken voor jong en oud. Je vindt er achtbanen en allerlei attracties, maar vooral veel hotels.

  Geen van deze hotels is afgemaakt, gezien de economische crisis die de wereld kende, dus nam armoede het al snel over in Pacificia. De enorme gebouwen dienen nu als onderdak voor de meest diverse mensen en robots, waaronder drugsbendes die de order uitmaken. Dit, terwijl de Netwatch, de cyberpolitie als het ware, lijdzaam toeziet. Of heeft deze organisatie er soms iets mee te maken?

  In Pacifia maken verschillende bendes de dienst uit. Zo kom je de Animals tegen, enorme gemuteerde spierbonken waar Arnold Swarzenegger nog bang van wordt, en ga je zelfs aan de slag voor de Voodooboys. De laatste bende is minder bloeddorstig, maar wel heel doortrapt.

  Cyberpunk 2077 features – diepgang van jewelste

  CD Projekt RED heeft ons al verrast tijdens de Microsoft persconferentie met de komst van Keanu Reeves. De ontwikkelaar deed dit nog eens met de hands-off sessie die we hadden. Toen zagen we namelijk een tipje van de sluier gelicht worden. Hieronder bevond zich meer diepgang dan we ooit hadden mogen hopen.

  Cyberpunk 2077 is met de features die nu bekend zijn al een titel om op je wensenlijst te zetten, maar niet de enige die deze status heeft verworven tijdens de E3 2019. Check al het E3 nieuws op onze speciale E3 pagina.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.