Crackdown 3 gameplay hands-on [Gespeeld op E3 2017]

  Meer dan zeven jaar na de release van Crackdown 2 mogen we later dit jaar eindelijk met de nieuwe Crackdown aan de slag. Wij hebben deze Microsoft exclusive al even aan de tand gevoeld tijdens de Xbox Showcase op de E3. Alles over de Crackdown 3 gameplay lees je in deze hands-on!

  Tijdens de Crackdown 3 gameplay hands-on hebben we tien minuten lang rond mogen rennen in de futuristische stad die de setting voor deze actiegame vormt. Het gaat hierbij om een compleet nieuwe stad; van de setting uit de voorgaande games is niks overgenomen. Het speelgebied van de demo besloeg zo'n tien procent van de volledige game, maar bood meer dan genoeg ruimte om naar hartelust rond te rennen.

  Op de volgende pagina's lees je meer over de Crackdown 3 gameplay, lees dus snel verder!

  Geen restricties opgelegd

  Gedurende het spelen van Crackdown 3 kun je namelijk overal gaan en staan waar je wilt. Je kan het zelfs al meteen tegen de eindbaas opnemen, mocht je dat willen proberen. Je zult dit hoogstwaarschijnlijk niet overleven, maar de mogelijkheid heb je in ieder geval wel. De stad staat dus helemaal open voor jou om te verkennen, iets wat je in je eentje kan doen, maar ook samen met je vrienden: Crackdown 3 ondersteunt co-op voor vier spelers.

  In deze Crackdown 3 gameplay hands-on schitterden de eerder in trailers geshowde geheel destructible environments in afwezigheid. Tijdens onze speelsessie konden we namelijk alleen met mate vernietiging aanrichten: hele gebouwen konden bijvoorbeeld niet naar beneden worden gehaald.

  Dit komt doordat ontwikkelaar Sumo Digital ervoor heeft gekozen deze optie niet te implementeren in de campaign van de game, zodat spelers deze kunnen doorlopen zoals hij bedoeld is. De complete vernietiging wordt bewaard voor de competitieve multiplayermodus, waarin het juist wel draait om het naar beneden halen van zo veel mogelijk gebouwen en het aanrichten van zo veel mogelijk schade.

  Laat je skills groeien

  Tussen de chaos door groeien je skills steeds verder. In Crackdown 3 beschikt je agent over vijf verschillende skills, namelijk Aglity, Firearms, Strength, Explosives en Driving. Door vijanden uit te roeien met vuurwapens, brute kracht of explosieven, zal je skill level in de respectievelijke tak stijgen. Je Driving skill groeit door het besturen van voertuigen en je Agility skill wordt omhoog gekrikt wanneer je door lichtgevende orbs heen rent, zoals op het screenshot hierboven te zien is.

  In de campaign van Crackdown 3 krijg je de keuze uit acht verschillende agents om te spelen, waarbij je zowel voor een mannelijk als voor een vrouwelijk personage kan kiezen. Deze agents kan je verder niet enorm veel aanpassen, maar in de competitieve multiplayermodus van de game kan je jouw personage wel naar hartelust vormgeven.

  Creatieve moordmachine

  In Crackdown 3 beschik je over een hele hoop verschillende wapens om zo veel mogelijk vijanden mee uit te roeien. Dit zijn bovendien niet alleen standaard wapens zoals pistolen of shotguns, maar ook unieke wapens zoals een gun die een zwart gat doet ontstaan en alles in de nabije omgeving naar zich toe trekt, met een grote explosie tot gevolg.

  Maar je bent niet slechts gelimiteerd tot wapens. Auto's, elektriciteitskastjes, dode vijanden; alles moet het ontgelden. Met je superkrachten til je van alles op (waarbij geldt; hoe hoger je strength skill, hoe zwaarder de objecten die je kan tillen) om deze objecten vervolgens met dodelijke snelheid en accuraatheid naar de vijand te gooien.

  Een andere toffe aanval is de ground pound. Wanneer je je in de lucht begeeft, kan je met een enorme vaart naar beneden komen om zo alle vijanden in een bepaalde radius om je heen een hoop schade aan te richten. Er zijn dus meer dan genoeg manieren om vijanden uit de weg te ruimen in Crackdown 3.

  Complete chaos!

  We hebben de game slechts tien minuten aan de tand kunnen voelen, maar één ding werd duidelijk: Crackdown 3 gaat een hoop knallende actie naar de Xbox One en Windows 10 brengen. Van het gooien met auto's tot een geweer dat met behulp van zwarte gaten je vijanden verzwelgt: Crackdown 3 heeft het allemaal. De complete chaos dat dit alles tot gevolg heeft, zorgt in ieder geval voor een hele hoop vermaak.

  Crackdown 3 verschijnt op 7 november 2017 voor Xbox One en Windows 10. De game is een launchgame voor het nieuwste platform van Microsoft, de Xbox One X.

  Crackdown 3

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.