Community Games Top 5 2013

Article
maandag, 23 december 2013 om 18:00
xgn google image
Door middel van onze Game Awards '13 waren we al grotendeels op de hoogte van de mening van onze bezoekers en via de Top 5-artikelen deelden wij onze mening met jullie. Maar er was ook vraag naar een Top 5 die samengesteld was door onze vaste forumbezoekers en die gelegenheid gaven wij jullie dan ook. Wij presenteren hierbij de Community Games Top 5 van 2013!
2013 was een jaar vol topgames en ook een flink aantal teleurstellingen. Sommige games waren voor de ene gamer weer de beste game van het jaar, terwijl hij voor een ander een grote deceptie was. Smaken verschillen nu eenmaal en dat laten de lijstjes op het einde van het jaar altijd goed zien. De strijd in de top was spannend, want de eerste drie ontliepen elkaar amper, terwijl games als Assassin's Creed IV: Black Flag, Tomb Raider en Killzone: Shadow Fall geen enkele stem kregen. Maar we zullen jullie niet langer in spanning houden en de uitslag bekend maken!

5. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Super Mario 3D World en The Wonderful 101

Opmerkelijk genoeg hebben drie titels evenveel stemmen gekregen en het zijn allemaal titels die exclusief voor de Wii U zijn uitgekomen. In de remake van The Wind Waker konden gamers weer met Link over de woelige baren varen, maar nu in HD. Dat de game op veel steun kon rekenen voor een remake was niet verrassend. The Wind Waker is één van de meest geliefde Zelda-games en dat kwam niet in de laatste plaats door de geweldige grafische stijl. In onze recensie roemen we dan ook de grafische pracht van The Wind Waker.
Ook in Super Mario 3D World spelen we met bekende personages, want wie kent Mario en consorten nou niet? In Super Mario 3D World kan je niet alleen met Mario spelen, maar ook met Princess Peach, Luigi en Toad. Dat zorgt voor verschillende soorten gameplay, want Peach kan bijvoorbeeld met haar jurk een tijdje in de lucht zweven, Luigi kan hoger springen dan de rest en Toad is razendsnel op de grond. Met nieuwe power-ups zorgde dit voor een frisse wind die de serie goed kon gebruiken, en daarom kreeg de titel dan ook een mooie 9.0.
The Legend of Zelda: The Wind Waker
Over een frisse wind gesproken, The Wonderful 101 is helemaal een nieuwe ervaring. Ontwikkelaar Platinum Games staat dan ook bekend om games die vaak iets nieuws willen proberen, zoals Vanquish en Bayonetta. In The Wonderful 101 wordt de aarde aangevallen door aliens en Wonder Red en zijn Wonderful 100 hebben de taak om ze terug te sturen naar waar ze vandaan komen. Een goed geoliede machine is de 101 niet, want als er een ding is waar ze in uitblinken, dan is het wel onenigheid. Toch is samenwerken de enige manier om de aliens te verslaan en zijn ze gedwongen om hun verschillen tijdelijk te negeren. De gameplay is, volgens onze recensie, zo uniek, dat je de game eigenlijk moet spelen om het te snappen. De game staat dan ook verdiend op de gedeelde vijfde plaats.

4. The Last of Us

In The Last of Us staan spelers in de schoenen van Joel, die het meisje Ellie dwars door de Verenigde Staten moet escorteren. De Verenigde Staten zijn echter ietwat veranderd ten opzichte van het land dat wij tegenwoordig kennen, want een infectie heeft ervoor gezorgd dat er geen regering meer is en infected de wildernis in handen hebben. De weinige steden vallen onder het bestuur van het leger, dat met harde hand de orde bewaart, en dieven, bandieten en ander gespuis lopen op vrije voeten rond.
Gewilde Community-game: TLoU
Je avontuur is dan ook geen gemakkelijke, helemaal niet omdat ammunitie schaars is en als een gek in het rond schieten dus niet kan. Het duo moet voorwerpen vinden en met elkaar combineren om verschillende soorten wapens en medicijnen te maken. Een fles alchohol, een lap en een aansteker zorgen al snel voor een dodelijke vuurzee door een molotov cocktail. Gelukkig draagt Ellie ook haar steentje bij en kijkt ze niet machteloos toe. Daarnaast bood de game ook nog eens een innoverende multiplayer, waarbij losse potjes meetelden voor een overkoepelende score tussen twee groeperingen. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft gezorgd voor een intense ervaring, waarbij gruwelijke momenten niet geschuwd werden en dat heeft ze een mooie vierde plek bezorgd.

3. BioShock Infinite

Net zoals The Last of Us gaat BioShock Infinite over twee personen die op het eerste gezicht niet veel gemeen hebben, maar wel aan elkaar zijn overgeleverd om levend te ontsnappen uit een penibele situatie. Veteraan Booker DeWitt moet de jonge Elizabeth zien te redden uit haar toren en ongeschonden naar New York brengen. Als hij die taak volbrengt, dan worden al zijn schulden kwijtgescholden. Een deal die hem wel mooi in de oren klinkt, maar de opdracht zelf is zo makkelijk nog niet. Waarbij Joel en Ellie een weg vochten in een post-apocalyptisch Amerika, zitten Booker en Elizabeth vast op een vliegende stad genaamd Columbia. Net zoals de onderwaterstad Rapture, uit de eerdere BioShock-delen, is Columbia enorm sfeervol en zijn de details perfect verwerkt.
Gewilde Community-game: BI
De stad wordt echter bestuurd door profeet Father Comstock en zijn religieuze fanatiekelingen, die niets van Booker moeten hebben. Daarnaast zijn er ook andere groeperingen die een rol hebben in het verhaal, zoals de Vox Populi, die gevoelige onderwerpen als racisme aan de kaak stellen. In tegenstelling tot Joel, heeft DeWitt echter wel een enorm arsenaal aan wapens tot zijn bezit en kan hij Vigors gebruiken.
Bovendien staat ook Elizabeth haar mannetje en kan ze zogeheten Tears, deuren naar een andere wereld, openen en ammunitie en health packs voor je vinden. Als de credits over je scherm rollen, zul je achterblijven met een goed gevoel, maar ook de drang om verder te spelen. De game kreeg van ons dan ook een verdiende 9.5 en een derde plaats op deze lijst.

2. Battlefield 4

De tweede plek in deze Top 5 wordt gevuld door Battlefield 4 en dat is vrij opmerkelijk. Dat de game een topper is, daar bestaat geen twijfel over, maar het nieuwste deel in de Battlefield-serie kreeg ook een flinke pak kritiek te verwerken. Zo was het singleplayer-verhaal niet voor herhaling vatbaar en zat de multiplayer vol met bugs en glitches, vooral bij de versies van de PlayStation 4 en Xbox One. De singleplayer was altijd het zwaktebod van de serie, maar de multiplayer is de fundering van Battlefield. De forumbezoekers vergaven de slordigheden van DICE echter en beloonden de game met een tweede plek. Als de multiplayer echter goed draait, dan toont de game ook zijn waarde aard. Vooral de grote maps, met tientallen soldaten die op elkaar schieten, tanks die over puin bulderen en straaljagers die over je hoofd heen sceren, dan waan je je daadwerkelijk op een slagveld.
Gewilde Community-game: BF4
De toevoeging van Levolution is volgens ons een zeer goede zet en zorgt voor nog een extra laag chaos. Vooral op bepaalde maps, zoals Shanghai waar een enorme wolkenkrabber tot puin gereduceerd wordt en Flood Zone, waar de straten vol met water lopen, zorgen niet alleen voor extra immensie, ook wordt de gameplay totaal verandert. Als de wolkenkrabber is neergestort, dan blijven er stofwolken hangen en is het gebruik van een sluipschuttersgeweer af te raden. Battlefield 4 heeft echter nét niet de eerste plek veroverd, want die is gereserveerd voor...

1. Grand Theft Auto V

Als er een game is geweest waar iedereen over sprak, dan is het wel Grand Theft Auto V. Vijf jaar lang hebben fans van de serie erop gewacht en de hype liep op tot immense hoogtes. Zelfs media die normaal nooit aandacht besteden aan games, stonden ineens bij nachtopeningen en zaten journalisten of gamers aan tafel om erover te praten. Ook werd er veel over gepraat in negatieve toon. Vooral de online modus, GTA Online, werd beplaagd door problemen, met spelers die hun karakters verloren en geld dat plotseling was verdwenen. Ontwikkelaar Rockstar heeft de problemen inmiddels opgelost en iedereen een half miljoen in-game dollars geschonken.
Meest gewilde Community-game: GTA V
Met de singleplayer was echter weinig mis. Het verhaal van de criminelen Michael, Franklin en fulltime idioot Trevor is meeslepend en de problemen van GTA IV zijn voor het overgrote deel eruit gehaald. Auto's rijden weer heerlijk als tevoren, het schieten is geleend uit Max Payne 3 en werkt een stuk beter en het aantal activiteiten is ongekend. De kaart staat vol met icoontjes waar je plezier mee kunt beleven en ook de Killing Frenzy maakt zijn terugkeer. Terecht of niet, één ding is zeker: GTA V is de grootste lancering van een game tot nu toe. Het spel kreeg dan ook een 9.8 in onze recensie en is de Game of the Year volgens onze forumbezoekers. Maakt er iemand al een gokje naar de winnaar van 2014?

Populair Nieuws