Comic Con Amsterdam 2016 - Dit kan je er doen

Article
vrijdag, 26 augustus 2016 om 12:27
xgn google image
De RAI in Amsterdam zal op 27 en 28 augustus omgetoverd worden tot een walhalla van comics, films en series. Comic Con Amsterdam 2016 wordt dan namelijk georganiseerd en zoals je ongetwijfeld weet van andere edities is er genoeg te zien, maar ook te doen. Wij zetten de activiteiten even voor je op een rijtje.
Dit weekend komen grote groepen fans van over de wereld weer naar Amsterdam voor Comic Con Amsterdam 2016. Maar niet alleen fans vanuit de verschillende windstreken komen naar de hoofdstad, ook legio acteurs, karakters en andere voorwerpen uit films en series, zoals The Lord of the Rings, strijken neer in de RAI.
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer genoeg te zien en te doen en gaan er in het laatste weekend van augustus voor vele fans dromen in vervulling. Zo kan je op de foto met Darth Vader of in de DeLorean zitten uit Back to the Future. Maar er zijn nog tal van dingen meer te doen tijdens Amsterdam Comic Con 2016 en omdat er zoveel is, zetten wij alles even voor je op een rijtje.

Comic Con Amsterdam 2016 - Cosplay

Zeg je Comic Con dan zeg je cosplay. Er gaat geen dergelijk evenement voorbij waarbij mensen die volledig opgedoft zijn als hun favoriete acteur of karakter, maar ook de acteurs zelf zullen in hun herkenbare outfit komen. Er is dan ook tijdens Comic Con Amsterdam een speciale Cosplay Zone waar parades en competities worden gehouden tussen de vele fans die op het evenement af zijn gekomen.
Ook professionele cosplayers zullen het evenement aandoen en liefhebbers voorzien van de nodige foto's en plezier. Onder andere Team Paraluna en Lilly Fortune zullen naar Amsterdam komen om hun liefde voor comics en cosplay uit- en over te dragen aan alle bezoekers.

Comic Con Amsterdam 2016 - Merchandise kopen

Altijd al op zoek geweest naar die ene poster van die ene favoriete film of het zoveelste shirtje met de opdruk van je favoriete acteur, dan ben je bij Comic Con Amsterdam 2016 ook aan het juiste adres. De beurs zal rijkelijk gevuld zijn met een hele hoop stands waar uiteenlopende producten verkocht worden. Maar natuurlijk wel allemaal met een connectie met comics, films of series.
Hier kan je op zoek gaan naar een nieuw outfit, een cadeautje voor je moeder of dat ene zeldzame item dat je nog niet in je collectie had. Producten die je doorgaans niet in winkels aantreft, maar waar alle Comic Con harten wel sneller van gaan kloppen. Met honderden stands is er voor iedereen wel iets bij.

Comic Con Amsterdam 2016 - Handtekeningen scoren

Kristian Nairn, Chris Judge en Dave Prowse, het is slechts een kleine greep van acteurs die tijdens Comic Con 2016 aanwezig zijn. Naast deze acteurs zullen er ook cosplayers, comic artists, worstelaars en andere gasten aanwezig zijn. Eén ding hebben ze wel gemeen; ze zitten allemaal klaar voor jou om een krabbel te zetten op een standaard poster of op dat ene shirt dat je net op de merchandise afdeling hebt gekocht.
Handtekeningen laten zetten, is niet gratis. De prijs is afhankelijk van de acteur, maar ligt gemiddeld rond de 25 euro. Voor een handtekening op een meegebracht item betaal je extra geld.
Vanwege de drukte is het aan te raden om zo vroeg mogelijk naar het handtekeningen gedeelte van Comic Con Amsterdam te gaan. Hier kan je een ticket opvragen zodat je weet wanneer je aan de beurt bent. Er is maar een beperkt aantal vouchers beschikbaar, dus zorg dat je op tijd bent om teleurstelling te voorkomen.
Voor de mensen die niet aanwezig zijn op Comic Con dit jaar of die geen zin hebben in een ellelange rij te wachten, is er ook een mogelijkheid om je spullen op te sturen zodat deze getekend terugkomen. Je kan er ook voor kiezen om een standaard poster te nemen. Je handtekening vooruit bestellen doe je via de send-in-service van Comic Con Amsterdam. Maximaal veertien dagen na afloop van het evenement kan jouw persoonlijke handtekening thuis verwachten.

Comic Con Amsterdam 2016 - Fotoshoots houden

Misschien wel het meest coole aan de Comic Con Amsterdam 2016 is dat er professionele fotoshoots worden gehouden. Fans krijgen de kans om, tegen betaling, met hun favoriete acteur op de foto te gaan. Dit gebeurt met een professionele camera, fotograaf en voor een podiumdoek.
De gemaakte foto kan direct na afloop geïnd worden bij de studio. Zo ga je met de best mogelijke foto van jouw en je idool naar huis. Uiteraard mag je zelf ook foto's maken terwijl je staat te wachten, maar die kunnen natuurlijk niet tegen het echte werk op.
Een paar dagen voor aanvang van het evenement is bekendgemaakt welke acteur op welk tijdstip klaar zal staan om te poseren. Kaarten voor de fotoshoot kunnen via de site vooruitbesteld worden. Ook hiervoor geldt dat er een beperkt aantal kaarten beschikbaar zal zijn, dus wil je per se met Darth Vader op de foto, zorg dan dat je een kaartje hebt bemachtigd.

Comic Con Amsterdam 2016 - Vragen stellen

Inmiddels heb je een nieuwe shirt gescoord, een professionele foto met je idool gemaakt en er een speciale handtekening en bericht op laten zetten. Dan is er nog één ding te doen tijdens Comic Con Amsterdam 2016 en dat is vragen afschieten op je idool of één van de acteur of filmmakers die voorbij komen tijdens de speciale panels.
Toegang tot dit vragenuurtje is gratis. Op Comic Con Amsterdam 2016 zullen meerdere punten aanwezig zijn waar jij een toegangsbewijs kunt scoren. De enige regel is dat je maar één kaartje per persoon kunt bemachtigen. Als je geen zin hebt om moeite te doen dan kan je ook enkele dagen voor aanvang een 'premium' kaartje kopen. Het kost je een paar centen, maar dan weet je in ieder geval zeker dat er een stoeltje voor je gereserveerd is tijdens het weekend.
Comic Con Amsterdam 2016 wordt gehouden in weekend van 27 en 28 augustus. Kaarten voor het evenement zijn te koop via Eventbride en kosten 15 euro per dag. Een weekendkaart kost 28 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 10 euro naar binnen.