Column: Het volste vertrouwen in Star Wars

Article
dinsdag, 12 november 2013 om 19:00
xgn google image
Heb jij het al geblokt in de agenda, 18 december 2015? Als je een Star Wars-fan bent, dan heb je dat waarschijnlijk al gedaan, mocht je al een agenda hebben voor zolang van nu. Of ben jij zo’n zure, bittere fan die geen nieuwe Star Wars-film wil?
Ik ben razend enthousiast over de nieuwe film in dat ver, ver wegge sterrenstelsel. Nooit een enorme fan geweest van Star Wars, maar ben de films enorm gaan waarderen sinds mijn bezoek aan de Star Wars Celebration in juni. Dat is een evenement dat soms slechts eens in de twee jaar plaatsvindt en is het grootste Star Wars-event ter wereld. Uit de hele wereld komen mensen allemaal naar een plek, dit jaar Duitsland, om hun liefde voor Star Wars op diverse manieren te uiten.
Sommigen gaan gecosplayed, anderen staan uren in de rij en betalen 200 euro voor een handtekening van Princess Leia-actrice Carrie Fisher en weer anderen komen samen met hun R2D2-robotbouwclub. Maar er zijn ook mensen die gewoon lekker rondkijken bij kraampjes en genieten van de shows waarin de acteurs en actrices geïnterviewd worden door Warwick Davis (Ewok Wicket). Ik behoor tot die laatste categorie, want ik ben niet zo hardcore.
Die niet-hardcore-instelling gaat me goed van pas komen. Als je de gemiddelde mening van het publiek daar zou polsen over een nieuwe Star Wars-film, dan zijn de meeste mensen toch wat negatief over die nieuwe trilogie waarvan J.J. Abrams de eerste gaat regisseren. Het zijn dezelfde mensen die het belachelijk vinden dat er later een uitroep als ‘Noooo!’ door Darth Vader in de films is gestopt of die oeverloos kunnen discussiëren over het wel of niet eerst schieten van Han Solo.
George Lucas is de maker van die eerste drie films en als het zijn bedoeling was om er later mooie computeranimaties aan toe te voegen, dan moet die man dat doen. Die man is briljant, die zit hoog bij mij, dus waarom zou ik zijn keuzes in twijfel trekken? Hij is mooi wel degene die (ook voor al die hardcore fans) de franchise helemaal tot leven heeft gebracht. Het is zijn kindje, dus dat mag hij best opvoeden zoals hij dat wil.
Ook vond ik de tweede trilogie helemaal niet zo slecht. Heb erg genoten van hoe het verhaal wordt opgebouwd en de acteurs doen het helemaal niet slecht. De films zijn wat mij betreft geloofwaardig, hoewel Darth Maul dan weer een beetje te gestyleerd is. Natuurlijk vind ik niet alles leuk aan die films, maar over het algemeen passen ze wat mij betreft perfect in het Star Wars-canon.
En dat gaan die drie nieuwe ook doen, waarvan de eerste dus 18 december 2015 uitkomt. Ik vind de hele opbouw er naartoe heel erg spannend. Zullen de oude acteurs erin spelen? In welke hoedanigheid? Zullen grootheden van nu zoals Ryan Gosling, Benedict Cumberbatch of misschien Jessica Chastain of Jennifer Lawrence in de film te zien zijn? Ik smikkel van al die kleine nieuwsberichtjes die af en toe binnen druppelen en natuurlijk alle speculatie en roddels die rondgaan in het filmwereldje. En dan nog iets, die film wordt gemaakt door Disney. Zij weet wel hoe ze een kwaliteitsproduct moet afleveren. Wie weet wordt het wel zoiets als het onderstaande filmpje:
De enige reden waarom ik echt teleurgesteld zou kunnen zijn in de film, is als Anthony Daniels niet in de film zit als C-3PO. Maar met zijn Engelse charme weet hij J.J. Abrams vast net zo in te palmen als hij bij mij heeft gedaan tijdens Star Wars Celebration, waarin hij precies kon navertellen wat zijn teksten waren. Die man is C-3PO en dat mag niemand anders doen wat mij betreft. Oei, toch nog een enigszins hardcore mening daar. 18 december 2015 weet ik in ieder geval of ik mijn zin krijg, want die dag zit ik in de bioscoop voor Star Wars Episode VII.

Populair Nieuws