Chronicle RuneScape Legends - wat weten we tot nu toe?

  Bij RuneFest 2015 werd onder andere de gesloten bèta van Chronicle RuneScape Legends aangekondigd. Wat weten we tot dusver over de nieuwste toevoeging van RuneScape?

  De nieuwe spelmodus komt in 2016 pas definitief uit maar vanaf november kunnen spelers met de gesloten bèta aan de slag. De registratie voor de bèta is vandaag begonnen. Het jubileum jaar van RuneScape belooft daarmee een jaar te worden met veel vernieuwingen voor de game

  Pagina voor pagina gaat Chronicle RuneScape Legends door Gielinor

  In de nieuwe spelmodus van RuneScape ga je bladzijde voor bladzijde door het boek The Chronicle. Elk spel dat je speelt bestaat uit een hoofdstuk. Een hoofdstuk bestaat uit vier pagina's met op de laatste pagina een eind level.

  Tijdens RuneFest is er een spel live gespeeld. Hierin is te zien dat de twee spelers paralel aan elkaar over de pagina's van The Chronicle lopen. Door kaarten op elkaars pad te spelen proberen ze elkaar schade aan te doen.

  Aan het eind van elk level komen de paden elkaar tegen en is er een tussengevecht. Na vier rondes komen de spelers uit bij het laatste hoofdstuk. Beide spelers hebben onderweg schade opgelopen en met de laatste krachten gaan ze elkaar te lijf. De winnaar is de speler die het laatst overeind blijft staan.

  Chronicle RuneScape Legends kent voorlopig vier legendes.

  Met veel trots onthulde James Sweatman de nieuwe trailer van Chronicle RuneScape Legends. In de trailer zien we tovenares Ariane die naar een tafel loopt en daar tegenover The Raptor komt te staan. Tussen hen in ligt een boek genaamd The Chronicle. Na wat uitdagende teksten over en weer gaan de twee het kaartduel aan.

  Chronicle RuneScape Legends kent naast Ariane en The Raptor nog twee andere legendes. In de aangekondigde gesloten bèta, die start in november, kun je ook spelen met Ozan en Linza. Elk karakter heeft een eigen specialisatie.

  Ariane is een tovenares. De kaarten die alleen door haar gebruikt kunnen worden hebben vaak invloed op de kaarten van de tegenstander. Zo worden de vijanden op het pad van de tegenstander sterker of veranderen van effect. Ze heeft ook een speciale kaart die haar in staat stelt drie nieuwe kaarten te trekken

  The Raptor, Ariane's tegenstander in de trailer is een zwaar Armor type. Zijn kaarten zijn gebaseerd op kracht en een goede defensie. The Raptor zal veel vijanden met harde slagen kunnen verslaan. Het harnas dat hij heeft bied namelijk niet alleen bescherming maar kan ook ingezet worden als wapen

  Ozan is een boogschutter, in zijn speelstijl komt het combineren van kaarten erg naar voren. Chronicle RuneScape Legends draait om het op de juiste manier en in de juiste volgorde inzetten van je kaarten. Goud dat verdiend kan worden met kaarten kan worden omgezet in schade naar je tegenstander. Ozan maakt hier met zijn specialiteit gebruik van.

  En dan heb je nog Linza. Linza is een smid. Haar specialiteit draait om het verbeteren van de wapens die ze krijgt. Niemand in het spel doet dat beter dan zij. Vervolgens kan ze deze wapens inzetten om schade aan te richten.

  In Chronicle RuneScape Legends zal het niet bij deze vier legendes blijven. In paren zullen er nog meer legendes verschijnen. De eerste toevoeging zal een Nightfall editie zijn. Movran en Vanescula zullen dan worden toegevoegd.

  Bekende Runescape gebieden in Chronicle RuneScape Legends

  In Chronicle RuneScape Legends speelt de speler door een boek heen genaamd The Chronicle. Elke ronde in het spel is een hoofdstuk in het verhaal. Pagina voor pagina wordt je zo meegenomen door Gielinor. De ontwikkelaars van de game konden een aantal plekken bekend maken die zeker in Chronicle RuneScape Legends zitten.

  Een pagina in het boek geeft niet alleen een omgeving voor het spel. Van elk gebied is er een speciale kaart die te spelen is in het spel.

  Als eerst maken we kennis met de Kharidian desert. De Dominion Tower is de eerste locatie van de woestijn. Het iconische gebied wordt heuvelachtig weergegeven met op de achtergrond de toren zelf zichtbaar

  De volgende pagina van dit verhaal is de Jaldraocht piramide. De paginakaart van de piramide maakt de volgende vijand van je tegenstander twee punten zwakker maar beloont je wel met vier goud.

  Na de Kharidian desert komen we in het tweede gebied wat tot nu toe bekend is; De mistlands. In dit drassige gebied loop je als eerst door de Lumbridge fields. Een rustiek open veld met een windmolen. Het laat de mooie open vlaktes zien die Gielinor heeft.

  Na de lumbridge fields kom je aan bij De Wizard's tower. Deze gigantische kolos van een toren voegt als spelkaart een extra spreuk aan je hand toe.

  Er komen later nog veel meer gebieden bij. Zo kondigde hoofd ontwikkelaar James Sweatman aan dat onder andere het duistere gebied Morytania en het ruige The wilderness nog toegevoegd gaan worden.

  Chronicle: Runescape Legends

  Verkijgbaar vanaf 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.