Dit zijn onze CES 2016 verwachtingen

Article
maandag, 04 januari 2016 om 18:00
xgn google image
CES volgt meestal een bepaalde norm, hoewel het erop lijkt dat 2016 dit patroon gaat doorbreken. Zo krijgt de virtual reality dit jaar een grotere spotlight en ook autotechnologie krijgt meer aandacht. Natuurlijk is er ook plaats voor de nieuwste smartphones en wearables. Lees hier ons overzicht met CES 2016 verwachtingen.

Virtual Reality

Er is al bekendgemaakt dat CES 2016 meer ruimte maakt voor games en virtual reality. Zo krijgen dit jaar veertig exposanten de ruimte om hun nieuwe gadgets en ervaringen te introduceren. Naast de populaire virtual reality brillen wordt er dit jaar ook veel aandacht besteed aan virtual reality camera’s.
Er worden veel demo’s verwacht van de geanticipeerde Oculus Rift, PlayStation VR en HTC Vive virtual reality brillen en ook worden mogelijk tijdens dit evenement de releasedata van deze gadgets aangekondigd. Eerder werd namelijk al gesproken over mogelijke releasedata in 2016.
Een grote ontwikkeling in de VR vindt plaats bij de HTC Vive, aangezien deze headset volgens het bedrijf een technologische doorbraak heeft meegemaakt. De headset heeft een nieuwe design gekregen en ook de controller is verbeterd. HTC heeft aangegeven de nieuwe technologie te laten zien door middel van een nieuwe demo. Samsung schijnt ook tijdens dit evenement zijn nieuwe motion controller aan te kondigen, een losse accessoire voor de Gear VR headset.

Smartphones

Er zijn weer aardig wat grote bedrijven aanwezig tijdens de CES 2016 en ook worden er aardig wat nieuwe smartphones verwacht. Zo gaan er bijvoorbeeld al tijden geruchten rond omtrent de Samsung Galaxy S7.
Zo heeft Samsung vorig jaar de Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd tijdens de CES, waardoor wordt verwacht dat de officiële introductie van de S7 en de S7 Edge ook moet volgens tijdens de CES dit jaar. Samsung schijnt ook zijn nieuwe budgettoestellen te introduceren, de Galaxy A6 en de A4. Waarschijnlijk maakt de Samsung Galaxy A9 ook een verschijning, hoewel deze smartphones ook pas een verschijning kunnen maken tijdens het MWC in februari.
Verder is ook LG aanwezig en wordt verwacht dat dit bedrijf drie nieuwe smartphones gaat aankondigen: de LG G4 Pro, de LG G5 en de LG G Flex 3. Van Asus kunnen we de Zenfone 3 verwachten, de opvolger van de Zenfone 2. Deze smartphone is volgens Asus een revolutionaire telefoon in de Zenfone reeks. Het meeste nieuws betreffende smartphones volgt echter waarschijnlijk tijdens het MWC in Barcelona.

Laptops en tablets

Laptops zijn meestal prominent aanwezig tijdens CES evenementen en ook het afgelopen jaar hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden in deze technologie. Zo zagen we de komst van USB-C en natuurlijk de release van Windows 10. Met deze ontwikkelingen komen er ook nieuwe laptops en tablets en zo wordt tijdens CES ook de introductie van de nieuwe Asus Zenbook verwacht. Deze laptop heeft een 13.3 inch QHD display met een resolutie van 3200 bij 1800 pixels en loopt op de nieuwe Intel Core M processor met een SSD kaart van 256GB.
Ook wordt er al gesproken over een concurrent voor de MacBook Air, namelijk een nieuwe Ultrabook van Samsung. De laptop komt volgens bronnen in twee varianten, namelijk een 13.3 inch versie en een 15 inch versie. Ook deze varianten krijgen weer verschillende variaties op het gebied van processors en geheugen.
Op het gebied van tablets schijnt Samsung te komen met nieuwe Samsung Galaxy Tab en Galaxy Note tablets. Zo kunnen we eindelijk specs en details verwachten van deze zeer geanticipeerde tablets.

Gadgets en consoles

Een groot gerucht dat momenteel rond gaat is het feit dat Nintendo wellicht haar nieuwe Nintendo NX console gaat introduceren tijdens CES 2016. De NX wordt de opvolger van de Nintendo Wii U. Volgens bronnen wordt de console achter gesloten deuren geïntroduceerd tijdens CES. De console wordt al vergeleken met de Xbox One en hopelijk volgt er tijdens het evenement meer informatie.
We kunnen met de komst van nieuwe technologie een hoop nieuwe gadgets verwachten, waaronder bijvoorbeeld een nieuwe gadget genaamd Quell. Dit is een band die je kunt omdoen die ervoor zorgt dat mensen met chronische pijn een medicijnloze pijnverlichting krijgen. Dit gebeurt door middel van een draagbare intensieve zenuwstimulatie. Verder maken ook nieuwe smartwatches een verschijning en ook andere nieuwe smartproducten.
Een ander belangrijk product dat zeer mogelijk geïntroduceerd wordt tijdens de CES is de nieuwe LG Curve TV. Dit is een nieuwe Curve TV met een 8K display, die loopt op het WebOS platform. Vorig jaar introduceerde LG ook een nieuwe Curve TV, waardoor een mogelijke introductie van de nieuwe TV tijdens dit evenement groot lijkt.
Een aankondiging die we al kunnen bevestigen is de officiële aankondiging van de beweegbare R2-D2 koelkast die eerder in 2015 al werd aangekondigd en werd uitgebracht in Japan. Nu is dan bevestigd dat een release voor Noord-Amerika bekendgemaakt wordt tijdens CES 2016. Een andere belangrijke aankondiging is de introductie van de nieuwe Qualcomm Snapdragon Flight drone. De drone bevat een nieuw navigatiesysteem en technologieën die tijdens CES 2016 in een demo worden geïntroduceerd.

Smart producten en Internet of Things

Tijdens CES evenementen wordt er vaak ook tijd gemaakt voor aankondigingen omtrent de toekomst van connectiviteit. Hieronder vallen slimme producten vergelijkbaar met bijvoorbeeld Nest. Een ander bedrijf dat zich focust op slimme beveiligingssystemen voor in je huis maakt ook zijn debuut tijdens CES 2016 namelijk het bedrijf Blink.
Dit bedrijf begon met een Kickstarter campagne waar het meer dan een miljoen dollar opbracht voor een draadloze monitor set. Dit bedrijf en meerdere vergelijkbare bedrijven zullen zeer waarschijnlijk nieuwe slimme producten introduceren. Verder zien we ook dat veel bedrijven bezig zijn met The Internet of Things. Zo worden er nieuwe producten verwacht zoals robots, microchips en data die ervoor zorgt dat er nog meer connectiviteit plaatsvindt tussen producten.
Verder is ook de komst van de Aivvy Q headphones aangekondigd. Dit is een nieuwe, slimme headset die direct contact kan maken met de Cloud. Je kunt er meteen muziek mee streamen zonder daarvoor internet nodig te hebben. Aivvy Q is een onafhankelijke muziekspeler die meteen aangaat zodra je de headphones opzet.