Castlefest in de Keukenhof trekt wereldwijd bekijks: "Zelfs uit Saoedi-Arabië"

Article
zondag, 07 juli 2024 om 11:00
castlefest
Elk jaar wordt er op het Keukenhof in Lisse een bijzonder festival georganiseerd: Castlefest. Van 1 tot en met 4 augustus wordt de nieuwste editie gehouden en wij zijn benieuwd wat bezoekers dit jaar allemaal kunnen verwachten. Daarvoor hebben we aangeklopt bij de organisatie achter het fantasierijke festival.

Zijn er dit jaar nieuwe activiteiten die bezoekers kunnen beleven op Castlefest?

Er zijn ieder jaar wel wat zaken nieuw of anders. Sowieso heeft de Academy ieder jaar een ander aanbod aan lezingen, panels en workshops. Daar worden nog een aantal items van aangekondigd, maar die zijn sowieso allemaal op onze website te vinden.
Verder hebben we dit jaar De Kooi, een spektakelshow van fantasiewezens, dat ook zeker interactief is voor bezoekers.

Castlefest trekt meer dan alleen bezoekers uit Nederland aan, maar uit hoeveel verschillende landen komt het publiek? 

Voor dit jaar weet ik het aantal nog niet, meestal bekijken we dat kort voor Castlefest pas. Vorig jaar waren het er maar liefst 43. Iedere bezoeker, van ver of van dichtbij is ons natuurlijk even dierbaar, maar het verrast ons altijd als er mensen helemaal uit Australië, de Verenigde Staten of Saoedi-Arabië komen om Castlefest te bezoeken. Dat is heel bijzonder!

Bezoekers kunnen zich verkleden zoals ze willen bij Castlefest, maar is er ook een bepaald thema?

We hebben eigenlijk juist heel bewust nooit een thema! We vinden het belangrijk dat je je mag kleden zoals je wil, dus als viking, piraat, Pokémon of Disney-figuur, of gewoon lekker in een spijkerbroek. Dat mag je helemaal zelf weten en daar verbinden we dus ook geen thema aan.

Benaderen jullie artiesten of krijgen jullie ook verzoeken van artiesten om te mogen optreden op Castlefest?

Het is een beetje een combinatie van beide. We hebben op onze website een aanmeldformulier voor bands die graag op Castlefest willen spelen. Hier kunnen ze hun gegevens achterlaten.
Wanneer we dan beginnen met de line-up voor de nieuwe editie, gaan we met het creatieve team een hele dag muziek luisteren van al die aanmeldingen. Zo halen we de pareltjes eruit en zorgen we ervoor dat we altijd nieuwe verrassende namen hebben.
Daarnaast hebben we zelf een wishlist met acts die we tof vinden en zelf uitnodigen. En uit de bands die al eens eerder gespeeld hebben maken we ook een lijstje van namen die we dan voor de nieuwe editie weer uitnodigen. Dat zijn eigenlijk de drie elementen die samen de line-up vormen.

Castlefest is erg populair en vaak zijn kaartjes voor bepaalde dagen al ver van tevoren uitverkocht. Zijn er plannen om het festival verder uit te breiden, zodat er meer bezoekers ontvangen kunnen worden?

Nee, we willen het festival ook niet groter maken dan het is. We vinden het nu goed en we investeren vooral in hoe we bezoekersstromen beter kunnen reguleren zodat de drukte niet teveel voelt en het voor bezoekers altijd fijn toeven is op ons festival.

Als je zou moeten omschrijven wat Castlefest anders maakt dan andere festivals, wat zou je dan zeggen?

Ik denk dat onze bezoekers vrijwel collectief het aankomen op het festival beschrijven als “thuiskomen”. Dat dit zo sterk leeft onder onze bezoekers is denk ik wel heel bijzonder.
Dat is niet iets dat wij als organisatie alleen creëren, maar dat ontstaat in de samenhang met elkaar: vrijwilligers, acts, standhouders, cateraars, maar ook zeker de bezoekers. Samen maken we het festival en zorgen we ervoor dat het zo tof is als dat het is.

Volgend jaar is het alweer tijd voor het 20ste jubileum van Castlefest. Gaat dat groots gevierd worden op het festival?

Uiteraard gaan we dat niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan!
Wil je zelf Castlefest bezoeken? Dan kan je hier kaarten bestellen voor het evenement.

Populair Nieuws

Laatste Reacties