Campzone 2016 - Wat is er allemaal te doen?

Article
vrijdag, 29 juli 2016 om 8:57
xgn google image
Het is weer zomer en dat betekent tijd voor vakantie. Sommige mensen zoeken de zon op in het buitenland. Zon, zee en strand. Andere mensen gaan lekker binnen Nederland met de sleurhut op pad. Liefhebbers van games kunnen dit jaar weer een tijd lang vertoeven op Campzone, de ultieme plek voor een gamevakantie. Wij spraken Jeroen den Hartog, van de organisatie, over dit evenement.
Van heinde en ver komen gamers deze zomer richting Kronenberg, in de buurt van Sevenum. Daar wordt tussen 5 en 15 augustus een perceel namelijk omgetoverd tot camping voor iedereen met een affiniteit voor games: Campzone. Wij spraken Jeroen den Hartog, event organiser bij Duh-Events over het evenement.

Zestiende editie van Campzone, met dit jaar een nieuwe plek

DIt jaar is Campzone op een nieuwe plek en het is de eerste keer dat het op de nieuwe locatie plaatsvindt. Dit is in Kronenberg, vlakbij Toverland, Sevenum. Met het nieuwe perceel is ook een aantal andere dingen aan het evenement veranderd. Op de vraag wat er dit jaar nieuw is aan Campzone vertelt Den Hartog ons het volgende:
Het nieuwe perceel brengt dus wat meer plek met zich mee. Maar dat is niet alles. Zoals ieder jaar is er van alles te beleven tijdens de gamevakantie. Ook hierin vernieuwt Campzone constant. Zo zijn er diverse competities te spelen die dit jaar ook vanuit eigen tenten gespeeld worden. En natuurlijk zijn er nieuwe games te spelen tijdens die competitie
Er is dus genoeg competitief te spelen tijdens Campzone. En daarbij zijn ook een heleboel prijzen te winnen zoals toetsenborden en muizen. Maar er is nog veel meer te doen naast het gamen zelf. Daarover lees je op de volgende pagina's meer.
94869

Thematische activiteiten

Campzone heeft ieder jaar een thema waar een aantal activiteiten om draaien. Afgelopen jaar wat het thema kermis en dit jaar heeft de organisatie voor boer'ncasino gekozen. Op de eerste vrijdag zal er ook een hele serie activiteiten om dit thema draaien. Bezoekers krijgen een aantal tokens die dan bij diverse spellen als poken, black jack en boerengolf ingezet kunnen worden.
De winst kan dan aan het einde van de avond ingezet worden bij een boerenveiling met wederom toffe prijzen. Maar dat is nog niet alles. Er zijn ook compleet nieuwe dingen aanwezig vertelt Den Hartog.
Hiernaast zijn er activiteiten zoals een schuimparty, Cluedo en Bingo. Voor de avonden heeft Campzone ook een tof programma klaar staan. Tijdens het interview was het nog niet duidelijk of er een kampvuur zou zijn zoals ieder jaar. Den Hertog weet wel wat andere dingen uit de doeken te doen.
Een vol programma vol competitie, prijzen en gezelligheid dus. En dat laatste is waar Campzone om draait. Al begon deze gamevakantie ooit als LAN-party.
94870

Ultieme gamevakantie voor mensen die van games houden

Campzone is namelijk ooit gestart door een select groepje gamefanaten in de vorm van een LAN-party. Een aantal mensen dat het organiseerde stopte hier uiteindelijk mee, maar de overgebleven mensen wilden door gaan. En zo is het evenement uiteindelijk in de vorm gegoten die het nu heeft.
Het is dus een gamevakantie die voor iedereen is met enige affiniteit voor videogames, maar waar vooral draait om de gezelligheid. Volgens Den Hartog is dat ook overal in te merken. Zoals bijvoorbeeld in de sfeer die er tijdens de westrijden heerst.
Campzone vindt plaats tussen 5 en 15 augustus en deelnemers kunnen dan 24 uur per dag rekenen op vermaak. Bezoekers zijn ook welkom. zij kunnen tussen tien uur 's ochtends en tien uur 's avonds terecht op het terrein. De locatie is dit jaar dus Kronenberg vlakbij Sevenum.