Call of Duty WW2 features - De tofste onthullingen van de game!

Article
woensdag, 26 april 2017 om 22:42
xgn google image
Call of Duty WW2 is officieel uit de doeken gedaan door uitgever Activision tijdens een speciaal ingeplande livestream. Tijdens de stream is een eerste trailer getoond en is er beknopt gesproken over de content die in de game verwacht kan worden. Deze special bespreekt de top 5 Call of Duty WW2 features uit de reveal!

5. Ditmaal geen futuristische setting

Punt nummer één is wellicht wat voor de hand liggend, maar zeker niet iets om niet te noemen. Na jaren van futuristische avonturen keert Call of Duty ditmaal namelijk terug naar zijn roots. Zoals de titel al betaamt, speelt Call of Duty WW2 zich af in de Tweede Wereldoorlog en hoef je dus niet bang te zijn voor lasers en jetpacks.
In plaats daarvan kun je aan de slag met ouderwets wapentuig en tevens zijn de vele gevechtsvoertuigen in de game een stuk minder geavanceerd. Ditmaal moet je het doen zonder technische snufjes. Jouw succes hangt af van je eigen talent, zowel in de singleplayer als de welbekende multiplayer-modi die de game rijk is.
110413

4. Bestorm de Franse stranden tijdens D-Day

Call of Duty WW2 zal naast de multiplayer ook een singleplayer bieden, die je mee terug neemt naar de strijd om Europa te bevrijden van de Duitse bezetters. D-Day is daar een groot onderdeel van en het is precies deze dag die als startpunt fungeert voor de singleplayer van Call of Duty WW2.
Samen met andere geallieerden bestorm je het strand om vervolgens landinwaarts te trekken. In de game zal je samenwerken met een groep andere soldaten, waarbij de kans groot is dat een je een hechte band zult vormen als team. Je zal zeker niet alleen staan in de strijd tegen het Duitse leger.
Verder worden meerdere plaatsen in Europa aangedaan, met de Duitse grens als eindpunt. Met al die veldslagen hoeft de shooterfanaat zich dus ook in de singleplayer niet te vervelen.
110414

3. Multiplayer wordt uitgebreid

Wie Call of Duty zegt, denkt vanzelfsprekend meteen aan de gigantische online community die de serie ondersteunt en fanatiek speelt. De multiplayer van Call of Duty is al jaren populair en wordt vandaag de dag ook door miljoenen gamers gespeeld. Call of Duty WW2 stapt zeker niet van deze traditie af en breidt de boel zelfs nog wat meer uit.
Zo is er een nieuwe gamemodus voor de multiplayer aangekondigd, genaamd War. Hierin strijden twee facties om belangrijke punten op de map. Gaandeweg een spel zal de omgeving veranderen, waardoor teams hun tactieken constant aan zullen moeten passen.
Daarnaast wordt er in de game een hub-gebied toegevoegd, waar spelers tussen potjes in tijd kunnen besteden. Vergelijk het met de Tower die terug te vinden is in de futuristische MMO-shooter Destiny. Ook de mogelijkheid om je bij divisies te voegen die aansluiten op jouw speelstijl, laat goed zien dat de Call of Duty WW2 multiplayer ook een sociaal aspect met zich meebrengt.
110415

2. Er komt een geheimzinnige co-op modus

Naast de singleplayer en competitieve multiplayer, krijgt Call of Duty WW2 ook een co-op multiplayer waarin spelers samen moeten werken om levels tot een goed einde te brengen. Ontwikkelaar Sledgehammer Games wilde tijdens de Call of Duty WW2 reveal stream niet veel kwijt over de nieuwe modus, maar gaf wel een teaser in de vorm van een foto.
Hierop is een Duitse soldaat te zien die er, helaas voor hem, niet zo gezond meer bij loopt. Zijn vel is voor een groot deel verdwenen en zijn neus lijkt bij elkaar gehouden met wat ijzerdraad. Het verhaal van de ontwikkelaar hierbij is dat het Derde Rijk druk op zoek was naar een uitbreiding van het leger en daarom begon met experimenteren. Zoals de foto laat zien, is dat helaas niet zo afgelopen als gehoopt.
110416

1. Call of Duty WW2 krijgt een multiplayer beta

En dan de hekkensluiter, eentje die voor elke gamer interessant is. Er komt namelijk een beta aan voor Call of Duty WW2. Hierin kan de multiplayer uitgebreid getest worden door de community en het is voor de ontwikkelaar een goed moment om te kijken naar eventuele verbeterpunten in de game.
De beta voor de game wordt niet openlijk toegankelijk voor iedereen, al is nog niet bekend hoe je jezelf dan wel toegang kunt verschaffen. Waarschijnlijk moet je daarvoor eerst de game pre-orderen, om te zijner tijd beloond te worden met een downloadcode. De game is reeds bij een aantal winkels te reserveren, waaronder de Wehkamp en Media Markt. Ook bol.com heeft de game reeds op de site staan.

Welke van de Call of Duty WW2 features vind jij het vetst?

Call of Duty WW2 komt op 3 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Tijdens de reveal van de game is een eerste trailer getoond die je op de eerste pagina van dit artikel kunt terugvinden. Wat vind jij van de nieuwe Call of Duty? Laat het hieronder weten in de reacties!