De vijf beste Call of Duty singleplayer ervaringen - Oorlog is een hel

  In de laatste Call of Duty, Call of Duty: Black Ops 4, was voor het eerst in de geschiedenis van de serie geen singleplayer aanwezig. Daar komt nu weer verandering in. Activision bevestigt namelijk dat de singleplayer modus terugkeert in het nieuwste deel. Om dit te vieren, zetten wij de vijf beste Call of Duty singleplayer ervaringen op een rijtje.

  5. Call of Duty: Infinite Warfare

  Call of Duty: Infinite Warfare komt uit in een tijd waarin veel mensen helemaal klaar zijn met de futuristische setting van de serie. Toch behoort de game tot een van de beste Call of Duty singleplayer ervaringen. Dit is met name te danken aan de characters in het verhaal. Wie heeft er nou niet genoten van de sarcastische robot E3N (Ethan)?

  In de meeste Call of Duty's ligt de focus heel erg op de explosieve actie en minder op de onderlinge relatie tussen de soldaten. Hierdoor bouw je niet echt een band op met je eigen avatar en de manschappen om hem heen. Infinity Ward weet met Call of Duty: Infinite Warfare die balans wel te vinden. En dat dit in de ruimte is, maakt ons dan niet zoveel uit.

  4. Call of Duty: Modern Warfare 2

  Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft in zijn tijd flinke schoenen te vullen. Voorganger Call of Duty 4: Modern Warfare is een groot succes en wordt door alles en iedereen de hemel in geprezen. Een vervolg maken op deze zeer succesvolle game lijkt een onmogelijke taak. Toch slaagt Infinity Ward erin om een solide singleplayer af te leveren.

  De spectaculaire locaties wisselen elkaar in rap tempo af en samenwerken met characters als Ghost en Soap is een genot. Daarnaast is ook de gameplay gewoon weer solide. De singleplayer van Modern Warfare 2 is de beruchtste van allemaal. Dit is te wijten aan de zeer controversiële No Russian missie, waarin je op onschuldige burgers schiet.

  3. Call of Duty: World at War

  De Tweede Wereldoorlog is een setting waarin veel shooters zich afspelen. Wat Call of Duty: World at War onderscheidt van de rest zijn de plekken waar je vecht. Het ene deel speelt zich af op een door Japan geannexeerd eiland en het andere deel focust zich op gevechten tussen de Sovjet-Unie en de Nazi's.

  De twee verhaallijnen laten minder bekende slagvelden en gebeurtenissen zien, wat de game interessanter maakt dan de meeste shooters over de Tweede Wereldoorlog. De bestorming van Normandië hebben we nu namelijk wel gezien. Daarnaast introduceert Call of Duty: World at War een van de beste characters uit de serie: Viktor Reznov.

  2. Call of Duty: Black Ops

  De meeste Call of Duty singleplayer ervaringen moeten het hebben van de keiharde actie. In Call of Duty: Black Ops heeft het verhaal de overhand. De game focust zich op spionage en de geheime kanten van de Koude Oorlog. Alles wordt heel sterk aan elkaar verbonden dankzij de verhoorscenes van Alex Mason.

  De singleplayer is mysterieus en heeft veel weg van een thriller film. Dit is met name te danken aan een van de schrijvers (David S. Goyer) die ook aan The Dark Knight trilogie heeft meegeschreven. Tel daar nog eens het geweldige stemwerk van Gary Oldman als Viktor Reznov bij op en je hebt een van de beste Call of Duty singleplayer-ervaringen in handen.

  1. Call of Duty 4: Modern Warfare

  Het kan ook niet anders dat Call of Duty 4: Modern Warfare bovenaan deze lijst staat. De game was het eerste uitstapje naar een hedendaagse setting en was op bijna alle fronten baanbrekend. Het vernieuwde niet alleen Call of Duty, maar alle shooters die erna kwamen.

  Het hoogtepunt in deze Call of Duty singleplayer is zonder twijfel All Ghillied Up. In deze legendarische sluipmissie moet je ongezien van het Oekraïense Pripyat naar het nuclear vervuilde Chernobyl zien te geraken. Het gevaar is overal en de missie geeft je een benauwend gevoel. Geen enkele Call of Duty game heeft dit weten te evenaren.

  De 5 beste Call of Duty singleplayer ervaringen

  Dit was onze lijst met de vijf beste Call of Duty singleplayer ervaringen. Ben je het eens met onze lijst? En welke singleplayer vind jij de beste? Vertel het hieronder in de comments.

  Call of Duty: World at War

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.