Call of Duty Infinite Warfare release - Alles wat we weten

Article
zondag, 09 oktober 2016 om 11:00
xgn google image
De Call of Duty Infiinite Warfare release is nog ongeveer een maand van ons verwijderd. In de afgelopen periode zijn er steeds elementen van de game bekendgemaakt, maar wat weten we nu precies over wat de game zal gaan brengen? Je leest het hier in onze special over de Call of Duty Infinite Warfare release.

Setting

Over de setting van de nieuwste Call of Duty is veel gesproken. In eerste instantie leek de keuze van Activision één die niet bij iedereen in de smaak viel. De keuze om voor een futuristische setting te kiezen was volgens velen een verkeerde keuze wat ook resulteerde in een groot aantal negatieve reacties op bijvoorbeeld de trailer op YouTube.
Desondanks is de afgelopen tijd de mening van vele een beetje verschoven. Activision heeft namelijk in een aantal berichten laten weten dat de futuristische setting niet zo erg aanwezig is als de trailer deed vermoeden. Het grootste deel van de game zal zich nog steeds op aarde afspelen en ook de wapens in de game zullen nog redelijk gaan lijken op moderne wapens.
In een preview die eerder verscheen werd wel duidelijk dat we vrij vroeg in de game al wel de ruimte in zullen gaan. Tijdens een presentatie werd er een video getoond waarin de hoofdrolspeler samen met een andere groep soldaten in een ruimteschip zal zijn. De grijze en kille omgeving van het schip staat dan ook in groot contrast met de eerdere games zoals Black Ops en de steden van Modern Warfare.
Voor de rest van de campagne is er nog niet erg veel duidelijkheid over hoe deze zal gaan verlopen. Het enige wat we voor de rest weten is dat grootste deel van de game op aarde zal gaan afspelen en dat er in sommige missies naar andere plekken in het sterrenstelsel gereisd gaat worden.
Zo zullen er enkele missies zijn waarbij je of op een ruimteschip bent, of op een asteroïde of andere planeet. Natuurlijk zal ook gewichtloosheid hier een rol in gaan spelen.
98863

Multiplayer

Waar ook nog niet heel veel over bekend is gemaakt is de multiplayer modus van de game. De enige echte gameplay die we hebben gezien was stiekem gefilmd tijdens een evenement waarbij de kwaliteit erg slecht is. Verder is er ook nog niet veel bekendgemaakt wat betreft de mappen en modi.
Wat we wel weten is dat de multiplayer weer met een aantal nieuwe functies zal komen. Zo zullen er nieuwe granaten in het spel komen waarbij ze opgedeeld kunnen worden in twee categorieën. De tactical en de lethal granaten. De exacte invulling hiervan is niet bekend, maar het is te verwachten dat het een soort flashbang en incendiary granaten zullen worden.
Over de mappen zelf is dus nog niet zoveel bekend, maar wat al wel duidelijk is geworden is dat er veel meer een open speelstijl zal komen. In voorgaande Call of Duty mappen waren er vaak enkele routes die gevolgd konden worden, maar in Infinite Warfare zullen er veel meer mogelijkheden zijn zoals we dat bijvoorbeeld kennen van Battlefield.
98864

Zombies

Ook de zombie game modus komt terug in Infinite Warfare. Deze modus is in de verschillende edities van Call of Duty vaak teruggekomen en heeft al verschillende tijdsperiodes aangedaan. Ditmaal zal de modus zich afspelen in de jaren 80 van de vorige eeuw.
De modus heet Zombies in Spaceland en het verhaal hierachter is dat vier acteurs naar een pretpark gelokt worden voor een auditie. Deze acteurs moeten daarna vechten tegen de zombie hordes. De acteurs worden gespeeld door Seth Green, Ike Barinholtz, Jay Pharoah en Sasheer Zamata. Daarnaast krijgt David Hasselhoff een gastrol als een DJ.
Natuurlijk worden de acties in de modus ondersteund door typische jaren 80 muziek zoals Relax van Frankie goes to Hollywood. Ook de aankleding van de karakters en de omgeving zal geheel in een jaren 80 stijl zijn gehuld. Over de mappen en de modi van Zombies is nog niks bekend.
98865

Karakters

Op dit moment zijn er in totaal vier karakters bekend. Deze vier karakters zullen niet allemaal speelbaar zijn. Voor zover bekend zal de campagne van Call of Duty Infinite Warfare zich richten op één enkel speelbaar personage genaamd Nick Reyes.
Deze soldaat begint de game als luitenant, maar wordt al snel gepromoveerd tot kapitein. Hij voert het bevel over het slagschip genaamd de Retribution en is dus de hoofdrolspeler in de game.
Het tweede personage wat we al gezien hebben is een robot compagnon van Reyes en andere soldaten. Hij luistert naar de naam Ethan en wordt aangesteld bij het team van Reyes. Over de verdere rol van Ethan in de game is nog weinig bekend.
Nummer drie van de personages die bekend zijn is Staff Sergeant Omar. Een veteraan in het vak en een enorm loyale soldaat. Over hem wordt gezegd dat hij overal kan vechten en dat ook zal doen. hij is de eerste die het gevecht in zal gaan en de laatste die het gevecht zal verlaten.
Het laatste karakter dat tot zover bekend is gemaakt is Lieutenant Nora Salter. Salter is de enige vrouw die we tot nu toe gezien hebben en was de partner van Reyes voordat hij werd gepromoveerd. Salter wordt omschreven als iemand die het lastig vindt om blindelings orders aan te nemen van anderen en dit zal gedurende de campagne ook meerdere malen naar voren komen.
Salter zal waarschijnlijk het niet geheel eens zijn met de promotie van Reyes, maar voor meer duidelijkheid moeten we toch echt wachten op de Call of Duty Infinite Warfare release op 4 november.
98866

Edities

Zoals bijna elke game zullen er verschillende edities komen van Call of Duty Infinite Warfare. De standaard versie zal te koop zijn vanaf 60 euro en zal alleen de game bevatten De Legacy Editie zal verkrijgbaar zijn voor 90 euro en zal de game en de Modern Warfare Remastered versie bevatten.
Daarnaast zijn er nog twee versies beschikbaar. De Digital Deluxe versie bevat de game, de Modern Warfare Remastered versie en een season pass voor alle DLC die zullen verschijnen.
Misschien is het grootste voordeel nog wel dat het een digitale versie is. Je kan dus meteen op middernacht op 4 november al meteen aan de slag. De Digital Deluxe editie zal 110 euro gaan kosten
De allerlaatste editie die je kan aanschadden is de Legacy pro editie. Dit is de ultieme editie van Call of Duty Infinite Warfare en bevat alle extra's van de Digital Deluxe versie plus nog een aantal fysieke extra's. Deze extra's zijn een steelbook case, de soundtrack van de game alsmede nog een aantal ingame extra's. Hier moet je dan wel 120 euro voor neerleggen en deze versie is alleen te koop bij Game Mania.
De Call of Duty Infinite Warfare release vind plaats op 4 november. De game verschijnt voor PC, Xbox One en PlayStation 4.