Call of Duty Black Ops 3 details - Dit weet je nog niet over de game!

Article
vrijdag, 06 november 2015 om 9:00
xgn google image
De release van Call of Duty Black Ops 3 is vandaag een feit! Liefhebbers kunnen weer volledig losgaan in de game die zich dit keer in 2065 afspeelt. Een goed moment voor een aantal sappige Black Ops 3 details!
Call of Duty Black Ops 3 biedt weer een hoop nieuwe mogelijkheden die gamers weer uren spelplezier gaan bezorgen. Ondanks dat je wellicht bent overspoeld met trailers en nieuws rondom de game, zijn er waarschijnlijk nog best wel wat dingen die je nog niet weet over Call of Duty Black Ops 3!
Over de splinternieuwe first-person shooter hadden wij ook nog wel een aantal vragen. Wij spraken met Jason Blundell, director van de Campaign en Zombie modus ! Lees gauw verder voor een aantal leuke Call of Duty Black Ops 3 details.

Een extra jaar ontwikkelen

Een jaar extra werken aan Black Ops 3 heeft grote voordelen opgeleverd voor Treyarch. Zo heeft de ontwikkelaar zich kunnen richten op current-gen technologie en heeft het zich daarnaast volledig op graphics kunnen storten, om dit tot in de puntjes mooi te krijgen.
Door dit extra jaar heeft het bedrijf de mogelijkheid gehad om een volledig nieuw systeem voor de AI te ontwikkelen, evenals de nieuwe mogelijkheden om de game in campaign modus te kunnen opslaan. Ook is de co-op in deze Call of Duty game uitgebreider dan ooit.
81130

Spelers krijgen meer eigen keuze

Spelers worden minder aan de hand genomen in Black Ops 3 dan voorgaande Call of Duty games. Er is geprobeerd om veel minder nadruk te leggen op wat je moet doen. Normaal was het vaak zo dat je veel dingen moest doen (ga dit vliegtuig in, loop hierheen, bijvoorbeeld). In Call of Duty Black Ops 3 is dit een stuk vrijer.
Dat het voor de game belangrijk is dat de speler meer vrije keuze heeft blijkt ook uit de nieuwe feature Cybercore in de game. Je hebt keuze uit verschillende vaardigheden, die je zelf kunt kopen en upgraden. Jij kunt zelf kiezen welke functies jij het belangrijkst vindt. Niet alleen voor jezelf, maar ook in teamverband moet er goed nagedacht worden over welke vaardigheden het meest waardevol zijn.
81131

Alle missies zijn ontgrendeld vanaf het begin

Dat Treyarch hard zijn best heeft gedaan om de speler zoveel mogelijk keuze in het spel te kunnen bieden, blijkt zelfs uit de beschikbaarheid van de missies. Deze zijn vanaf dat je het spel koopt al ontgrendeld.
Voorheen was het gebruikelijk om de missies op chronologische volgorde te spelen, zodat je het verhaal stukje voor stukje doorloopt. Bij Call of Duty Black Ops 3 is het zo dat de speler wederom zelf kan beslissen waar hij begint en waar hij eindigt, zonder enige barrières. Jason Blundell zegt hierover het volgende:
Treyarch stelt dat de het unlocken van missies een beetje het arcade gevoel geeft, maar dat het niet echt van deze tijd is om je met een dergelijke game als Black Ops 3 hieraan vast te blijven houden.
Wel is het zo dat je door het spelen van de game op chronologische volgorde natuurlijk veel beter het verhaal kunt volgen, maar toch kun jij er om welke reden dan ook. Bijvoorbeeld wanneer je een savegame verloren hebt.
81132

Futuristische Black Ops 3 content is niet uit de lucht gegrepen

Call of Duty Black Ops 3 speelt zich af in 2065, dit is een flinke sprong in de toekomst. Nog groter dan de sprong die de Gamereeks nam in met Advanced Warfare, dat zich een aantal jaar voor Black ops 3 afspeelt.
Voor wie denkt dat alle content uit de game uit de science fiction-duim is gezogen: niets is minder waar. Treyarch heeft met futurologen en militaire adviseurs om de tafel gezeten. Op deze manier konden zij een beeld scheppen over wat er op gebied van techiek mogelijk zou kunnen zijn in dit tijdperk.
Vervolgens is het bedrijf in kleine, logische stappen gaan nadenken hoe de technologie met de jaren vooruit zal gaan. Uiteindelijk is dit de basis voor de complete setting in Black Ops 3. De ontwikkelaar zegt hiermee niet de toekomst te willen voorspellen, maar juist bekijken wat reëel zou kunnen zijn voor deze tijdsgeest.
Ondanks dat de Call of Duty serie zich met name met de laatste 2 games ver in de toekomst afspeelt, is het helemaal nog niet duidelijk of de game zich in volgende delen nog verder in de toekomst zal wagen.
Over het verdere verloop van de Call of Duty reeks staat daarom nog niets echt vast. In principe kunnen de games zich in elk tijdperk bevinden, zolang er maar een goede verhaallijn overgebracht kan worden.
81133

Co-op Campaign is een andere ervaring

Voor het eerst is er een Call of Duty game die in zijn geheel gespeeld kan worden in co-op modus. Dit is mogelijk als lokale split screen couch co-op, maar ook online met maar liefst 4 spelers.
Er zitten uiteraard verschillen in de singleplayer campaign, ten opzichte met de multiplayer. Zo wordt om te beginnen de AI dynamisch uitgebalanceerd. Dit wil zeggen dat de AI rekening houdt met het aantal spelers dat meedoet.
Daarnaast zijn er een hoop tactische opties die de game met zich meebrengt. Natuurlijk komen deze het beste tot hun recht wanneer je ze kunt overleggen met medespelers!
81134

Call of Duty Black Ops 3 voor de Playstation 3 en de Xbox 360

Met name voor de Call of Duty spelers die nog een last gen console hebben was er een grote teleurstelling. De campaign modus ontbreekt bij Black Ops 3 voor de PS3 en Xbox 360. Het lijkt misschien een beetje alsof de ontwikkelaar dit als de laagste prioriteit ziet, maar eigenlijk zijn er wat goede redenen om de campaign modus te schrappen voor de last gen.
Deze keuze is gemaakt omdat de game in al zijn volledigheid moet presteren. De last gen consoles zijn niet krachtig genoeg om de campaign modus in zijn geheel te kunnen draaien, zonder essentiële content te moeten schrappen.
Treyarch zag het dan ook totaal niet zitten om de game te gaan downgraden en spelers op de Xbox 360 en de Ps3 teleur te moeten stellen met een slechtere Black Ops 3 ervaring dan op de current gen consoles mogelijk is. Deze keuze wordt hierdoor dan ook vooral als noodzakelijk beschouwd.
81135

Verschillen in karakters bij The Shadows of Evil

De klassieke vibe in de modus uit zich in meer dan het Art Deco achtige, oude gebouwen. Deze typische 40’s vibe wordt overgebracht onder andere met muziek, dialoog, ouderwetse zweeftreinen en rokerige steegjes met Jazzclubs.
The Shadows of Evil Zombie modus is geïnspireerd door film noir, ouderwetse misdaadfilms die zich afspelen in een wat grimmige wereld. Deze modus speelt zich af in in Morg City, waar vier compleet verschillende karakters, in de problemen zitten met een hoop zombies. De karakters, die je wellicht kent uit de trailer van de modus, moeten zich een baan vechten door een horde zombies en andere ondode wezens.
De vier karakters in the Shadows of Evil spelen hetzelfde. Dit betekent niet dat de ervaring hetzelfde is als je met een ander karakter speelt. In de game zullen de dialogen tussen karakters uiteraard anders zijn, maar ook de easter eggs en de locaties zullen van elkaar verschillen.

Populair Nieuws