Bloodborne dlc - Alles over The Old Hunters

Article
maandag, 23 november 2015 om 16:01
xgn google image
De eerste Bloodborne dlc, The Old Hunter komt eraan. Wat zijn de vereisten om deze te spelen? Hoe kom je in dit gebied? In deze special lees je alles over The Old Hunters!
Bloodborne is al even uit en het leek er in het begin op dat er geen downloadbare content aan zou komen. Toch heeft From Software besloten de game uit te breiden met een aantal nieuwe gebieden in Hunters Nightmare. Wat deze content Bloodborne spelers biedt, lees je op de komende pagina's.

Geen speciale vereisten qua level

Bloodborne is en blijft een moeilijke game. Het zou dan ook niet vreemd zijn dat je personage een bepaald level zou moeten hebben, voordat je in de nieuwe content aan de slag kunt. Gelukkig is dat niet zo in The Old Hunters. From Software raadt je aan het gebied pas te betreden wanneer je ongeveer level 65 bent, maar je zou al eerder naar het gebied kunnen gaan.
Of je er dan levend weer uit komt, is de tweede vraag.
82103

Eerst even naar de kerk

Het is wel zo dat je een bepaald punt in de game bereikt moet hebben voordat je het nieuwe gebied kunt betreden. Het ligt namelijk niet helemaal in het begin van de game. Je kunt het nieuwe gebied van The Old Hunters pas in als je Vicar Amelia verslagen hebt in de grote kathedraal.
Zodra je dit gedaan hebt, moet je naar het altaar gaan en dan zal het dagdeel van dag naar nacht veranderen. Als je daarna naar The Hunters Dream gaat verschijnt er een Messenger bij de pop die je een geschenk geeft. Dit geschenk is een Bloodthirsty Hunters Eye.
Met dit geschenk op zak kun je weer naar de kathedraalwijk gaan. Als je daar het open gebied aan de linkerkant verlaat, de trap af loopt en rechts bij de boom stopt, zal de Hunters Nightmare vanzelf starten. Er ligt nu urenlang nieuwe speeltijd op je te wachten. Veel plezier!
82104

Maak kennis met The League

The Old Hunters voegt niet alleen nieuwe gebieden toe, maar ook een nieuwe groep jagers. Deze groep heeft The League en bestaat uit jagers die een eed hebben gezworen en één gezamenlijk doel hebben, namelijk het ondersteunen van andere hunters. De leider is een mysterieus figuur in een agentenuniform. Je kunt je ook bij deze groep aansluiten en zo andere spelers ondersteunen.
Ook kun je dan meedoen aan wereldwijde online klassementen die alleen voor The League beschikbaar zijn. The League is overigens voor iedereen beschikbaar, dus niet exclusief voor spelers met de The Old Hunters uitbreiding. Daarbij kunnen spelers met en zonder de content gewoon met elkaar blijven spelen, alleen dus niet in de nieuwe gebieden.
82105

Nieuwe wapens, outfits, voorwerpen en NPC's

The Old Hunters brengt ook nieuwe wapens en andere voorwerpen naar Bloodborne. Er zijn minstens tien nieuwe wapens aanwezig waaronder The Boom Hammer, The Holy Moonlight Sword en de Churn Cannon. Maar het blijft niet alleen bij wapens, want je krijgt er ook nieuwe outfits bij. Je moet je natuurlijk wel een beetje kleden om een nieuw gebeid te verkennen.
Daarnaast zijn er ook nieuwe NPC's te vinden in de game. Deze zijn verspreid over zowel het oude gedeelte van Yharnam als in het nieuwe gedeelte Hunters Nightmare. Met de nieuwe jagersbel kunnen spelers ook nog een co-op NPC oproepen als een gebied te moeilijk is. Deze elementen zijn exclusief voor de spelers met de content, maar andere spelers kunnen de nieuwe wapens en dergelijke wel zien.
82106

Nieuwe vijanden en bazen

Natuurlijk hoort bij deze content ook een (on)gezonde portie nieuwe tegenstand. Het is niet voor niets dat From Software aanbeveelt om pas vanaf level 65 de nieuwe content te gaan spelen. Daar zijn namelijk talloze nieuwe vijanden te vinden, met op de koop toe vier nieuwe bazen om te verslaan.
Deze bazen zullen ongetwijfeld weer behoorlijk uitdagend zijn en je, elk op zijn eigen manier, het bloed onder de nagels vandaan halen! The Old Hunters komt op 24 november uit. Ook komt er nog een Game of The Year editie van Bloodborne uit, waar deze content bij zal zitten. Als je de game nog niet hebt is dit dus je kans, want zoals in onze review te lezen is, is het echt een toffe titel.