Bloodborne dagboek dag 2 - Weerwolven en medehunters

Article
donderdag, 26 maart 2015 om 12:10
xgn google image
Tijdens ons avontuur in Bloodborne kwamen we een dagboek tegen dat de avonturen van monsterjager Kwibus in kaart brengt. Volg ons vijf dagen lang terwijl we te weten komen wat deze onverschrokken jager meemaakte tijdens zijn avonturen in Yarnham met dit Bloodborne dagboek.
Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, is mijn eerste ontmoeting met the Cleric Beast geen pretje geweest. De doorzetter wint echter, want na een paar pogingen kreeg ik dit afzichtelijke monster eindelijk neer. Wat blijkt: dichtbij blijven en op het juiste moment een wolk vol hagel in zijn gezicht schieten is een prima strategie om dit soort monsters te verslaan.
Bloodborne Dagboek

Hot Chick to the rescue!

Na deze slopende strijd kwam ik een klein belletje tegen, met een magische blauwe gloed eromheen. Ik moet toegeven, het geluid dat dit dingetje voortbracht was een stuk harder dan ik had verwacht, sterker nog, voor ik het wist kwam ik een andere Hunter tegen die op het geluid van dit muziekinstrument afkwam.
De Hunter in kwestie, met de pakkende naam Hot Chick, zwaaide vriendelijk en gaf aan me graag te willen helpen op mijn reis om ieder bloeddorstig wezen in deze wereld te vernietigen. Dat komt overigens goed uit, want de begraafplaats waar ik langs moet, wordt bewaakt door een van de meest krankzinnige mensen die ik tot nu toe gezien heb.
Met Hot Chick aan mijn zijde heb ik er echter wel vertrouwen in. De vijanden die onderweg in de weg stonden vormden immers geen probleem, en zelfs de trollen die je met bakstenen bestormen zijn na wat oefening gemakkelijk te pareren met een welgemikt schot van mijn pistool.
Bloodborne Dagboek

Onnatuurlijke transformatie

De bewaker van de begraafplaats is echter andere koek: hij beweegt zich namelijk precies zoals ons. Met zijn bijl en shotgun springt hij als een bezetene tussen de grafstenen door, en voor je het weet staat hij achter je om flink wat schade aan te richten.
Terwijl Hot Chick al haar energie in het ontwijken steekt, is het aan mij om met mijn uitgeklapte bijl in mijn handen te werk te gaan. Dit gaat verrassend goed, maar net op het moment dat ik denk de genadeklap uit te delen, verdooft hij ons met een oorverdovende schreeuw.
We vliegen een paar meter achteruit, terwijl het lichaam van de grafbewaker zich in tal van onnatuurlijke vormen wringt. Niet veel later staat er een weerwolf voor onze neus, die twee koppen groter is dan de man die we net bevochten.
Bloodborne Dagboek

Vlammende wolf

In zijn nieuwe vorm lijkt ook zijn motivatie te zijn toegenomen om ons kapot te maken, want de snelheid waarmee hij de hulpeloze Hot Chick naar een andere dimensie beukt is op zijn zachtst gezegd verontrustend te noemen.
Voordat ze met een doffe dreun naar haar eigen wereld terugkeert, zet ze de wolf nog wel in de hens met een molotovcocktail, wat mij de kans geeft om met een draaiende slag van mijn bijl een einde te maken aan deze strijd die voor mijn gevoel al uren duurt.
Vergeleken met deze gast was de Cleric Beast die me eerst nog zoveel moeite kostte een eitje, en ik ben dan ook redelijk nerveus wat me verder nog staat te wachten. Met de blood echo's die ik verzameld heb tijdens mijn tocht door deze vervloekte stad kan ik in ieder geval wat sterker worden, en vul ik mijn voorraad met bloedbuisjes aan voordat ik verder ga.
Bloodborne Dagboek

Bloodborne dagboek: de rode hunter

Net nadat ik besluit om mijn avontuur morgen voort te zetten, doemt er een Hunter voor me op , omgeven door een rode gloed, die een stuk minder goede bedoelingen lijkt te hebben dan de compagnon die ik vond na het rinkelen van dat belletje.
De Bloodborne recensie komt er zo snel mogelijk aan. Geniet alvast van de eerste tien minuten gameplay.