Blizzcon 2015 verwachtingen - een hoop nieuwigheden

  Het jaarlijkse evenement waar hordes Blizzard fans op afkomen is Blizzcon. Dit evenement dat geheel gewijd is aan Blizzard games vindt dit jaar plaats op 6 en 7 november in Anaheim. Wat kunnen we dit jaar verwachten op Blizzcon? Lees het hier in onze Blizzcon 2015 verwachtingen.

  Blizzcon staat er om bekend enorm te zijn qua omvang, hordes fans aan te trekken, over the top entertainment te verzorgen en het laatste nieuws over de opkomende en reeds bestaande Blizzard games te brengen. Omdat Blizzard normaal gesproken voorzichtig is met het uitdragen van nieuws, maakt dit Blizzcon extra bijzonder omdat er op dit evenement juist veel informatie wordt vrijgegeven. Naar verwachting wordt er veel informatie gegeven over de opkomende uitbreidingen en games waar Blizzard op dit moment aan werkt. Te denken valt hierbij aan World of Warcraft Legion en Overwatch.

  Behalve informatie wordt er ook tijd vrijgemaakt voor de wereldkampioenschappen van de diverse Blizzard games die competitief worden gespeeld op Blizzcon. De beste spelers van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op in epische gevechten naar de top en de wereldtitel. Vaderlands trots ThijsNL, die Europees kampioen Hearthstone is geworden, hoopt op Blizzcon 2015 de wereldtitel te bemachtigen voor Hearthstone.

  eSports finales – StarCraft, WoW, Hearthstone en HotS

  De finales beloven een heuse strijd te worden voor alle spelers van de vier Blizzard games. eSports is een steeds groter groeiend fenomeen in het Westen. Games als LoL, HotS, DOTA 2 en nog vele andere games trekken steeds meer kijkers en het is voor de allerbeste spelers een tijdelijke carrièreoptie. In Korea is eSports echter al jaren gigantisch en StarCraft Broodwar was daar jaren dé game om te volgen.

  StarCraft II, World of Warcraft arena, Hearthstone en Heroes of the Storm zijn allemaal games die gespeeld worden op Blizzcon 2015. De eSports kant van deze games krijgt dan ook de nodige aandacht dit jaar op Blizzcon. In verhouding tot andere, grotere eSports games als LoL en DOTA 2 zijn de Blizzard games echter wat kleiner van schaal. Het aantal deelnemers is minder en de prijzenpot is ook aanzienlijk kleiner.

  Desalniettemin belooft de race naar de top spannend te worden voor alle vier de games. Misschien kan ThijsNL de wereldtitel pakken voor Hearthstone of wint Europa weer de WoW arena finales. Er kan van alles gebeuren en voor de liefhebbers is er genoeg om naar uit te kijken op Blizzcon 2015 op eSports gebied.

  Creativiteitswedstrijden

  Ook voor de creatieve mensen onder ons is er meer dan genoeg om naar uit te kijken op Blizzcon. Zo zijn er een paar wedstrijden voor diverse categorieën. Op het gebied van filmpjes, artwork, acteren en cosplay worden op Blizzcon 2015 wedstrijden gehouden waar je nog geld mee kan verdienen ook. Vooral de cosplay wedstrijd is ieder jaar weer fantastisch omdat veel mensen echt alles uit de kast halen om de beste cosplay te maken.

  Zo werd de cosplaywedstrijd vorig jaar gewonnen door Brandi Wilson die zich verkleedde als Grand Empress Shek’zeer uit WoW. De cosplayers die op de tweede en derde plaats kwamen zagen er ook te gek uit. De competitie op het gebied van cosplay is immens op Blizzcon en het belooft ook dit jaar weer fantastisch te worden.

  Tijdens de andere wedstrijden wordt meestal ook prachtige artwork en dergelijke getoond. Sommige deelnemers ambiëren een baan bij Blizzard en deze wedstrijden zijn de perfecte gelegenheid om te laten zien hoe creatief je bent aan Blizzard.

  Spelen van opkomende Blizzard games en nieuws

  De belangrijkste reden dat Blizzcon elk jaar wordt gehouden is zodat veel mensen aan de slag kunnen met nieuwe uitbreidingen of beta’s van opkomende games en hier zoveel mogelijk nieuws over krijgen. Verwacht daarom nieuws over alle games van Blizzard: een nieuwe uitbreiding voor Diablo III, extra content voor Hearthstone, een betadatum voor Overwatch en misschien nieuws over hoe de toekomst van StarCraft er uit komt te zien.

  Naar verwachting kunnen bezoekers zelf aan de slag met World of Warcraft Legion dit jaar en misschien ook wel met Overwatch, de allernieuwste game van Blizzard. Vooral de nieuwe Legion uitbreiding van World of Warcraft waarschijnlijk veel aandacht van Blizzard. De vraag is hoe Blizzard de nieuwe uitbreiding weer tot een succes gaat brengen zodat zoveel mogelijk mensen de game weer gaan oppakken of blijven spelen.

  World of Warcraft Legion – kan Blizzard weer zieltjes winnen?

  World of Warcraft is al ruim 10 jaar een van de bekendste games ooit. De gigantische wereld die al jaren wordt voorzien van nieuwe content is nog steeds een succes te noemen. Op het hoogtepunt in 2010 had WoW maar liefst 12 miljoen actieve spelers. Tegenwoordig spelen nog ‘slechts’ 5 miljoen mensen wereldwijd actief deze MMO.

  Met de vorige uitbreiding Warlords of Draenor van WoW wist Blizzard weer zieltjes te winnen en speelden 10 miljoen mensen de nieuwe uitbreiding. Inmiddels is het aantal WoW spelers dus gehalveerd. Blizzard moet met Legion dus wederom proberen zoveel mogelijk nieuwe- en oud-spelers terug te brengen naar de wereld van WoW. Op gamescom werd al een voorproefje gegeven over wat er te verwachten valt in de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft.

  Vermoedelijk wordt er op Blizzcon 2015 meer informatie over deze uitbreiding. Omdat World of Warcraft nog steeds een van de grootste successen van Blizzard is kun je ervan uitgaan dat Blizzard alles uit de kast gaat halen om huidige en voormalige spelers weer aan te zetten tot het spelen van de MMORPG.

  Blizzcon 2015 vindt op 6 en 7 november plaats in Anaheim. Hoewel kaarten voor de beurs zelf niet meer te koop zijn, kun je wel voor 29,99 euro een digitaal kaartje kopen zodat je alle presentaties en belangrijke gebeurtenissen kunt volgen via een livestream. Bovendien krijg je net als alle voorgaande jaren exclusieve in-game goodies als extraatje.

  Mocht je nog twijfelen of een digitaal kaartje de aanschaf waard is, kun je de openingsceremonie van Blizzcon gratis live bekijken via Xbox Live en daarna beslissen of je een ticket koopt.

  Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

  Verkijgbaar vanaf 19 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.