Call of Duty Black Ops 4 - wat weten we al?

  Call of Duty Black Ops 4 komt natuurlijk pas morgen uit, maar er zijn gelukkig al wat dingen die we weten van de game. Hier kan je blij mee zijn, want doordat wij deze dingen weten kunnen ze ook met jou delen!

  Blackout

  De Black Ops wereld komt tot leven in een universum met gigantische battle royale ervaringen. Dat klopt, Call of Duty komt met een battle royale modus. Bij battle royale denk je waarschijnlijk meteen aan de game Fortnite Battle Royale, maar doe dat maar niet. In Blackout kun je tot wel honderd mensen solo spelen, maar je kunt je ook verdelen in kleine groepen van vier of groepen van twee.

  In Blackout zal Call of Duty terugkomen met de grootste kaart die ze de serie tot dusver heeft gehad. Je kan dus in je eentje, of dus met achttien anderen, een geheel nieuwe omgeving ontdekken. Je kunt ook in deze Blackout modus voertuigen gebruiken voor op het land, in de zee en in de lucht. Dat is wat handige informatie om te weten over Black Ops 4, want dan kun je je alvast voor gaan bereiden!

  Zombiemodus

  Zombiemodus kan je misschien wel herkennen van de voorgangers van Black Ops 4, maar wat weten we van deze zombiemodus?

  Scarlett Rhodes is op zoek naar haar vader die plotseling was verdwenen. met drie bondgenoten gaat ze op zoek, maar tegelijkertijd moeten ze grote golven aan zombies afslachten. Hiervoor kun je verschillende wapens gebruiken (die je ook door de rest van de game kunt gebruiken) zoals de Scepter of Ra, de Viper and Dragon of de Chakram of Vengeance.

  Elk wapen heeft andere kenmerken en als je een wapen kiest wat bij je speelstijl past, dan kun je ervoor zorgen dat geen enkele zombie langs je zal komen. Tenminste als je het juiste wapen kiest, maak de verkeerde keuze en je hebt kans dat je zombievoer wordt (en dat willen we natuurlijk niet).

  Multiplayer

  Van wat we weten krijgt Black Ops 4 ontzettend veel multiplayer mogelijkheden! Er zullen in totaal tien nieuwe maps komen en vijf maps die we al kennen zullen remakes krijgen in de nieuwe Call of Duty. Van alle maps kun je vanaf de release van de game al genieten, behalve Nuketown. Die wordt gelanceerd in november.

  Verder kun je dus genieten met je vrienden van een battle royale modus zoals we eerder al schreven. Er zullen ook verschillende aanpassingen zijn in de multiplayer. Dit is namelijk zodat je tactischer zult gaan spelen en beter teamwork moet gaan verrichten dan in de afgelopen games.

  Denk bij aanpassingen bijvoorbeeld aan automatic health generation. Dit is weggehaald in de nieuwe game en zal in plaats hiervan een manual healing systeem zijn.

  Geen singleplayer campaign

  We weten inderdaad dat Call of Duty Black Ops 4 geen single-player campaign zal hebben. Er waren al veel geruchten hierover, maar uiteindelijk werd het toch duidelijk dat de ontwikkelaar Treyarch dit weg ging laten. In een eerder artikel hadden wij ook al laten weten dat deze single-player campaign zou gaan ontbreken.

  Treyarch wil zich graag focussen op de multiplayer modus. Dit komt doordat meer spelers zich focussen op de multiplayer in plaats van de singleplayer. Er zullen wel Solo Missions te spelen zijn in de nieuwe Call of Duty. Deze Solo Missions zullen een verhalend element bevatten over de karakters uit de multiplayer modus.

  Wapens

  Er zijn al veel wapens die in de vorige games te gebruiken waren, maar veel van die wapens zijn verbeterd in de nieuwe Call of Duty Black Ops 4. Ook heb je in de game een Create-A-Class systeem waar je je gear aan kan passen aan je speelstijl en je personage. Dit gaat ervoor zorgen dat het moeilijk wordt om te kiezen, maar als je het juiste kiest ben je wel intens gelukkig. Het is goed om te weten wat voor wapen je kunt gebruiken in Black Ops 4.

  Het is een beetje als het juiste wapen hebben bij de zombiemodus, alleen hier worden je hersenen niet uit je schedel gegeten als chocolade mousse uit een verpakking. Verder zul je gewoon veel oude vertrouwde wapens terug zien in de nieuwe Call of Duty. Dat is niet erg, want als je weet hoe je ermee om moet gaan is het prima.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.