Bish Bash Bots gameplay is veelbelovend voor een avondje co-op

Article
zaterdag, 26 augustus 2023 om 12:00
bish bash botsf1692976783
Co-op games heb je in vele soorten en maten. Los je samen puzzels op, of ga je grote eindbazen te lijf? Chaos is natuurlijk ook een populaire optie en als dat je voorkeur heeft, kon Bish Bash Bots nog wel eens vaste prik worden op je co-op avonden.
Veel co-op games zijn aan de basis niet heel complex. In Moving Out en het recent verschenen vervolg moet je bijvoorbeeld spullen verplaatsen. Dat klinkt niet bijzonder interessant, maar de hoeveelheid brokken die je maakt in die game zorgt voor veel hilariteit.
Ook Bish Bash Bots is eigenlijk qua concept niet heel ingewikkeld. De ontwikkelaars omschrijven het als Overcooked! met tower defense elementen. Je doel is om enorme golven vijandige robots op afstand te houden door afweergeschut te plaatsen en door ze zelf in elkaar te meppen.
bish bash botsf1692977065

Bescherm de EMP

Die robots die je op afstand probeert te houden hebben het gemunt op jouw EMP. Dat is een wapen dat alle robots in één keer uitschakelt, zoals elke actiefilm van het begin van deze eeuw ons heeft geleerd. Wanneer de EMP is opgeladen kun je het level beëindigen, maar voor die tijd moet je voorkomen dat de robots hem slopen.
De bovenstaande combinatie van meppen en geschut bouwen werkt in eerste instantie. Maar het duurt bijvoorbeeld niet lang voordat er robots verschijnen die niet geraakt kunnen worden door sommige kanonnen, andere robots beschermen, of, wat later in de game, jou een schok geven als je ze een klap verkoopt. Uiteindelijk kan het enigszins hectisch worden om alles bij te houden.
Gelukkig is er van alles dat je kunt doen om de boel onder controle te houden. Met het schroot dat verslagen robots achterlaten kun je meer geschut bouwen en je kunt een gadget gebruiken, zoals een schild dat de robots om jouw personage heen wegduwt. Verder heeft elke speler één unieke vaardigheid, zo speelden wij als een personage dat het hele team tijdelijk de kracht kon geven om kanonnen sneller te upgraden.

Meer robots, meer problemen

Uiteindelijk komen er natuurlijk meer en meer robots en bovendien zijn ze ook niet meer je enige probleem. Op latere maps kan het bijvoorbeeld zijn dat de kanonnen die je hebt gebouwd gekoeld moeten worden tegen de hitte. Naarmate dat soort problemen zich opstapelen kun je natuurlijk in je eentje blijven spelen, maar wordt toch handig om de taken te verdelen onder meerdere spelers.
Maar ja, dan is de chaos nooit ver weg. Je kent het wel: iemand zou de kanonnen koelen, maar er raken er toch twee oververhit. Is dat de schuld van degene die ze met water had moeten besproeien, of had de rest van het gezelschap moeten zien dat het een klus voor twee personen was en moeten bijspringen?
Dat soort vragen zullen later dit jaar waarschijnlijk veelvuldig gesteld en/of geschreeuwd worden. Want wie kan genieten van titels als de eerder genoemde Moving Out en Overcooked, doet er goed aan om Bish Bash Bots in de gaten te houden. Er is al een demo te spelen!