Bethesda op E3 2018 - Games, Geruchten en Verrassingen

  Bethesda op E3 2018 zal in ieder geval gaan om games. De ontwikkelaar kennen we natuurlijk van games als Skyrim en Fallout, maar wat voor groots staat er nu op[ de planning? We hebben alles voor je op een rijtje gezet.

  Bethesda

  Bethesda heeft dit jaar wederom alvast een paar games uit de doeken gedaan voor E3 2018. Dat betekent dat Bethesda op E3 2018 voor een aantal games grote plannen heeft en veel wil gaan uitleggen. De aanwezige titels die we tot nu toe weten, kun je hieronder vinden.

  Bethesda op E3 2018 - De aanwezigen

  Er zijn maar twee games waarvan al bekend is dat deze naar E3 komen. Op basis hiervan kunnen we in ieder geval uitkijken naar een paar grote titels. Bethesda op E3 2018 zal in ieder geval draaien om deze titels.

  Fallout 76

  Officieel is er nog niet zo heel veel bekend over Fallout 76, behalve dan dat de game vorige week werd aangekondigd met een korte teaser trailer. Deze liet ons weten dat we meer informatie kunnen verwachten tijdens E3 2018. Voor het zover is, lijken er alleen wel al wat details gelekt te zijn.

  Er zijn namelijk Fallout 76 details onthuld dankzij insiders die de game alvast flink uit de doeken hebben gedaan. Zo lijkt de game geen traditionele Fallout te worden, maar meer een online survival RPG a la DayZ en Rust. Dit maakt het een compleet nieuw soort game voor de Fallout-serie, maar de game gaat nog wel gewoon een verhaal en missies bevatten.

  Rage 2

  In mei leggen alle vogels een ei, maar Bethesda kondigde deze maand een vervolg op Rage aan. Met een korte teaser, gevolgd door een gameplay trailer werd het bestaan van de game onthuld. Het oogt een game te worden die veel meer op het chaotische en bizarre gericht is en doet dan ook een beetje denken aan Borderlands zonder de cell-shaded artstijl.

  Ook van Rage 2 kunnen we meer details verwachten tijdens E3 2018, maar voor nu zijn er wel al een paar dingen bekend. De gameplay zal voortborduren op die uit het eerste deel, waarbij je een flink arsenaal aan wapens kunt gebruiken. Deze kun je ook upgraden, dus RPG elementen zijn zeker terug te vinden.

  Geruchten

  Er zijn natuurlijk ook games waar we echt nog heel weinig over weten en die nog niet eens een vast releasejaar hebben. De kans is dan ook minder groot dat we ze gaan zien tijdens de E3. De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat we ze zien, maar de vraag is dan op welke manier.

  Starfield

  Natuurlijk hopen we allemaal dat Bethesda dit jaar eindelijk haar nieuwe IP uit de doeken doet. De naam die Bethesda al meerdere malen geregistreerd heeft voor een nieuw project is Starfield. Er wordt gespeculeerd dat het dan ook om een open wereld RPG gaat die zich in de ruimte afspeeld.

  Vorig jaar werd ook al verwacht dat de game aangekondigt zou worden, maar dat bleef toen uit. Daarom lijkt dit jaar het ideale moment om de game aan te kondigen, want de game schijnt ook al flink wat jaren in ontwikkeling te zijn. Toch is er een kans dat het niet gebeurd, want het is misschien een beetje uitbundig om zowel Fallout als een nieuwe IP naar E3 2018 te brengen.

  Doom 2

  Een vervolg aankondigen op Doom lijkt geen domme zet te zijn. Het eerste deel was een grandioos succes en is onder gamers geliefd. Twee jaar later met een vervolg aankomen zou opnieuw voor een flinke indruk kunnen zorgen.

  Nu Doom op elke console inclusief de Nintendo Switch te vinden is, lijken er geen stappen meer gemaakt te kunnen worden met Doom. De game is zelfs in VR te spelen en nu is het hoog tijd voor een vervolg. Daarnaast heeft Pete Hines, directeur van Bethesda gehint naar een nieuw deel tijdens een interview, maar in hoeverre we dat als bevestiging moeten nemen valt te betwijfelen.

  The Evil Within 2 DLC

  Het tweede deel van The Evil Within 2 is inmiddels alweer flink wat maanden oud, maar er zijn nog geen plannen aangekondigd voor DLC. Dit is vreemd, want het eerste deel kreeg drie DLC-uitbreidingen. Twee hiervan waren aan het verhaal gerelateerd, terwijl één een challenge pack was.

  De verwachting is dan ook dat de aankondiging komt van Bethesda op E3 2018. Het zou wel erg vreemd zijn als er niets komt en dat zou je direct aan het denken zetten voor een derde deel. Maar aangezien de meeste ontwikkelaars tegenwoordig een lang leven aan games willen geven, verwachten wij toch eerder DLC.

  Een verrassing?

  Er gaan nog geen grote geruchten over wat er misschien van Bethesda te verwachten valt, maar als we het over verrassingen hebben is er maar één die we kunnen noemen. Natuurlijk gaat het over de onderstaande game.

  The Elder Scrolls VI

  De kans op deze aankondiging is natuurlijk extreem klein en daarom zou het een fantastische verrassing zijn. Het zou Bethesda ook bijna automatisch kronen tot winnaar van E3, want een Fallout en Elder Scrolls game in dezelfde presentatie zou voor veel fans helemaal het einde zijn.

  Toch ziet het er niet naar uit dat deze aankondiging gaat komen, want Hines heeft eerder al laten weten dat de game er ooit zal komen. Voordat dit zover is, staan eerst nog wel een aantal andere grote releases op de planning. Ook ligt geheimhouding rond de game erg hoog, want zelfs de zoon van Todd Howard, regisseur van The Elder Scrolls V: Skyrim weet niets van de game.

  RAGE 2

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.