De top 10 beste Xbox One games van 2020

  2020 is een rumoerig jaar geweest voor veel industrieën en ook ontwikkelaars hebben er veel last van gehad. Gelukkig hebben verschillende studio’s dit jaar weer een aantal pareltjes op de markt gebracht. Dit zijn de top 10 beste Xbox One games van 2020!

  10. Resident Evil 3

  De remake van Resident Evil 2 was in 2019 een groot succes en was voor velen zelfs de beste game van het jaar. Capcom wist namelijk de sterke punten van de oude game te behouden, maar het ondertussen in een nieuw jasje te steken en nieuwe elementen toe te voegen voor een zeer sterk geheel.

  Een ‘vervolg’ kon dan ook niet uitblijven en dit jaar kwam dan ook de remake van Resident Evil 3 uit. Even sterk als de voorganger is de game niet, maar dat betekent zeker niet dat het een slechte game is - anders krijg de titel natuurlijk geen plekje op onze lijst.

  Resident Evil 3 speelt zich af in het bekende Raccoon City en spelers krijgen deze keer de controle over Jill Valentine en huurling Carlos Oliveira. De gameplay met eerstgenoemde is meer gericht op horror en overleven, terwijl je met Carlos wat meer als een actieheld zal voelen. Uiteraard zit ook de beruchte aartsvijand Nemesis weer in de game, die je het leven extra zuur zal maken. Zorg er dan ook voor dat je Resident Evil 3 speelt met een lampje aan, want de game is op meerdere momenten flink angstaanjagend.

  9. F1 2020

  Niet alleen de game-industrie is beïnvloed door het coronavirus, ook veel sporten. Het leek er daardoor een lange tijd op dat de Formule 1 niet van start kon gaan in 2020. Een paar races moesten inderdaad verstek laten gaan, maar de motorsport wist wonder boven wonder toch nog een heel seizoen te racen.

  Als dat niet was gelukt, dan was er alleen altijd nog F1 2020. De jaarlijkse games van Codemasters leveren niet alleen de bijgewerkte teams, maar bieden in vergelijking met andere jaarlijkse sportgames opvallend veel veranderingen. Zo heeft F1 2020 de meest uitgebreide carrière-modus tot nu toe, is het makkelijker voor nieuwe spelers om in te stappen, kan je op de bank weer in de split-screen spelen en kan je natuurlijk op het vernieuwde Zandvoort racen! De customisatie valt helaas een beetje tegen, maar wij hebben hoge verwachtingen voor F1 2022. Alleen hopen dat nieuwe eigenaar EA niet teveel invloed probeert uit te oefenen...

  8. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age

  Vorig jaar was Dragon Quest XI al één van de beste games van het jaar, maar dat trucje herhaalt Square Enix dit jaar opnieuw. De Japanse uitgever heeft de game namelijk een Definitive Edition van de game uitgebracht op de Xbox One, PS4 en PC, die eerder al was uitgekomen op de Nintendo Switch.

  Liefhebbers van het origineel weten dus precies wat ze kunnen verwachten. Dragon Quest XI S kent nog steeds het ijzersterke verhaal en de klassieke turn-based combat, maar daar bovenop heeft de game een andere artstyle gekregen, is de muziek verbeterd en kunnen spelers aan de slag met nieuwe quests. Ben je fan van JRPG’s, dan mag deze game niet in de collectie ontbreken!

  7. Call of Duty Warzone

  Eén van de meest populaire genres is tegenwoordig Battle Royale, waar spelers het tegen elkaar uitvechten in een groot level en waar uiteindelijk maar één iemand als winnaar overeind blijft staan. De Call of Duty franchise had het al geprobeerd met Call of Duty Black Ops 4, maar dat was geen groot succes. Dat laatste kan zeker niet gezegd worden over Call of Duty Warzone.

  De online game is namelijk één van de meest populaire games van 2020 en met een reden. De game was initieel gebaseerd op de sterke gunplay van Call of Duty Modern Warfare en is sindsdien bijgewerkt met veel content. Zo is met de recente Season One update de overstap gemaakt naar Black Ops Cold War, inclusief een gloednieuwe map en wapens. Warzone heeft het dan ook zeker in zich om even groot te worden als Fortnite en dat zegt genoeg.

  6. Immortals: Fenyx Rising

  Ubisoft heeft het druk gehad dit najaar. De Franse uitgever kwam niet alleen met Assassin’s Creed Valhalla en Watch Dogs Legion, maar als afsluiter ook nog eens met Immortals: Fenyx Rising. Dat de titel sowieso dit jaar uitkwam was al een verrassing, maar Immortals weet ook nog eens te verrassen met de gameplay.

  In de game nemen spelers de controle over Fenyx, een jonge Griek die na een schipbreuk terechtkomt op de Golden Isle - het hiernamaals. Er is alleen één probleem, want de Typhon is ontsnapt uit de gevangenis Tartarus en heeft alle goden van hun krachten beroofd. Het is vervolgens aan Fenyx om de goden te helpen en Typhon te verslaan, voordat heel Griekenland ten onder gaat.

  Qua gameplay maakt Immortals: Fenyx Rising gebruik van een mix van Assassin’s Creed en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Heel origineel is het dus niet, maar dat maakt de zeker niet minder leuk! Samen met de luchtige humor maakt het van Immortals: Fenyx Rising een frisse wind in het genre.

  5. DOOM Eternal

  Met de reboot in 2016 heeft DOOM zich in één keer weer in de markt gezet als dé naam als het aankomt op snoeiharde, FPS actie. Geen uitgebreide verhalen en dialogen, geen talloze vaardigheden om vrij te spelen, maar gewoon de Doom Slayer, jouw wapenarsenaal en een enorme hoeveelheid demonen.

  Voor DOOM Eternal heeft ontwikkelaar id Software dan ook niet geprobeerd om het wiel opnieuw uit te vinden, maar heeft de studio gebouwd op de ijzersterke basis die er al lag. Dat betekent dat het vervolg groter, bruter en beter is geworden. En dat geldt ook voor de demonen, die nu torenhoog zijn en waar je langzaam maar zeker stukken vanaf kan schieten. Gelukkig heeft de Doom Slayer ook niet speeltjes gekregen om het speelveld gelijk te maken, zoals de grappling hook op de Super Shotgun. Zo zet je een succesvolle sequel in elkaar!

  4. Call of the Sea

  In 2020 zijn er niet veel exclusieve games uitgekomen voor de Xbox One, maar de titels die wel zijn verschijnen zijn uiterst charmant. Zo zag dit jaar Call of the Sea het daglicht, een adventure game van Out of the Blue.

  Call of the Sea is bijna een zeldzaamheid in het gamelandschap anno 2020. De game laat je namelijk op avontuur gaan, maar kent geen enkele vorm van combat. In plaats daarvan stap je in de schoenen van Norah (ingesproken door Cissy Jones) om op zoek te gaan naar haar vermiste man Harry (Yuri Lowenthal) op een eiland in de Pacifische Oceaan. Dat er geen gevechten in de game zitten, betekent alleen niet dat Call of the Sea niet uitdagend is. Tijdens het avontuur zal je namelijk veel puzzels moeten oplossen om verder te komen op het prachtige eiland. Als beloning krijg je een emotioneel verhaal voor je kiezen, waardoor je alleen nog maar verder wil komen. Zorg ervoor dat je dit verborgen pareltje niet mist.

  3. Yakuza: Like A Dragon

  De Yakuza serie heeft elke game een ander verhaal en nieuwe features, maar twee dingen waren altijd hetzelfde: je speelt met protagonist Kazuma Kiryu en in de basis is het een realtime fighting game. Door die twee elementen kunnen we alleen een streep halen met Yakuza: Like A Dragon.

  SEGA heeft er namelijk voor gekozen om een frisse wind te blazen door de serie. In Like A Dragon speel je daarom met Ichiban Kasuga. Na achttien jaar in de gevangenis te hebben gezeten, wordt hij ook nog eens verraden door zijn voormalige baas. Ichiban besluit daarop om erachter te komen waarom hij in zijn rug is gestoken en natuurlijk om wraak te nemen.

  Dat laatste doe je in Yakuza: Like A Dragon ook met een ander gevechtssysteem dan normaal. Van realtime gevechten is de nieuwe game in de franchise overgestapt op turn-based systeem en een team van vier karakters. Wel kan je tijdens gevechten objecten in de omgeving gebruiken, zoals een fiets om een vijand mee om zijn oren te slaan. Het zal even wennen zijn voor de doorgewinterde Yakuza fans, maar Like A Dragon weet ondanks twee grote veranderingen te overtuigen.

  2. Assassin’s Creed Valhalla

  De laatste paar jaar heeft Ubisoft gekozen voor een andere strategie wat betreft Assassin’s Creed. Niet langer wordt er dwangmatig elk jaar een nieuwe titel uitgebracht in de franchise, maar wordt er meer aandacht besteedt aan elk deel. En dat is goed te merken aan de kwaliteit.

  Dat is in 2020 ook het geval met Assassin’s Creed Valhalla. Deze keer nemen spelers de tijdreismachine naar de 9de eeuw na Christus en stappen ze in de stevige laarzen van Eivor - een Noorse viking. Het is aan jou om een stukje van Engeland om te toveren in jouw eigen koninkrijk en daarbij kan je alle hulp gebruiken.

  In Valhalla ben je dus niet alleen bezig met de klassieke strijd tussen Assassins en Templars, maar ook om bondgenoten te vinden en te overtuigen van jouw zaak. Op die manier kom je langs alle verschillende koninkrijken die Engeland in die tijd rijk was en maak je kennis met bekende figuren uit de historie, zoals de zonen van Ragnar Lothbrok en Alfred the Great. Tel daar ook nog eens bij op dat de combat flink is verbeterd, de uitdaging omhoog is gegaan en dat de game er werkelijk prachtig uitziet en je hebt een topgame op handen die niet mag missen op deze lijst.

  1. Ori and the Will of the Wisps

  Waar je vroeger om de oren geslagen werd met platformers, is het genre tegenwoordig bijna een niche geworden. Helemaal op de Xbox consoles. Gelukkig is het genre niet helemaal uitgestorven en sommige games bewijzen waarom het allesbehalve een verouderd gametype is. Eén van die titels is ongetwijfeld Ori and the Will of the Wisps.

  De originele Ori was een groot succes en het duurde dan ook niet lang voordat de beslissing werd genomen om een sequel te maken. Na vijf jaar wachten was het dit jaar eindelijk zo ver met Will of the Wisps. Ontwikkelaar Moon Studios is daarbij gebleven bij de sterke basis en de prachtige artstyle, maar heeft ondertussen een 3D models gebruikt en heeft een compleet combat systeem aan de game toegevoegd. Samen met het sterke verhaal is Ori and the Will of the Wisps dan ook een meesterwerk geworden, dan terecht de nummer één plaats op deze lijst heeft verdiend!

  Het beste van 2020 voor jou op een rij!

  Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

  Resident Evil 3

  Verkijgbaar vanaf 3 april 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.