Beste Xbox exclusives - Wat staat ons in de toekomst te wachten?

Article
dinsdag, 10 januari 2017 om 13:32
xgn google image
Wellicht zijn de Xbox exclusives niet altijd zo populair of bekend als die van de PlayStation 4, maar het verleden heeft laten zien dat er genoeg games zijn waar je alleen al een Xbox voor aan zou moeten schaffen. Wat biedt de toekomst als het gaat om de beste Xbox exclusives?
Als je aan Xbox denkt, denk je aan Halo of Gears of War. Dit zijn beide absolute toppers als het gaat om exclusieve Xbox games. Xbox maakt dus wel degelijke goede Xbox exclusives, maar hoe zit het eigenlijk met de beste Xbox exclusives in de toekomst? Wij zetten in deze special vijf Xbox One games op een rij die je zeker niet uit het oog moet verliezen.

5. Cuphead

Tijdens de E3 van 2015 kwam Microsoft met een hele aparte game, genaamd Cuphead. Dit komt niet doordat de game er slecht of raar uitziet, maar juist omdat de stijl zo grappig is. De game gaat namelijk terug naar de tijd van de allereerste tekenfilms. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de klassieke Mickey Mouse of andere cartoons uit de jaren ’30.
De setting en de sfeer van de game zorgen er al voor dat je Cuphead zeker in de gaten moet houden. Maar dat is niet het enige wat Cuphead biedt, het is namelijk een run and gun platformer waarbij je iedere keer bij verschillende boss battles komt die je moet verslaan om verder te komen.
De game is wellicht gebaseerd op tekenfilms van de jaren ’30, maar de gameplay is dat zeker niet. Zo kun je deze game zowel singeplayer als 2-speler co-op spelen. Hierbij reis je door de wereld van Cuphead en kom je allerlei nieuwe wapens tegen. Samen met speciale abilities die je kunt leren moet je ervoor zorgen de verschillende bosses te verslaan.
Een officiële releasedatum van Cuphead is er nog niet, maar de game zou in het midden van 2017 uit moeten komen.
104183

4. State of Decay 2

State of Decay 2 is een nieuwe open wereld surival game waarbij je een massale zombie apocalypse moet zien te overleven. Het is het vervolg van de eerste State of Decay, die goed was voor meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren.
Wat State of Decay 2 zo bijzonder maakt is dat er voor het eerst ondersteuning heeft voor multiplayer. Zo hoef je dus niet meer in je eentje aan de slag met de miljoenen zombies die zich in de wereld van State of Decay bevinden. State of Decay 2 biedt namelijk een 2 tot 4-speler co-op modus.
In State of Decay 2 moet jij proberen een nieuwe samenleving op te bouwen. Volgens Microsoft heeft ieder personage in de game een eigen verhaal dat veel invloed gaat hebben op jouw avontuur. Daarnaast zijn de keuzes die je in de game maakt ontzettend belangrijk, aangezien deze een blijvende impact hebben.
Kies je er dus voor om samen te werken met iedereen die je tegen komt? Of ruim je ze liever uit de weg omdat je geen last van ze wilt hebben? De keus ligt bij jou.Tijdens de E3 van 2017 kunnen we meer informatie van State of Decay 2 verwachten, met onder andere een releasedatum.
104184

3. Crackdown 3

Crackdown 3 is het derde deel in de Crackdown serie. In Crackdown 3 speel je als een agent, en jouw grote doel is om ervoor te zorgen dat Pacific City vrij is van gevaarlijke bendes. Deze bendes terroriseren de stad, maar daar moet jij een stokje voor steken.
Pacific City is niet zomaar een stad die je ‘eventjes’ bevrijdt van het kwaad. Het is een gigantisch moderne stad die zich ver in de toekomst afspeelt. Technologie is op zijn best, en jij maakt hier gebruik van door revolutionaire wapens en abilities te gebruiken.
In deze open wereld game moet jij je een baan door deze onoverzichtelijke stad zien te vinden, maar dat is niet het enige. Naast de singleplayer is er namelijk ook een uitgebreide multiplayer die geheel in het teken staat van vernietiging. Zo zou in Crackdown 3 alles, maar dan ook écht alles, helemaal kapot kunnen gaan. Hierbij moet je denken aan neerstortende bruggen, gebouwen en voertuigen.
In 2017 kunnen we aan de slag in de wereld van Crackdown 3, na eerder te zijn uitgesteld. Mochten de beloftes waar worden gemaakt en is het echt mogelijk om alles te vernietigen, dan kan dit zomaar een van de beste Xbox exclusives voor 2017 worden.
104185

2. Sea of Thieves

Altijd al willen spelen als een echte piraat? Dan is Sea of Thieves de beste Xbox exclusive game om naar uit te kijken. Deze game draait namelijk helemaal om het leven van een piraat en de avonturen op de gigantische oceanen. Je kunt namelijk samen met je vrienden je eigen piratenbende oprichten waarmee je op avontuur gaat om verschillende schatten te vinden.
Hierbij bouw je huizen en schepen en plunder je alles en iedereen die je op de weg van een piraat tegenkomt. Dit gebeurt niet op een brute en bloedstollende manier zoals we misschien van piraten verwachten. Sea of Thieves heeft namelijk een cartoon-stijl waardoor alles en iedereen op een grappige manier is vormgegeven. Het is een game om vooral veel lol in te hebben met je vrienden tijdens de speurtocht naar verborgen schatten.
Jij en je vrienden zijn niet alleen. In de open wereld game bevinden zich namelijk ook andere spelers die een piratencrew hebben opgericht. Je moet dus altijd blijven opletten! Want als je eenmaal een andere crew tegenkomt is het oorlog geblazen en dan moeten jij en je crew gefocust blijven.
Mocht Sea of Thieves de veelbelovende beelden van de trailers behouden, dan voorspelt de game veel goeds voor iedere liefhebber van avontuur en co-op. In februari 2017 kan iedere piraat aan de slag in de wereld van Sea of Thieves.
104186

1. Halo Wars 2

In 2017 kunnen we wederom aan de slag met een nieuwe Halo game. Dit is geen Halo zoals we misschien kennen. Dit is Halo Wars 2 en deze game staat volledig in het teken van strategie. Halo Wars is namelijk een real time strategie game die zich afspeelt in de welbekende wereld van de Halo-franchise.
Halo Wars 2 is een RTS die dus volledig in het teken staat van Halo. Zo speel je met personages uit Halo en gebruik je voertuigen die bekend zijn van de originele Halo games, zoals de Banshees en de Wraiths.
Halo Wars 2 is het vervolg van de allereerste Halo Wars. Deze game had een unieke aanpak voor een RTS en goede ideeën voor een RTS, helaas wist de game zich niet op alle vlaktes te bewijzen. Met Halo Wars 2 krijgen we een gloednieuw verhaal, characters, features en omgevingen die ervoor moeten zorgen dat Halo Wars 2 wel een RTS van hoog niveau is.
Iedere RTS fan moet deze game niet uit het oog verliezen. Halo is al jarenlang een van de bekendste series op de Xbox, en de makers van de game zullen er alles op alles zetten om Halo Wars 2 op hetzelfde niveau te brengen. Mocht dit allemaal lukken en als Microsoft hier een topper van kan maken, dan is Halo Wars 2 een van de beste Xbox exclusives die je binnenkort kunt krijgen.
Vanaf 21 februari 2017 kunnen we aan de slag met Halo Wars 2. Welke Xbox exclusive staat bij jou hoog op het lijstje?

Populair Nieuws