De beste Xbox easter eggs

  Makers van games hebben er een handje van om hun stempel te drukken op een game met easter eggs. In deze Special vind je de beste Xbox easter eggs.

  Dead Rising - Jill’s Sandwiches

  Dead Rising is een surival beat ‘em up horror game die zich afspeelt in een open wereld. Het verhaal van Dead Rising gaat over Frank West, een fotojournalist die gevangen eindigt in een winkelcentrum in het fictieve stadje Willamette in Colorado. Het winkelcentrum is besmet met zombies en Frank moet zien te overleven met zombies om zich heen.

  Jills Sandwiches lijkt op een normaal restaurant waar niets bijzonders te vinden is. Maar wat het restaurant zo speciaal maakt is de naam van het restaurant, Jill’s Sandwiches. En hoop van jullie zullen denken wat is hier zo speciaal aan? Maar als je een hardcore Resident Evil fan bent dan zul je de grap wel snappen.

  Als je de originele versie van Resident Evil wel eens hebt gespeeld dan is er een scene waarin Jill gered wordt uit een kamer waarvan het dak omlaag komt en haar lijkt te pletten als, je raadt het misschien al, een sandwich. Haar reder in nood was op weg naar een restaurant voor zijn diner, maar kwam Jill reden van het geplet worden als een Jill sandwich.

  Halo reach – Master chief

  Halo Reach speelt zich af in het jaar 2552, waarin de mensheid verzeild is geraakt in een oorlog met een buitenaards Covenant. Spelers besturen in het spel Noble Six, een lid van een elite super soldatenploeg.

  Master Chief keert kort terug in Halo Reach. Wanneer je de stick van je controller naar rechts beweegt in een bepaalde tussenscene in Halo Reach, dan zul je Master Chief vredig in een capsule zien liggen. Hiermee hebben de makers van Halo Reach Master Chief subtiel in deze titel van Halo verwerkt.

  Fable 3 – It’s dangerous to go alone. Take this

  Fable 3 richt zich op de strijd van een karakter om de Koning van Albion omver te werpen door het vormen van allianties en het opbouwen van steun voor een revolutie. Het spel bevat voice-acting van Ben Kingsley, Stephen Fry, Simon Pegg, Naomie Harris, Michael Fassbender, Zoë Wanamaker, Bernard Hill, Nicholas Hoult en John Cleese.

  Zodra je op een speciaal punt in de map begint met graven vind je een goud zwaard met daarbij een referentie naar een populaire quote voor Zelda fans ‘’Its Dangerous to go Alone. Take this!." Deze populaire zin heeft ook zijn weg gevonden naar het mooie verhaal van Fable 3, waarmee de makers van Fable 3 een knipoog geven naar Legend of Zelda.

  Gears of War - Dead Guy on Toilet

  Gears of War is een militaire sciencefiction shooter game die wordt gespeeld in third-person. Het spel richt zich op troepen van Delta Squad. De Delta Squad hanteert een wanhopige poging om de resterende menselijke bewoners van de fictieve planeet Sera te redden van een schijnbaar onstuitbare vijand bekend als Locust Horde te stoppen.

  De speler neemt de rol van Marcus Fenix (of Dominic Santiago), een voormalige gevangene en geharde soldaat.

  Je moet er wat moeite voor doen om deze easter egg te vinden, maar zodra je in door een raam schiet in Gears of War en je met je geweerschoten de omgeving verlicht. Dan zul je een verbrande man op een toilet zien zitten.

  Kinectimals - Ghost

  Kinectimals is een spel voor de Xbox 360 waarin je met behulp van Kinect dieren kunt besturen. Het spel bestaat uit het leren van kunstjes aan dieren, het begeleiden van een dier rond een hindernisbaan en het spel kan vrij worden gespeeld in een open wereld.

  In Kinectimals kun je met je dier een race houden op een zwevende Ghost uit Halo. Waarom de makers van Kinectimals ervoor hebben gekozen om in zo’n vredig kinderspel als Kinectimals een verwijzing te maken naar Halo is niet helemaal duidelijk. Misschien is het een marketingstunt van Microsoft of zijn de makers van Kinectimals enorme fans van Halo. Opvallend is het in ieder geval wel.

  Kinectimals

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.