De beste third person shooters om naar uit te kijken in 2022

Article
zaterdag, 26 maart 2022 om 9:00
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
Iedereen heeft zo zijn genre-voorkeuren als het op games aankomt. Shooters zijn een populaire keuze, vooral in first person, maar ook zeker in third person. Dit zijn de beste third person shooters die we in 2022 nog verwachten.

Splatoon 3

De verleiding is groot om te denken dat alle shooters gewelddadig zijn. Het zijn per slot van rekening schietspellen en vuurwapens zijn nou niet bepaald ongevaarlijk. Maar laat het aan Nintendo over om toch een kindvriendelijke shooter te maken, door als het ware gewoon paintball te doen. Niet dat paintball honderd procent ongevaarlijk is, maar er vallen meestal geen doden.
In 2022 verschijnt alweer het derde deel in de Splatoon-reeks. In de game kun het in teams in verschillende modi tegen elkaar opnemen. In Turf Wars is het bijvoorbeeld de bedoeling om zoveel mogelijk van de arena in de inkt van jouw team te bedekken. Als je liever co-op speelt kan dat ook, in de modus Salmon Run: The Next Wave.
2022 03 21 arc raidersf1647878205

ARC Raiders

In shooters neem je nogal vaak tegen je medespelers op, maar gelukkig kun je ook af en toe samenwerken. Bijvoorbeeld in ARC Raiders, een game waarin je het met je vrienden op kunt nemen tegen de ARC, een dreiging uit de ruimte. In 2022 kunnen we met deze game aan de slag.
De game wordt gemaakt door een studio die is opgericht door een voormalig Battlefield-ontwikkelaar. Ervaring met shooters is er dus zeker. Mocht je je afvragen hoe je al je vrienden aan boord gaat krijgen om een nog onbewezen shooter te spelen: de game is free to play, dus even proberen kan altijd.
2022 03 21 earth defence force 6f1647877874

Earth Defense Force 6

Earth Defense Force komt dit jaar weer terug met een zesde deel. Het is misschien niet de meest bekende gamereeks, maar Earth Defense Force weet zichzelf toch altijd neer te zetten als degelijke third person shooter. Het ziet er naar uit dat dat ook weer gaat gebeuren met de zesde game.
Zoals de naam wellicht doet vermoeden moet je in deze game de Aarde verdedigen tegen een buitenaardse dreiging. Maar eigenlijk is de aarde daar nog niet klaar voor. De game speelt zich namelijk maar relatief kort na Earth Defense Force 5 af en de Aarde is nog niet echt bekomen van de vorige invasie. Als dat klinkt als een setting waar jij wat mee kan, dan is Earth Defense Force 6 een poging waard.
sniper elite 5f1639414328

Sniper Elite 5

De Tweede Wereldoorlog is al lange tijd een populaire setting voor shooters. Veel franchises hebben al eens een uitstapje gemaakt naar een al dan niet fictieve andere oorlog. Maar wie geen genoeg kan krijgen van de de Tweede Wereldoorlog als setting kan altijd terecht bij Sniper Elite.
Zo ook in het aankomende vijfde deel, dat zich afspeelt in het Frankrijk van 1944. In deze game maak je contact met het Franse verzet om een geheim project te beëindigen voordat dat project voor een slechte afloop van de oorlog kan zorgen. Zoals de titel suggereert ben je een sniper, dus deze game is ook nog eens mooi als je je shooters graag iets nauwkeuriger aanpakt dan in veel andere games van je gevraagd wordt.

Star Wars Hunters

Star Wars games zijn er in veel soorten en maten. De third-person shooter is ook zeker niet uitgesloten. Star Wars Hunters mag dan niet puur een third-person shooter zijn, de game heeft wel genoeg personages die dat soort gameplay bieden.
Deze game is net als ARC Raiders free to play, dus je kunt hem weer lekker uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Het belooft een game te worden met veel actie van allerlei maffe personages. Misschien is dat niet helemaal waar jij op zit te wachten, maar het is precies het soort gekkigheid die wel past in wat minder grote Star Wars-titels.