Beste third-person shooters van 2018 - Van sneaken tot ongekende explosies

  Shooters zijn ontzettend populair. Maar er zijn dit jaar niet heel veel third-person shooters uitgekomen. Daarom hebben we in deze top vijf ook games meegenomen die gebruik maken van third-person shooter elementen. Dit zijn de beste third-person shooters van 2018.

  5. Fortnite Battle Royale (Switch)

  Vraag aan de gemiddelde Nederlander of ze wel eens van Fortnite hebben gehoord en er is een grote kans dat hun broertje, neefje, kleinkind, huisgenoot, buurman of zij zelf de game wel eens heeft gespeeld. Fortnite Battle Royale is enorm populair en dat blijkt ook wel uit de cijfers. Op dit moment heeft Fortnite namelijk meer dan 200 miljoen spelers. De Fortnite Battle Royale spin-off werd aan het einde van 2017 uitgebracht, maar de Nintendo Switch versie kwam op 12 juni 2018 uit.

  In Fortnite Battle Royale spring jij samen met maximaal 99 andere spelers uit de Battle Bus. Vanaf dat moment is het ieder voor zich. Elke speler gaat op zoek naar shields ter bescherming, de beste wapens en een voorraad aan bouwmateriaal. Er zijn een aantal hotspots op de map waar vaak veel spelers naartoe gaan, omdat hier de meeste en beste loot te vinden is. Kies jij voor veel loot, maar ook veel tegenstanders? Of ga jij toch voor een wat rustigere plek waar je wat meer moeite moet doen voor de goede loot? De keuze is helemaal aan jou.

  Naast de beste wapens is het ook uiterst belangrijk om genoeg shield te hebben. Iedere speler begint namelijk met honderd levenspunten waar nog eens honderd shield-punten aan kunnen worden toegevoegd. Shield kan in verschillende vormen worden verkregen. Er zijn de Chug Jug, Shield Potion, Small Shield Potion en de Slurp Juice. Ieder item geeft je een verschillend aantal shield-punten. Tot slot moet je nog zorgen voor voldoende bouwmateriaal. Er zijn drie soorten: hout, steen en metaal. Van iedere materiaalsoort kun je maximaal 999 stuks meenemen om handige constructies te maken.

  4. A Way Out

  A Way Out klinkt voor veel mensen waarschijnlijk een stuk minder bekend dan Fortnite Battle Royale. Deze action-adventure third-person shooter game werd op 23 maart 2018 uitgebracht. De game werd ontwikkeld door Hazelight Studios en uitgebracht onder het EA Originals programma. A Way Out onderscheidt zich doordat er geen singleplayer modus aanwezig is. De game wordt altijd - online en co-op - in split-screen gespeeld. De game is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  In de game speel je dus altijd samen met een vriend. Jullie spelen als Leo en Vincent; twee veroordeelde gevangenen. Samen moeten jullie proberen uit de gevangenis te ontsnappen. Wat als dit lukt? Daar houdt het niet op, want de autoriteiten zitten je meteen op de hielen. Het verhaal van beide hoofdpersonen speelt zich gelijktijdig af, maar het kan zijn dat de ene speler sneller vooruitgang boekt dan de ander. Hierdoor kan er een speler in een cutscene zitten, terwijl de andere nog aan het spelen is.

  Aan het begin van de game kennen Leo en Vincent elkaar nog niet. Maar na een incident in de kantine belanden ze samen in de ziekenboeg. Hier komt Vincent erachter dat Leo eraan denkt om te ontsnappen. Vincent geeft aan dat hij wil helpen, maar hier wil Leo eigenlijk helemaal niets van weten. Nadat ze erachter komen dat ze een gemeenschappelijke vijand hebben, voeren ze het plan toch verder uit. Met de nodige tegenslagen uiteraard. Toch gaan ze op zoek naar de man door wie ze allebei in de gevangenis zijn beland.

  3. Just Cause 4

  Wanneer je van keiharde actie en veel explosies houdt, is de volgende third-person game in deze lijst zeker weten iets voor jou! We hebben het hier uiteraard over Just Cause 4. Deze game speelt zich af in een open wereld waar jij kunt gaan en staan waar je wil. Just Cause 4 is (logischerwijs) het directe vervolg op Just Cause 3, dat in 2015 uitkwam.

  Just Cause 4 speelt zich af in het fictieve Zuid-Amerikaanse land Solis. Dit land wordt gecontroleerd en gedomineerd door een organisatie genaamd The Black Hand. Deze gewelddadige organisatie wordt geleid door Gabriella Morales. Haar kennen we nog niet van de eerdere Just Cause games, maar het hoofdpersonage kennen alle fans van de populaire action-adventure third-person shooter game. Je speelt in deze game namelijk weer als Rico Rodriguez.

  Als Rico Rodriguez reis je af naar het bezette Solis, waar je erachter probeert te komen wat er met je vader is gebeurd. Om het strenge regime van The Black Hand tegen te gaan zet Rico een rebellenleger genaamd The Army of Chaos op. Samen met je eigen leger ga je proberen om het harde regime aan de kant te zetten. Maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Deze game is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Hitman 2

  Hitman 2 kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst met de beste third-person shooters van 2018. In de nieuwste Hitman game ga je wederom aan de slag als Agent 47. Kaal, strak in het pak en met een streepjescode op je achterhoofd is het aan jou de taak om alle doelwitten uit te schakelen. In Hitman 2 doe je dit niet meer in episodes, zoals je dit wel van de Hitman uit 2016 gewend bent.

  De missies spelen zich in Hitman 2 in grote levels af. Het kan allemaal niet groot genoeg in de nieuwste Hitman game: een racecircuit in Miami, de jungles van Colombia en de sloppenwijken van Mumbai. Het zijn allemaal plekken waar jij meerdere uurtjes plezier kunt hebben. Want je kunt de levels meerdere keren spelen. Op deze manier speel je verschillende voorwerpen vrij door het voltooien van challenges.

  Dan zijn er ook nog een aantal andere modi. Ten eerste keert de Sniper Assassin modus (die in Hitman nog Sniper Challenge heet) terug. Agent 47 moet zijn doelwitten in deze modus van afstand koud maken. En in Hitman 2 kan het zelfs met zijn tweeën. Dan is er ook nog de Ghost Mode waar jij en één andere speler het tegen elkaar opnemen. Degene die het snelste, ongezien,alle doelwitten om het leven brengt wint! Je leest er alles over in onze Hitman 2 review!

  Hitman 2 is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Shadow of the Tomb Raider

  Shadow of the Tomb Raider is het twaalfde en nieuwste deel uit de Tomb Raider serie. De action-adventure third-person shooter game kwam op 14 september 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De release voor macOS en Linux staat gepland voor 2019, maar de officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

  In Shadow of the Tomb Raider ontdek je verschillende gebieden in Zuid-Amerika. In de hub, de grootste in de geschiedenis van de franchise, kunnen spelers side-missions voltooien. Op deze manier kom je meer te weten over de geschiedenis van Paititi. Er kunnen resources worden verzameld die weer kunnen worden geruild. Hierdoor kun je onderdelen van wapens in je bezit krijgen. In Shadow of the Tomb Raider kunnen spelers jagen, materiaal maken, puzzels oplossen en verschillende Tombs ontdekken.

  Het verhaal van Shadow of the Tomb Raider speelt zich af in Midden- en Zuid-Amerika. Hier speel je als Lara Croft, een Engelse archeologe, die op zoek is naar de legendarische stad Paititi. Nadat Lara een apocalypse in werking heeft gezet, doet ze er alles aan om dit weer te stoppen. Samen met Jonah Maiava gaat ze hiervoor de strijd aan met Trinity; een paramilitaire organisatie.

  Shadow Of The Tomb Raider

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.