Top 10 beste Netflix series van 2018 die je gezien moet hebben

  Dit zijn de tien beste Netflix series van 2018 die je niet mag missen. Met het winterse weer in aantocht heb je geen zin meer om naar buiten te gaan. Daarom is het maar goed dat we de tien beste Netflix series van 2018 voor je op een rijtje hebben gezet.

  NBC

  De beste Netflix series van 2018 zijn geselecteerd met een paar richtlijnen in het achterhoofd. Zo moeten de series in ieder geval een nieuw seizoen hebben uitgebracht in 2018, waardoor series van Breaking Bad gelijk al geen kans meer maken. Als een serie dit jaar in première is gegaan op de streamingservice tellen ze natuurlijk ook mee, dus laten we zonder pardon beginnen met de top tien beste Netflix series van 2018.

  10. The Good Place

  We beginnen de lijst met beste Netflix series van 2018 met een komedie die je lachspieren flink aan het werk zal zetten nadat dit jaar het derde seizoen in première ging. The Good Place gaat over een vrouw die sterft en per ongeluk in de hemellijke ‘Good Place’ terechtkomt, terwijl ze eigenlijk in de hel thuis hoort. Eenmaal daar probeert ze er alles aan te doen om niet alsnog naar de hel te gaan en dat zorgt voor hilarische taferelen.

  De humor is alleen niet het enige wat deze serie zo leuk maakt, want de verhaallijn zorgt ook voor spanning. Je zou het misschien niet verwachten van een komische serie, maar The Good Place weet telkens weer je verwachtingen te overtreffen. Er is telkens weer een plottwist waardoor je je mond van de grond moet rapen, dus een aanrader is The Good Place zeker!

  Netflix

  9. The Haunting of Hill House

  Van de hilarische komedie gaan we door naar de huiveringwekkende horrorserie The Haunting of Hill House. De serie wist een plekje op de lijst met beste Netflix series van 2018 te bemachtigen door een verhaal voor te schotelen dat constante spanning opbouwt. Hierdoor wil je de tien afleveringen van de serie in één keer helemaal kijken, ondanks dat de nekharen je constant recht overeind staan.

  De serie gaat over een familie die verhuist naar Hill House om een oude villa te renoveren die ze vervolgens wil doorverkopen. Als snel komt de familie erachter dat er gekke dingen gaande zijn in het huis en wat volgt is een dramatische gebeurtenis waardoor de familie besluit om de villa te ontvluchten. Meer dan twee decennia later komt de familie weer bijeen om oude koeien uit de sloot te halen en dat zorgt voor een fantastische serie die je zeker weten moet kijken.

  Netflix

  8. Bojack Horseman

  Als horror toch net een stapje te eng is, hebben we nog een goede komische serie voor je in de vorm van Bojack Horseman. Deze grofgebekte animatieserie over een pratend paard dat depressief is en hoewel dat gek klinkt, is het je tijd meer dan waard om te kijken. De serie weet namelijk naast het lachen er ook voor te zorgen dat je soms met tranen op de bank zit.

  Bojack Horseman is namelijk een diepgaande serie die verschillende thema’s belicht, waaronder mentale gesteldheid. Hierdoor kan de serie soms erg duister worden, maar juist door de goede mix met humor is wordt nooit te depressief. Het is dan ook zeker één van de beste Netflix series van 2018 nadat dit jaar het vijfde seizoen verscheen.

  AMC

  7. Better Call Saul

  Breaking Bad mag dan wel niet op de lijst met beste Netflix series van 2018 staan, maar een serie die wel aanspraak op de titel maakt is Better Call Saul. De serie gaat over Saul Goodman, de slijmerige advocaat uit Breaking Bad en vertelt het verhaal van hoe hij zo geworden is. Als je denkt dat je het niet hoeft te zien omdat je ziet hoe het met hem afloopt, zit je er alleen wel finaal naast.

  De serie strooit hier en daar met wat scènes die een beeld geven van het leven van Saul Goodman na zijn aanvaring met Walter White, maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Wat veel interessanter is, is om te zien hoe hij het slechte pad is opgeraakt en we kunnen nu al verklappen dat het niet zomaar gebeurd is. Wat je te wachten staat is een fantastisch verhaal dat telkens beter wordt en dezelfde kwaliteit van Breaking Bad weet te halen. Dat is niet heel bijzonder aangezien de originele makers deze serie ook ontwikkelen.

  Netflix

  6. Queer Eye

  Een andere serie die dit jaar uitkwam is Queer Eye en hoewel je de serie misschien niet kent, is het zeker één van de beste Netflix series van 2018. Het is een serie die bedoeld is om je een warm gevoel te geven van binnen en slaagt daar elke aflevering in. De serie volgt een de zogenoemde Fab Five die rondreist door de Verenigde Staten om mensen te helpen door ze een makeover te geven.

  Het klinkt als een zoetsappige serie waarbij je emoties de overhand nemen en dat is dan ook precies wat je te wachten staat. Sterker nog, dat is juist precies waardoor de serie zo goed is en je aflevering na aflevering zonder pardon kijkt. Je vergeet de tijd volledig bij het zien van levens die weer op de rails geholpen worden en dat is heerlijk!

  Netflix

  5. Narcos: Mexico

  Netflix weet alleen ook wel dat niet iedereen zit te wachten op een zoetsappige realityserie en bouwt met deze spinoff van Narcos dan ook de catalogus uit als het aankomt op spannende series. Met Diego Luna (bekend van Rogue One: A Star Wars Story) en Michael Peña (bekend van Ant-Man) in de hoofdrol gaat deze serie niet over de drugshandel in Colombia. Zoals de titel al doet vermoeden schuift het toneel van de smokkelaars naar Mexico.

  Daar gaat Kiki Camarena (gespeeld door Peña) undercover bij het beruchte Guadalajara drugskartel van Félix Gallardo (gespeeld door Luna). Het zorgt voor spanning en sensatie bij elke aflevering waarbij je op het puntje van je stoel zit. Misschien is de serie nog wel verslavender dan de producten die het kartel smokkelt en daarom is het één van de beste Netflix series van 2018.

  Netflix

  4. The Chilling Adventures of Sabrina

  Wie Riverdale een kroonjuweel vindt, moet als de wiedeweerga The Chilling Adventures of Sabrina gaan kijken. Van de makers van Riverdale komt een nieuwe serie over de heks Sabrina Spellman die met moeite een dubbelleven weet te leiden. Ze is namelijk ook nog gewoon een tiener die naar school gaat en nu het leven van een heks moet combineren met huiswerk.

  Dankzij een goede balans en sterk acteerwerk kijk je zonder pardon alle tien afleveringen van het eerste seizoen in een weekend uit, terwijl je ook nog eens warm wordt gemaakt voor een tweede seizoen. De serie weet namelijk op uitstekende wijze een balans te slaan tussen spannend en onnozel, iets waar Riverdale nog wel eens moeite mee heeft. Die serie neemt zichzelf veel te serieus en dat is simpelweg niet nodig. The Chilling Adventures of Sabrina is daarom één van de beste Netflix series van 2018 die je niet mag missen.

  3. Marvel’s Daredevil

  Nadat er verschillende Marvel Netflix series werden geannuleerd dit jaar schoot Daredevil met een geweldig nieuw seizoen uit de startblokken. Het derde seizoen bewees wederom dat Daredevil de beste van de Marvel Netflix series is en het is dan ook jammer dat het meest recente seizoen tevens het laatste is. De serie over nachtwaker Daredevil brengt elke aflevering bloedstollende spanning met zich mee in zijn strijd om corrupte zakenman Wilson Fisk te ontmaskeren.

  In het derde seizoen moet hij wederom de strijd met Fisk aangaan en dat gaat nog niet zo gemakkelijk wanneer hij de schurk Bullseye op hem afstuurt. Bullseye maakt Daredevil het leven meer dan moeilijk wat zorgt voor spectaculaire actie die misschien nog wel beter is dan in een film als John Wick. Het is simpelweg één van de beste Netflix series van 2018 die iedereen moet zien.

  2. The End of The F***ing World

  Op de tweede plaats van de beste Netflix series van 2018 staat The End of the F***ing World. De serie wist halverwege het jaar al hoge ogen te gooien toen we het de beste nieuwe Netflix serie van het jaar tot dan toe noemden en dat bewijst maar weer hoe hoog de kwaliteit is. Het komt door de geniale mix van humor, actie en spanning die ervoor zorgt dat je de acht afleveringen in een dag gekeken hebt.

  De serie gaat over James, een zelfbenoemde psychopaat die zijn klasgenoot Alyssa wil vermoorden. Wanneer zij vraagt of ze met hem zin heeft om van huis weg te lopen omdat ze haar leven zat is, ziet hij zijn kans schoon. Wat volgt is een bizar avontuur met een stel vreemde snuiters waar je binnen luttele seconden verliefd op raakt.

  Netflix

  1. La Casa De Papel

  Helaas kan er maar één de beste zijn op deze lijst met de beste Netflix series van 2018. Dit jaar was er geen serie die de aandacht zo goed wist te grijpen als La Casa De Papel en dat is waarom de serie op nummer één staat. Het komt in grote mate dankzij het spannende en meeslepende verhaal dat je volledige aandacht vereist.

  De serie gaat over een mysterieuze man genaamd The Professor die van plan is om de grootste bankroof in de geschiedenis te plegen. Om dit te doen verzamelt hij een team met specialisten dat toch niets te verliezen heeft. Je vraagt je waarschijnlijk al af welke arme stakker er beroofd gaat worden. Het gaat om de Royal Mint of Spain, een bank die in Spanje gevestigd is en 2.4 miljard euro bevat die zo voor het oprapen ligt.

  Wat volgt is een bloedstollende serie vol intrige en spanning die je van de bank af laten vallen. Het puntje van de bank is nou eenmaal minder stabiel dan die van een stoel en dit is toch wel een serie die je vanaf de bank moet kijken. Geen laptop of telefoon, maar gewoon groots op de televisie!

  Dit zijn de beste Netflix series in 2018

  Enkele van deze bovenstaande toppers kon je eerder natuurlijk al vinden in onze lijst met beste Netflix series in 2018 tot nu toe. Daar staan ook nog een aantal andere series die je zeker weten moet gaan kijken. We hebben ons daar ook specifiek gekeken naar nieuwe Netflix series in 2018 die het waard zijn om voor neer te ploffen op de bank.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.