Beste Spiderman films - de harde waarheid komt aan het licht

  Door een schitterende Tom Holland in de trailer van Spider-Man: Far From Home wordt het eens hoogtijd om de beste Spiderman films op een rij te zetten. Er zijn er namelijk nogal veel verschenen de afgelopen jaren. Welke is nou het beste?

  Sony Pictures Entertainment

  7. The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  De Green Goblin kreeg in The Amazing Spider-Man 2 een twee kans, maar het ging weer fout. Zal er ooit nog een Spider-Man film met een prachtige Green Goblin komen? We moeten toegeven dat Andrew Garfields Spider-Man pak erop vooruit is gegaan in het vervolg van The Amazing Spider-Man. Helaas verpesten de lelijke schurken het wel een beetje.

  The Amazing Spider-Man 2 bevatte een van de meest dramatische scènes ooit in de geschiedenis van de Spider-Man films (we zullen niks verklappen voor iedereen die achterloopt), maar zelfs dat stuk zorgt er niet voor dat The Amazing Spider-Man 2 hoger komt te staan in onze lijst met de beste Spiderman films. De bedoeling van The Amazing Spider-Man 2 was goed, maar volgende keer beter.

  Colombia Pictures

  6. Spider-Man 3 (2007)

  De eerste twee delen waren top. De iconische Spider-Man kus, ongemakkelijke Maguire, de perfecte Peter Parker en MJ. Toch sloeg Sony de plank echt mis op het moment dat het derde deel van Spider-Man uitkwam in 2007. Tenminste, als je de film vergelijkt met andere Spidey films waar we ondertussen van kunnen genieten.

  Venom ziet eruit als een zwartgeverfde Spider-Man, Maguire komt over alsof hij nergens geen zin in heeft en de relatie tussen Peter Parker en MJ had wel meer aandacht mogen krijgen omdat hun zo ontzettend fijn zijn samen. Moraal van het verhaal: na twee Spider-Man films had Sony moeten stoppen, maar dat deed ze niet. Gelukkig kun je van je fouten leren en dat heeft Sony zeker gedaan.

  Colombia Pictures/Sony Pictures Entertainment

  5. The Amazing Spider-Man (2012)

  Dit is zeker niet een van de beste Spiderman films, maar Colombia Pictures heeft haar best gedaan met The Amazing Spider-Man. Het meest teleurstellende aan deze film was dat Andrew Garfield niet eens leek op een ongemakkelijk sulletje. Verder was het pak dat Garfield droeg ook niet bepaald spectaculair. Gelukkig is deze wel wat beter in het vervolg.

  Ondanks de kritiek verdient The Amazing Spider-Man het om niet laatste te eindigen. The Amazing Spider-Man was namelijk een leuke film, maar niet echt fantastisch. Het niet per se een noodzakelijke film, om nou een vierde deel te gaan maken met Maguire was te veel van het goede. Het meest spannende aan The Amazing Spider-Man was de Lizard, die steelt zeker de show.

  Colombia Pictures/YouTube Movies

  4. Spider-Man (2002)

  Met deze film begon het grote Spider-Man avontuur. Alleen als je nu terugkijkt naar het eerste deel van de Spider-Man reeks lijkt het een stuk minder goed dan toen de film uitkwam. Als je nu kijkt naar het pak van de Green Goblin is dat namelijk redelijk deprimerend. Als je zo’n pak bijvoorbeeld vergelijkt met een pak uit Infinity War, dan zie je een groot verschil.

  Waarom de eerste Spider-Man film alsnog op een redelijk hoge plek staat in deze lijst met beste Spiderman films, is vanwege het feit dat de film de lat hoog had gelegd. In 2002 konden we zien dat Tobey Maguire langs gebouwen slingerde alsof het niks was en ons een echt superhelden gevoel gaf. Vergeet ook zeker niet de iconische kus tussen Peter Parker en MJ die nu nog steeds bekend staat als de Spider-Man kus.

  De Spider-Man uit 2002 is niet te ontkennen een echte klassieker.

  Marvel Entertainment

  3. Spider-Man: Homecoming (2017)

  Nieuwkomertje Tom Holland verbaasde ons allemaal door zijn werk als Spider-Man. Na al twee Spideys te hebben gehad was het nog maar de vraag of Holland dit kon gaan overtreffen. Hij heeft het in sommige films misschien niet per se beter gedaan, maar met Spider-Man: Homecoming sloeg hij in als een bom.

  Naast het feit dat Holland een goede Spider-Man neerzette had de film ook nog eens een goed verhaal. Peter is in Homecoming namelijk een typische tiener die zichzelf wil bewijzen en boven zijn huidige, bereikte niveau wil uitgroeien. Hiervan heeft hij uiteindelijk zijn lesje geleerd, maar je leeft gedurende de Spider-Man film compleet met hem mee. Spider-Man: Homecoming verdient zeker een hoge plek op deze lijst met de beste Spiderman films.

  Colombia Pictures/YouTube Movies

  2. Spider-Man 2 (2004)

  Tobey Maguire is zeker een van de meest overtuigende Spideys geweest in alle films. Hij zag er niet alleen uit als een nerd, maar de manier waarop hij acteerde creërde een ideale Spider-Man. Hij was ongemakkelijk, intelligent en perfect om je in te verplaatsen als arme student. Hij redt de wereld op tijden dat hij niet bezig was met het verdienen van geld door bijbaantjes, dat is vooral wat er gebeurt in Spider-Man 2.

  Spider-Man 2 heeft ervoor gezorgd dat er een soort meetlat werd neergelegd voor andere Spidey films. De eerste film in de Spider-Man reeks was namelijk best te doen, maar het tweede deel dat daarop volgde zorgde er echt voor dat de films een homerun sloegen. Het tweede deel was namelijk veel beter in elkaar gezet en een stuk professioneler. Niet alleen zorgt deze film voor nostalgie in deze lijst met de beste Spiderman films, maar ook zorgt deze film voor een stukje waardering en herinnering aan wat de volgende Spider-Man films voor een niveau moeten behalen.

  Sony Pictures Releasing (via Universal)

  1. Into the Spider-Verse (2018)

  Het is dan misschien wel een hele recente film, en een animatiefilm zonder levensechte acteurs, maar Into the Spider-Verse weet toch wel alles te toppen. Zodra je de animatiefilm start, word je in een soort bewegend stripboek meegenomen. Samen met een verhaal dat nog niet eerder getoond is, scoort Into the Spider-Verse veel punten.

  De actiescènes worden gebalanceerd door veel humor en rustige momenten. Door de film heen ga je zelfs een emotionele band opbouwen met de karakters die voorkomen in Into the Spider-Verse. Wanneer er dan heftige dingen gebeuren met deze karakters, zal het moeilijk worden om geen traantje weg te pinken. Into the Spider-Verse is voor een animatiefilm grandioos en zal voor nu de nummer één zijn op deze lijst met de beste Spiderman films.

  In onze review van Into the Spider-Verse kreeg de film niet voor niets een dikke negen. Als een Spider-Man fan is het noodzakelijk deze film te kijken.

  Alle Spiderman films op volgorde van slechtste naar beste

  Dat waren ze dan: alle Spiderman films, van slechtste naar beste, onder elkaar gezet. Hoe slecht of goed ze ook waren, we waarderen iedere glimp die we ook maar kunnen opvangen van onze favoriete slingeraar. Ben jij het eens met onze volgorde? Wat vind jij van de pas uitgebrachte Spider-Man: Far From Home trailer? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  De gehele Spiderman filmboxset is bij bol.com te koop (onder andere op 4K) voor 106.99 euro.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.