Beste speakers voor thuis - Met JBL en Sonos

  Iedereen houdt er eigenlijk wel van om af en toe een keer een muziekje te luisteren. Dit kun je natuurlijk doen met oordoppen of een headset, maar je kunt er ook voor kiezen om een speaker te kopen. Dit zijn de beste speakers voor thuis.

  Sonos Play:1

  De Sonos Play:1 is een van de beste speakers voor thuis. Het apparaat wordt verbonden via het Wi-Fi netwerk wat in principe heel gemakkelijk is. Toch kan het ook vervelend zijn, want wanneer het internet eruit ligt, doet je speaker het ook niet meer. De Play:1 is niet moeilijk om te installeren en meerdere Play:1 apparaten kunnen gemakkelijk in een surround-sound systeem worden geïnstalleerd.

  De geluidskwaliteit van Sonos staat bekend als uitstekend, al is het wel mono-geluid. Het apparaat moet wel altijd aangesloten zijn op het stroomnet, dus je kan ze niet zomaar even mee naar boven nemen. Het ontwerp is strak en compact. Het apparaat is 16 centimeter hoog en 12 centimeter breed en diep. Hierdoor je kun het apparaat overal in elk interieur kwijt.

  De Sonos Play:1 heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Play:1 kost namelijk 177 euro. Daarvoor heb je wel een hele hoge geluidskwaliteit, makkelijk te installeren apparaat en een eigen surround-sound systeem wanneer je er meerdere hebt aangesloten. Daarom is het een van de beste speakers voor thuis!

  De speaker van Sonos is bedoeld voor de middelkleine ruimtes. De speaker kan natuurlijk wel in een grotere ruimte worden weggezet, maar voor een goede geluidskwaliteit heb je dan wel meerdere speakers nodig.

  JBL Charge 3

  De JBL Charge 3 is een oplaadbare Bluetooth speaker. Hierdoor is het eigenlijk heel anders dan bijvoorbeeld de Sonos Play:1. De JBL Charge 3 kan overal in huis mee naartoe genomen worden en zelfs in de tuin worden weggezet. De speaker is namelijk water -en stofbestendig. Daarnaast is deze speaker relatief gezien een van de goedkopere opties, want je betaalt voor de JBL Charge 3 ongeveer 139 euro. Mede daardoor is het een van de beste speakers voor thuis.

  De accu van de speaker is van zeer hoge kwaliteit, want deze gaat tot wel twintig uur mee. Deze speaker hoeft dus niet continu aan het stroomnet verbonden te zijn en kan door het huis worden meegenomen. Ook heeft de JBL Charge 3 een ingebouwde powerbank, waarmee je je telefoon kunt opladen wanneer je muziek afspeelt. De speaker is ook niet groot, waardoor je hem ook gemakkelijk kunt opbergen of juist meenemen.

  De geluidskwaliteit van de JBL Charge 3 is van goede kwaliteit. Er zitten twee ingebouwde speakers in het apparaat en hiermee kan stereogeluid worden afgespeeld. De Charge 3 is ook een hele compacte speaker. Hij is 8,85 centimeter hoog, 21,3 centimeter breed en 8,7 centimeter diep.

  Ook kun je twee JBL Charge 3 speakers aan elkaar koppelen voor stereogeluid. Je kunt muziek afspelen door middel van een Bluetooth verbinding, maar het is ook mogelijk om een aux-kabel op het apparaat aan te sluiten. Deze kabel wordt helaas niet meegeleverd met de speaker.

  Bluesound Pulse Mini

  De Bluesound Pulse Mini is een speaker in een wat hogere prijsklasse. Je betaalt voor deze speaker namelijk 599 euro. De speaker heeft dan ook meer opties dan veel van de andere speakers in deze lijst met beste speaker voor thuis.

  De Pulse Mini heeft USB-aansluitingen, een aansluiting voor een 3,5mm mini-jack, Bluetooth en de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden om jouw favoriete muziek af te spelen.

  De geluidskwaliteit van deze speakers is erg goed. Er zitten drie geïntegreerde speakers in het apparaat van Bluesound en er kan stereogeluid mee worden afgespeeld. De Pulse Mini kan jouw favoriete muziek ook op een hoog volume afspelen, waardoor deze speaker in een middelgrote ruimte het beste tot zijn recht komt.

  De speaker is wel wat aan de grote kant in vergelijking met de andere speakers. De Pulse Mini is namelijk 17,2 centimeter hoog, 33,5 centimeter breed en 15,5 centimeter diep. Deze speaker is niet té groot, maar je moet er wel echt ruimte voor vrij maken in tegenstelling tot sommige andere speakers in deze lijst.

  JBL Boombox

  Deze speaker is groter en zwaarder dan elke andere speaker in deze lijst. De JBL Boombox kan op een heel hoog volume muziek afspelen en de batterij gaat ook nog eens heel lang mee. De batterijduur van de grote JBL speaker is 24 uur. De JBL Boombox weegt 5,52 kilogram en is 25,4 centimeter hoog, 49,5 centimeter breed en 19,5 centimeter diep. Ondanks de grote afmetingen en zijn gewicht is de Boombox makkelijk te verplaatsen met behulp van het handvat.

  De JBL Boombox is een hele goede draadloze speaker, maar kan ook worden aangesloten door middel van een 3,5 mm jack-aansluiting. De batterij van deze speaker gaat tot wel 24 uur mee, maar het apparaat kan ook gewoon worden aangesloten op netstroom.

  Net als de andere JBL speaker in dit lijstje kan de Boombox via JBL Connect+ worden verbonden met andere JBL apparaten. Hierdoor kun je in je eigen huis een prachtige surround sound ervaring creëren.

  Het lijkt wel alsof de JBL Boombox helemaal het einde is, maar er zit ook wel een aardig prijskaartje aan verbonden. De Boombox kost namelijk 479 euro en is nu zelfs afgeprijsd bij bol.com. Wanneer je dit er niet voor overhebt, kun je misschien beter een van de goedkopere opties uit deze lijst van beste speakers voor thuis nemen.

  Marshall Woburn

  De laatste speaker in deze lijst van beste speakers voor thuis is de Marshall Woburn. Dit is een speaker die lijkt op een vintage speaker, maar dat is hij zeker niet. Je kunt deze speaker namelijk op je Wi-Fi netwerk aansluiten om zo vanuit elke kamer muziek te kunnen afspelen.. Het ontwerp van deze speaker is heel origineel, maar past misschien niet in iedere huiskamer. Wanneer je een hele moderne huiskamer hebt, kun je beter gaan voor een van de andere speakers. Die zien er namelijk wat moderner uit.

  De Woburn heeft vier ingebouwde speakers en mede daardoor is de geluidskwaliteit van deze speakers fenomenaal. De speaker moet altijd zijn aangesloten op netstroom. Ook kun je meerdere apparaten van Woburn koppelen om zo een surround-sound systeem te creëren. Deze speaker van Marshall is ook te besturen door middel van een app.

  Deze speaker is geschikt voor een middelgrote kamer, mede dankzij zijn vier ingebouwde speakers. Ook dit apparaat is aan de zware kant, namelijk 7,9 kilogram. Het zware gewicht geeft bij dit apparaat eigenlijk niets, want dit is geen apparaat om door het huis met je mee te nemen.De Marshall Woburn is 30,8 centimeter hoog, 40 centimeter breed en 20 centimeter diep. Deze speaker gaat door zijn verschijning natuurlijk helemaal op in een vintage huiskamer, maar daar betaal je dan wel 519 euro voor. Daarmee is het een van de duurdere mogelijkheden in deze lijst met beste speakers voor thuis.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.