Top 5 Beste Smartphones - De mooiste vlaggenschepen op een rij

Article
zondag, 03 november 2019 om 11:00
p30 prof1572479278
Een nieuwe telefoon kopen is geen gemakkelijk klusje. Er zijn vandaag de dag namelijk zoveel toestellen beschikbaar, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje uit de brand te helpen, hebben wij een lijstje gemaakt met interessante smartphones die jouw toestel kunnen opvolgen. Heb je een groot budget en ben je zoekende, dan is deze lijst met de top 5 beste smartphones voor jou!

5. Huawei P30 Pro

We trappen de lijst af met een telefoon van Chinese makelij. Huawei brengt al jaren prachtige telefoons op de markt en met de P30 Pro heeft het bedrijf wederom een krachtpatser in handen die er op één front bovenuit springt: de camera. De foto's die de P30 Pro weet te schieten met de drie camera's die achterop te vinden zijn.
Vooral de primaire 40 megapixel sensor weet prachtige kiekjes te schieten, zowel overdag als later op de avond wanneer het donker wordt. Dat tezamen met een eigen krachtige Kirin processor en een forse 4200mAh accu erin, staat de P30 Pro zeker zijn mannetje in de drukke smartphonewereld.
oneplus 7t prof1572479462

4. Oneplus 7T Pro

Een andere krachtpatser op deze lijst is de Oneplus 7T Pro. Oneplus begon een paar jaar geleden als prijsvechter met een telefoon die enorm veel kracht bood voor een relatief goedkoop prijskaartje. Op die belofte is het bedrijf iets teruggekomen en vandaag de dag wil Oneplus zich vooral focussen op het bezorgen van een smartphone-ervaring 'zonder offers'.
Dat doet het met de Oneplus 7T Pro. Zo'n beetje alles wat je je kunt wensen op een smartphone, is hier namelijk aanwezig. Drie camerasensoren achterop, een OLED-scherm met een ververssnelheid van 90-hertz, een vingerafdrukscanner in het scherm en ga zo door. De 7T Pro is wellicht nergens 'de beste' in, maar weet wel een totaalpakket te bieden dat je niet snel weer tegen zult komen.
galaxy note 10f1572479810

3. Samsung Note 10 (+)

De volgende smartphone in het rijtje is er één van Samsung. De Note-serie bestaat al langer en heeft functionaliteit altijd hoog in het vaandel gehad. Met de handige S-pen kun je allerlei handige acties uitvoeren of rustig aantekeningen maken op je scherm.
Die functies tezamen met een mooi groot OLED-scherm, de ijzersterke camera's uit de Galaxy S10-reeks en Samsungs beste processor onder de motorkap, is er niks wat de Note 10 niet aankan. Hou je van een grote telefoon met veel scherm voor je geld, dan kun je zonder twijfel de Note 10+ in huis halen. Wil je dezelfde functies, maar dan compacter? Ga dan voor de reguliere Note 10.
iphone11prof1569833948

2. iPhone 11 Pro (Max)

Daarbij is het niet alleen Android wat de klok slaat in deze top 5 beste smartphones, want ook Apple heeft een plekje bemachtigd in de lijst met haar nieuwste vlaggenschip. De iPhone 11 Pro is een powerhouse zonder twijfel en behoudt het elegante ontwerp van de iPhone X.
Het grootste verbeterpunt van de iPhone 11 Pro tegenover eerder modellen is fotografie, mede door de extra camera en verbeterde software. Zo kun je binnen iOS nu ook een 'nachtmodus' terugvinden om mooiere foto's te maken bij weinig licht en met de groothoeklens kun je nog meer informatie op beeld vastleggen.
Ben je een fan van Apple en wil je een nieuw toestel aanschaffen, dan is de iPhone 11 Pro momenteel het materieel dat op de markt te krijgen is. Wil je een groter scherm hebben, dan kun je gaan voor de iets grotere iPhone 11 Pro (Max).
pixel 4f1572480289

1. Google Pixel 4

Ook Google zelf werkt nog altijd druk aan mooie hardware en het nieuwste kindje van het bedrijf is de Pixel 4, zo'n beetje het slechtst bewaarde geheim in de smartphonewereld van 2019. Dat de telefoon al vroegt lekte, maakt voor de prestaties gelukkig niks uit. De telefoon weet namelijk een hele goede indruk te maken.
Zo heeft ook de Pixel 4 een OLED-scherm met een 90-hertz verversingssnelheid voor een nog soepelere gebruikservaring. Daarbij zijn de camera's achterop de telefoon op dit moment het beste dat je in huis kan halen op gebied van smartphonefotografie, mede dankzij de uitstekende software op de Pixel-telefoons.
Want daar doe je het ook deels voor, die schone en strakke Android-software die Google zelf heeft ontworpen. Geen overbodige functies en lekker lang software-updates blijven ontvangen. De Pixel 4 is een prachtig toestel dat goed laat zien wat voor moois Android allemaal te bieden heeft.

Welk van deze beste smartphones is jouw favoriet?

Wil je op dit moment het beste van het beste in huis halen, dan zit je met al deze toestellen helemaal top. Welke smartphone spreekt jou het meest aan? Of mis je nog een toestel in de lijst? Laat het zeker weten in de reacties hieronder!